Geen categorie

Zo kan ook jij genieten van de sportschool!

Het is een bekend verhaal voor zo goed als iedere vrouw die naar de sportschool gaat. Je durft niet elke oefening uit te proberen waardoor je je training niet helemaal afmaakt. Je gaat niet altijd naar de sportschool, omdat je geen zin hebt om rekening te houden wat anderen wel niet van je zullen denken wanneer je bezig bent met sporten. Dit hoort natuurlijk niet! Iedereen hoort met plezier naar de sportschool te kunnen gaan en alles uit haar training te kunnen halen.

Kies de juiste sportschool uit

Het belangrijkste is het vinden van een sportschool waar jij je goed voelt. Een grote oorzaak van het niet genieten van sporten in de sportschool is de sportschool zelf. Denk een goed na wat je wel en niet fijn vindt en wat je anders zou willen zien. Zoek online en vergelijk verschillende sportscholen zoals Sportschool Tilburg met elkaar. Je kunt langsgaan om een rondleiding te krijgen en bij sommige sportscholen kun je een proefdag aanvragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

Daag jezelf iedere keer uit

Onvoorbereid naar de sportschool gaan kun je vanaf nu beter niet meer doen. Maak iedere maand of om de paar weken een nieuw trainingsschema aan voor jezelf. Zo kun je van tevoren precies zien welke oefeningen je moet uitvoeren. Vind je het eng iedere oefening te doen? Verdeel deze oefeningen over verschillende dagen en probeer bij ieder bezoek aan de sportschool één oefening uit waar je eigenlijk de kriebels van krijgt. De gedachte dat iedereen naar je kijkt en je uitlacht is niet fijn. Door iedere keer maar één oefening uit te proberen leer je jezelf aan dat dit bijna nooit het geval is. De rest van de mensen zijn er om dezelfde reden als jij en dat is fitter en gezonder worden. Net zoals jij niet op anderen let doen anderen dat niet bij jou.

Dit vind je misschien ook leuk...