Tips voor een perfecte traprenovatie

Traprenovatie

Is het bij jou thuis ook tijd voor traprenovatie? Je kunt daar natuurlijk iemand voor inhuren maar je kunt het ook zelf doen. Een trap renoveren is voor een ervaren klusser geen enkel probleem. Althans, niet met de juiste tips voor handen!

Moderne uitstraling

Vieze vloerbedekking op de trap

Heb je te maken met vies tapijt op de trap? Schoonmaken is dan meestal geen optie meer. Je moet de vloerbedekking er af halen. Je kunt dan kiezen om de trap te schuren en kaal te maken. Dit kost niet veel geld, alleen een goede verfschraper, een schuurmachine en veel geduld. Als je de trap helemaal schoon hebt kun je het alvast een dunne grondlaag verf geven dan is het in ieder geval weer netjes en makkelijk schoon te houden. Plak er desnoods onze antislip op voor als de treden te glad zijn.

Krakende treden

Een krakende trap is irritant maar ook daar kun je iets aan doen. Als je de trap schoon hebt gemaakt hem goed te controleren op krakende treden, zitten die ertussen plaats dan één of twee kraak bussen op de traptrede. Hiermee zet je de treden weer goed onder spanning.

Deskundig

Kitten is nodig

Ga je de trap toch een schilderbeurt geven, kit de kieren in de trap nesten dan zorgvuldig. 

Kijk dan zeer goed naar kieren in de traptreden en dan met name daar waar de trede in de zijkanten zit. Als die er zijn: kras ze met een spijker goed uit en stofzuig zoveel mogelijk alle rotzooi, schuursel en stof met de stofzuiger eruit.