Voeg meer levensjaren toe met een personal trainer

personal training voor motivatie

Iedereen weet wel dat lichaamsbeweging belangrijk is voor een goed functioneren. Bewegen is gezond voor lichaam en geest. Vanaf je geboorte staat je hele leven in het teken van beweging en ontwikkeling. Zonder beweging en ontwikkeling zouden we als mens niet in staat zijn om op te groeien tot volwassen mensen.

Omdat we in de moderne wereld steeds meer zittend door het leven gaan, krijgen we ook steeds minder de nodige beweging die zo goed voor ons is.

De gezondheidsproblemen bij te weinig beweging zijn legio

  1. We verslappen. Omdat we zo veel stil zitten, hoeven je spieren niet te werken, ze gaan te lang ‘in slaapmodus’. Gevolg: je metabolisme raakt in de knel. Je vetafbraak wordt afgeremd, je krijgt overgewicht. En dat wil je natuurlijk niet.
  2. Bij te weinig beweging komt er te veel LDL-cholesterol in het bloed en het risico op diabetes, hoge bloeddruk en stress wordt groter. Hierdoor wordt de levensverwachting verkort.
  3. Ook depressie wordt in verband gebracht met een inactieve levensstijl doordat je lichaam niet de nodige stofjes aanmaakt zoals endorfine, serotonine en dopamine. Deze stofjes, die ook beter bekend staan bij de runner’s high, zijn essentieel omdat ze helpen het lichaam te reguleren. Juist door voldoende te beweging komen deze stofjes vrij in je lichaam.

Personal trainer ter motivatie

Ben je geschrokken van bovengenoemde effecten van te weinig bewegen? En heb je moeite om je dagelijkse portie beweging te krijgen? Dan is het in de arm nemen van een personal trainer wel een oplossing voor jou.

Om je nog meer te motiveren, noemen we hieronder nogmaals de positieve stofjes die vrijkomen bij voldoende bewegen en bijdragen aan een evenwichtig en fijn leven:

  • Endorfine bestaat onder bekend als het snelst werkende anti-stress hormoon omdat het binnen een minuut een stress-reactie kan stilleggen.
  • Dopamine heeft alles te maken met motivatie en aandacht. Het dit zorgt voor een bevredigend gevoel wanneer je iets hebt gepresteerd.
  • Serotonine, is belangrijk voor humeur, impulscontrole en zelfvertrouwen. Het helpt ook stress te voorkomen door het effect van cortisol te neutraliseren.

Dus wil je ook die runner’s high ervaren waar velen het over hebben? Bekijk dan snel de mogelijkheden bij personal First class fitness club in Delft voor een op maat gemaakt programma voor jou en begin met het toevoegen van gezonde jaren aan je leven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *