Wat is het verschil tussen een begrafenispolis en een uitvaartverzekering?

Veel mensen hebben het over een uitvaartverzekering of een begrafenispolis. Officieel wordt met de begrafenispolis bedoeld, de papieren die worden uitgegeven bij een uitvaartverzekering. Op deze papieren, het polisblad, staan de afspraken die je hebt gemaakt voor een uitvaartverzekering. Je kunt hier dus terugvinden wie er is verzekerd, waarvoor of voor welk bedrag, hoe hoog de premie is die je moet betalen en welke voorwaarden er gelden. Maar wanneer mensen spreken over een begrafenispolis dan bedoelen ze daarmee dat ze verzekerd zijn voor de hele of gedeeltelijke kosten die een uitvaart met zich meebrengt. Je kunt bij de meeste verzekeraars meerdere soorten begrafenispolissen of uitvaartverzekeringen afsluiten. Welke de beste is voor jou bepaal je helemaal zelf. Het is wel verstandig om vooraf verzekeringsmaatschappijen en verzekeringssoorten met elkaar te vergelijken!

Welke begrafenispolissen of uitvaartverzekeringen zijn er?

Er zijn meerdere soorten begrafenispolissen ofwel uitvaartverzekeringen. Zoals gezegd bepaal jezelf welke uitvaartverzekering het beste bij je past. De begrafenispolissen, uitvaartverzekeringen die het meest worden afgesloten zijn:

·         De natura verzekering

·         De kapitaal verzekering

·         De combinatie verzekering

De natura uitvaartverzekering bestaat uit een vooraf afgesproken pakket diensten. Bij deze begrafenispolis ontvang je geen geld, maar diensten. Er komt iemand van de uitvaartonderneming die de nabestaanden helpt. In overleg met de nabestaanden zorgt deze persoon voor het vervoer en verzorgen van de overledene, de kist, het opbaren, de overlijdensakte, rouwkaarten en gedenkkaartjes, de begrafenis of crematie en alles wat nodig is om te zorgen voor een uitvaart die passend is. De kapitaal uitvaartverzekering betaalt bij overlijden een vooraf vastgesteld bedrag uit waarmee nabestaanden zelf de uitvaartkosten moeten betalen. Bij de combinatie-uitvaartverzekering worden diensten geleverd en er is een vrij besteedbaar bedrag beschikbaar.

Een begrafenispolis afsluiten, waarom zou je dat doen?

Wanneer er geen begrafenispolis of uitvaartverzekering is dan moeten alle kosten die worden gemaakt voor een uitvaart worden betaald door de nabestaanden. De kosten van een uitvaart kunnen oplopen tot meer dan € 10.000, -. Niet iedereen heeft dit bedrag tot zijn beschikking. Als er niets is geregeld moeten de nabestaanden, in deze moeilijke periode, alles zelf regelen. Heb je wel een begrafenispolis of uitvaartverzekering dan zijn de meeste kosten gedekt. Een begrafenispolis of uitvaartverzekering kan door en voor iedereen worden afgesloten. Kinderen komen bij hun vader of moeder op de polis tot ze 18 jaar zijn en krijgen daarna hun eigen polis. De premie voor een begrafenispolis of uitvaartverzekering hangt af van het soort polis, de wensen die je hebt en de leeftijd. Hierbij geldt; hoe jonger je bent bij het afsluiten van een begrafenispolis of uitvaartverzekering, hoe lager de premie is die je gaat betalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *