Seks is alleen maar leuk!

Waar er vroeger amper gepraat werd over seks, doen we tegenwoordig bijna niet anders. En dat is maar goed ook want openheid over seks is heel belangrijk. Niet alleen kan er zo voldoende voorlichting gegeven worden, door er over te praten komen we er ook achter wat we allemaal leuk of minder leuk vinden. Zo zorgen we ervoor dat onze intieme tijd in de slaapkamer (of ergens anders) optimaal wordt! In deze blog vertel ik je daar meer over. Lees je mee?

Wat werkt wel en niet voor jou

Ieder mens is anders en dat betekent dat iedereen andere wensen en voorkeuren heeft. Wat voor de één goed werkt, kan voor de ander een totale dealbreaker zijn. Praat met vrienden, vriendinnen en vooral je partner over jouw ervaringen en wensen. Jouw sekspartner kan immers niet ruiken wat jij fijn vindt en jij kent jouw eigen lichaam het beste. Dus hup, betrek die woorden maar bij het voorspel. Want zo’n gesprek hoeft helemaal niet saai of ongemakkelijk te zijn.

Schaam je niet!

vroeger praatte we dus niet over seks, dat was taboe en vooral heel privé. Iedereen deed het maar niemand gaf dat toe. Doordat het zolang onbesproken bleef, is het een soort gênant onderwerp geworden. Het kan dus zomaar zo zijn dat jij je een beetje schaamt voor jouw seksleven of voorkeuren. Dat is nergens voor nodig! Zolang je anderen geen schade berokkent, dan wel fysiek of emotioneel en je consent hebt, is er niks geks aan seks.

Doe het altijd veilig

Deze horen we al vroeg op de middelbare school maar ik zal het hier nogmaals noemen: vrij veilig! Te vaak vergeten we een voorbehoedsmiddel te gebruiken en niet alleen kan dat resulteren in een ongewenste zwangerschap, je kan er ook soa’s door oplopen. Daar zit je niet op te wachten. Gebruik dus altijd condooms. Sommige mannen vinden dit minder fijn maar de risico’s zijn nog vervelender en er zijn hele dunne condooms op de markt. En onthoud: als je latex vrije condooms gebruikt, bijvoorbeeld omdat je tijdens de seks speeltjes gebruikt die slecht tegen latex kunnen of omdat je zelf een reactie krijgt op dit materiaal, check dan goed wat voor soort glijmiddel je bij jouw condooms kan gebruiken. Je wilt immers niet dat het de condooms aantast. Zo ben je voorzichtig met voorbehoedsmiddelen maar gaat er door de basis van het glijmiddel toch misschien iets mis. Even opletten dus!

En vooral genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *