Is relatietherapie helpend voor ons?

relatietherapie

Is relatietherapie helpend voor ons?
Het gaat niet goed tussen jou en je partner. Jullie hebben vaak ruzie of jullie spreken elkaar juist nauwelijks meer. Er kunnen talloze redenen zijn waarom er relatieproblemen ontstaan. Wat de reden ook is, de afstand tussen jullie wordt steeds groter. Natuurlijk weet je dat er relatietherapeuten bestaan, maar is dat wel wat voor jullie? Heeft het nog wel zin of vind je juist dat jullie problemen niet groot genoeg zijn voor relatietherapie? Veel partners stellen het bezoek aan een relatietherapeut uit, omdat ze vinden dat ze hun relatieproblemen zelf op moeten kunnen lossen. Dat is jammer, want juist als de problemen nog niet zo groot zijn, is de weg omhoog makkelijker te vinden.

relatietherapie

Oorzaken van problemen in je relatie


Als je al langere tijd een relatie hebt, verdwijnt het verliefde gevoel zoals je dat in het begin had steeds meer naar de achtergrond en maakt dit plaats voor een dieper gevoel van ‘houden van’. Dat hoort erbij in een relatie en dat is ook niet erg. Als je altijd dat verliefde gevoel zou houden, zou je ook niet meer goed kunnen functioneren. Na verloop van tijd zijn er scheurtjes ontstaan in jullie relatie. Er zijn talloze gebeurtenissen waardoor er problemen in de relatie kunnen ontstaan. Financiële problemen, de komst van kinderen, het verlies van een baan, ziekte, ontrouw en het verlies van een dierbare zijn zomaar een paar voorbeelden. Iedereen gaat anders om met problemen in de relatie. Waar het ene stel constant ruzie maakt, gaat het andere stel elkaar steeds meer uit de weg. Je probeert er samen uit te komen, maar dat lukt niet altijd. Een relatietherapeut heeft veel ervaring en wijst jullie op bepaalde patronen. Ook helpt de therapeut om deze patronen te doorbreken.

Wat doet een relatietherapeut?


Willen jullie de stap wagen en een afspraak maken met een therapeut? Het traject start met een intakegesprek waarin de therapeut een beeld krijgt van jullie relatieproblemen en jullie hulpvraag. Tijdens dit gesprek ervaren jullie ook of er een klik is met de therapeut. Dit is heel belangrijk, omdat je je veilig moet voelen tijdens de therapie. Je stelt je kwetsbaar op en dat werkt alleen bij een therapeut waar je een klik mee hebt. Op basis van het gesprek stelt de therapeut een plan van aanpak op. Besluiten jullie na het intakegesprek te starten met de relatietherapie dan plannen jullie samen met de therapeut de vervolgafspraken in. Elke afspraak duurt ongeveer anderhalf uur. De therapie is kortdurend en vooral praktisch. Het blijft niet alleen bij praten, jullie gaan ook echt aan de slag met oefeningen. De therapeut gebruikt hierbij verschillende methoden. De therapeut geeft tijdens de sessies terug wat hij of zij tussen jullie ziet gebeuren. Jullie krijgen meteen praktische tips om dingen anders aan te pakken. Jullie zetten hierin steeds meer stappen. Aan het einde van de therapie kunnen jullie zelfstandig verder. Neem vandaag nog contact op voor een eerste gesprek op onze locatie in Eindhoven. Zoek je een andere locatie in jouw regio? Onze therapeuten zitten verspreid over het hele land en helpen je graag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *