Natuurlijke gezichtsmaskers: Is chemisch altijd slecht?

Bij de drogist vind je veel kant-en-klaar gezichtsmaskers. Zowel in tubes, als bijvoorbeeld in zakjes. Echter, je weet vaak niet wat hier allemaal inzit. Er staan wel ingrediënten op de achterkant, maar om deze een voor een allemaal te gaan lopen opzoeken, is veel werk. Wat leuk is, en soms ook beter, is om zelf aan de slag te gaan. Wil je weten hoe? Dat lees je in dit artikel!

Zelf aan de slag gaan

Zelf aan de slag gaan in de keuken, heeft velen voordelen. Je weet bijvoorbeeld precies wat er in je gezichtsmaker zit. Je kunt natuurlijke gezichtsmaskers maken, door bijvoorbeeld alleen honing op je gezicht te smeren. Dit werkt o.a. ontstekingsremmend. Je kunt bijvoorbeeld ook een bananenmasker maken. Dit werkt dan weer vocht inbrengend. Ideaal voor de droge huid! Voor mensen met een vette huid, is een wortel masker aan te raden, want dit werkt zuiverend.

Natuurlijke gezichtsmaskers kopen

Niet alle kant-en-klaar gezichtsmaskers zijn chemisch. En daarbij; is chemisch altijd slecht? Zeep ontstaat bijvoorbeeld ook door een chemisch proces, en toch gebruiken veel mensen dit goedje om zich te wassen. Je kan dus niet per sé zeggen dat chemische gezichtsmaskers slecht zijn, het ligt er maar net aan wat je zoekt, wat er dus in het gezichtsmasker zit, en of je ergens niet allergisch voor bent.

Kleimaskers

Kleimaskers zijn vaak wel een natuurlijk alternatief van natuurlijke gezichtsmaskers. Je kunt deze vaak in zakjes of tubes kopen, of in poedervorm. Bij sommige winkels verkopen ze kleipoeder, deze meng je dan met water en smeer je vervolgens op je gezicht. Kleimaskers, afhankelijk van het soort, werken vaak huid zuiverend en soms zelfs een tikkeltje uitdrogend. Over het algemeen zou je kunnen stellen dat kleimaskers goed zijn voor een huid met onzuiverheden en puistjes. Ook werkt het goed als je wat grotere poriën hebt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *