Geen categorie

Tips voor snel herstel bij een haartransplantatie

 

Iedereen weet natuurlijk dat je een haartransplantatie bij Dr. Cinik kunt laten doen. Maar wat je misschien nog niet weet is het herstel bij een haartransplantatie. Daar vertel ik vandaag alles over in mijn blog. De behandeling bij een haartransplantatie is niet moeilijk, maar het is wel goed om te weten waar je op moet letten. Mijn tips zijn gebaseerd op ervaring en niet op de wetenschap. Misschien geldt voor iedereen wel wat anders.

Tip 1: Altijd voorzichtig blijven

De eerste weken na een behandeling zijn cruciaal. Vaak gaat de eerste periode gepaard met een jeukende hoofdhuid. Dit is niet iets om je zorgen over te maken, want het betekent juist dat de hoofdhuid aan het herstellen is. Je krijgt een speciale shampoo mee wat vrij is van stoffen die schade kunnen aanbrengen aan de haarzakjes. Toch moet je niet teveel je haar wassen en vooral je huid het werk laten doen. Ook is zweten wat je moet voorkomen (dat zal het minst moeilijke zijn). Ga dus niet sporten en voer ook geen zware activiteiten uit.

Tip 2: Zorg voor voldoende vitamines

Het voeden van je haar is altijd belangrijk. Vitamines zorgen voor een glanzende uitstraling va je haar. Vitamine B8 is met name belangrijk voor je hoofdhaar. Dit stimuleert de haargroei en het houdt de hoofdhuid gezond. Goed om rekening mee te houden is dat je herstellende hoofdhuid meer vitamine B8 nodig heeft dan normaal. Kies dus een supplement met bijvoorbeeld 300% van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid. Een multivitamine pil is daarnaast ook verstandig, omdat een tekort aan zink, magnesium en vitamine D kan leiden tot haaruitval.

Tip 3: Verzorg je hoofdhuid

Na een weekje kun je beginnen met het smeren van olie op je hoofdhuid. Dit zorgt ervoor dat de wondjes een beetje loskomen. Bepaalde olie kan een stimulerende werking hebben op de haarzakjes en het ruikt ook erg lekker. In de olie zitten verschillende antioxidanten en vetzuren die de hoofdhuid voeden en daardoor ook de haargroei bevorderen. 

 

Tip 4: Geduld

Geduld is een schone zaak. Haar groeit maar met 1cm per maand. Bij een transplantatie begint dit proces vanaf 0 cm, dus het duurt even voordat je een volle bos haar hebt. En wat hierin ook belangrijk is om te vermelden dat de haartjes eerst een keer uitvallen en pas na een jaar gaan de haarzakjes opnieuw uitkomen. Geduld en vertrouwen is dus de belangrijkste tip die ik vandaag wil meegeven. 

Dit vind je misschien ook leuk...