Trend: lampen van rookglas

Wat is gerookt glas?

Rookglas is helder glas dat met behulp van metalen wordt ingekleurd wanneer het wordt gesmolten. Dit glas was al helemaal in de mode in de jaren 60 en kan nu genieten van een echte comeback. Het voordeel van designlampen ligt voor de hand, want hoewel je naar de lichtbron kunt kijken, verblindt het licht niet. Het resultaat is een samenspel tussen de glans en reflectie van het glas met het uitgestraalde licht. Het is daarom aan te raden om decoratieve lichtbronnen te gebruiken voor lampen van rookglas. Want pas dan komt dit dynamische effect echt tot zijn recht.

Rookglazen hanglampen

Je hebt prachtige rookglas hanglampen met een buitengewoon indrukwekkende verschijning. Het ontwerpprincipe is heel divers, omdat de fittingen van de lampen via de lampenkap het interieur binnendringen. Er zijn bijvoorbeeld verschillende glasblazers nodig om deze complexe vorm te creëren. Wist je bijvoorbeeld dat rookglas hanglampen vaak gemaakt zijn in Tsjechië, dat wereldwijd beroemd is om zijn glasblaaskunst.

Er bestaan veel lampenseries uit bolvormige kappen in helder glas of rookglas . De uiterst decoratieve fittingen in de lampenkap zijn dan gemaakt van messing of chroom. Dit geeft de klassieke lampenkap een indrukwekkende blikvanger. De verschillende kleuren en maten nodigen uit om ze te combineren.

De uitgebreide lampenkap met een honingpotten vorm is versierd met een decoratief contrast van hout. De sublieme uitstraling van deze designlampen wordt bij het inschakelen vermenigvuldigd, doordat de kappen het licht keer op keer reflecteren.

Tafellampen van rookglas

Nu hebben we natuurlijk niet alleen rookglas hanglampen nodig voor een goede kamerverlichting, maar ook tafellampen. Gelukkig zijn er ook tafellampen voorzien van rookglas. Ze hebben vaak bekende elementen met modern vakmanschap. Voor de tafellamp of pendellamp zijn metalen elementen in de kleuren messing, koper, zwart of oxide grijs vaak te koop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *