Interieurtips voor een creatieve eetkamer

Goed nieuws voor alle lezers die hun eetkamer een make-over willen geven. In deze blog vind je een handvol tips voor een creatieve inrichting – perfect als je jezelf wil onderscheiden van de saaie meerderheid. Lees snel verder en laat je inspireren. 

Gemixte eetkamerstoelen

Wie nieuwe eetkamerstoelen wil kopen, kiest doorgaans voor een compleet identieke set. Maar dat is niet erg creatief. Geef je eetkamer een speelse toets en combineer stoelen in verschillende kleuren om er een echte blikvanger van te maken. De meeste modellen zijn namelijk verkrijgbaar in diverse kleuren. Zwart-wit is een veilige combinatie, hoewel je ook voor meer opvallende kleuren kan gaan.

Zitbank

Zijn die gemixte eetkamerstoelen toch niets voor jou? Overweeg dan om een zitbank te plaatsen. Die is tegenwoordig super trendy. Bijkomend voordeel is dat je met een zitbank minder plaatsverlies hebt dan bij individuele stoelen, waardoor er meer mensen aan tafel kunnen zitten. Handig, toch?

Ovale tafel

Tijd om de eettafel aan te pakken. In een creatieve eetkamer plaats je geen traditionele tafel met een rechthoekige vorm. Nee, je kiest beter een rond of ovaal exemplaar. Deze vorm stimuleert de communicatie tussen alle personen, omdat ze een beter zicht hebben op buren aan dezelfde kant van de tafel. Daarnaast oogt een ovale eettafel gewoonweg heel stijlvol. 

Booglamp

De meeste mensen verlichten de eettafel met een of meerdere hanglampen. Dat kan perfect. Voor iets meer flexibiliteit kan je deze hanglampen vervangen door een booglamp. Die is praktischer, omdat je ze makkelijk kan verplaatsen indien nodig. Wanneer je bijvoorbeeld meer licht nodig hebt op de hoek van de tafel, of na enkele jaren besluit om de tafel ergens anders te zetten. 

Accentmuur

Nog een manier om je eetkamer een creatieve toets te geven is door middel van een accentmuur. Selecteer één wand en verf die in een pasteltint om wat kleur aan de ruimte te geven. Behangpapier is een goed alternatief. Er zijn verschillende ontwerpen en patronen om uit te kiezen, gaande van geometrische motieven tot een gigantische fotoprint.

Mix & match servies

Kleed je eettafel aan met een mix & match servies. In plaats van borden, kommen, tassen… uit dezelfde set te gebruiken, ga je verschillende sets met elkaar mengen. Hierdoor oogt je tafelaankleding heel speels en organisch. Bovendien is het bij een miw & match servies helemaal niet zo erg als je per ongeluk een bordje laat vallen, omdat je dit makkelijk vervangt door een ander exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *