Met een uitvaartverzekering ben je verzekerd van een uitvaart naar wens

uitvaartverzekering

Het belang van een verzekering voor een crematie of begrafenis, wordt nogal eens onderschat. Dat we komen te overlijden staat vast. Dat dit kosten met zich meebrengt echter ook. Hoog tijd dus, hiervoor een uitvaartverzekering af te sluiten.

Begrafenisverzekering

Met het afsluiten van een begrafenisverzekering, wordt jouw begrafenis in de toekomst bekostigd. Naast een standaard begrafenisverzekering, kan je ook kiezen voor een kapitaalverzekering. Na jouw overlijden wordt het geld aan je nabestaanden uitgekeerd. Zij kunnen dan geheel naar eigen inzicht jouw begrafenis vormgeven.

uitvaartverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Het afsluiten van een overlijdensrisicoverzekering biedt dekking, als jij komt te overlijden, tijdens de looptijd van de verzekering. Het geldbedrag dat hierbij vrijkomt, kan naar eigen inzicht worden besteed. Een overlijdensrisicoverzekering kan dus een alternatief zijn voor een uitvaartverzekering. Sta er wel bij stil, dat een overlijdensrisicoverzekering uiterlijk tot het 75e levensjaar loopt. Overlijd je op latere leeftijd dan 75, dan ontvangen je nabestaanden helaas geen bedrag.

Een verzekering afsluiten voor een begrafenis of crematie, is dus ook bij de aanwezigheid van een overlijdensrisicoverzekering aan te raden.

Vergelijk uitvaartverzekeringen

Als je nog niet weet, hoe jouw uitvaart eruit moet gaan zien, is het verstandig, alle opties open te houden.

Vergelijk uitvaartverzekeringen en bekijk dan, hoe jij je wil verzekeren. Als je een uitvaartverzekering afsluit, dan kan dit voor zowel een crematie, als voor een begrafenis worden gebruikt.

Kosten crematie

De keuze voor een begrafenis of crematie is heel persoonlijk. De crematie kosten liggen over het algemeen wel een stuk lager, dan de begrafenis kosten. Dit is logisch te verklaren. Bij een begrafenis wordt vaak een grafmonument of grafsteen gekocht. Ook moeten er grafrechten worden betaald. Deze kosten zijn niet van toepassing bij een crematie.

Om een goede vergelijking te kunnen maken, is het goed als jij op voorhand in kaart probeert te brengen, wat jij van belang acht aangaande jouw uitvaart. Aangezien uitvaartkosten al jaren stijgen, is het sowieso aan te raden, een geïndexeerde verzekering af te sluiten. Hierbij stijgt de verzekerde waarde mee. Dit houdt kleine jaarlijkse stijging van jouw premie in.

Over het algemeen kun je stellen, dat een verzekering op jonge leeftijd afsluiten, het goedkoopst is. De premie die je betaalt is namelijk gekoppeld aan je levensverwachting. Die is op een jonge leeftijd uiteraard hoog. De te betalen premie is daarmee dus laag.

Voor welke vorm je ook kiest, de kosten voor een gemiddelde uitvaart komen al snel uit op 6500-10.000 euro. De crematie kosten liggen gemiddeld zo’n 2000 euro lager. Als je nog geen idee hebt hoe jouw uitvaart eruit komt te zien, is het beter een hoger bedrag verzekeren. Zo kan de uitvaart sowieso naar wens worden vormgegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *