Hoe kies je een betrouwbare kliniek voor een facelift?

Denk je erover om een facelift te laten zetten? Een succesvolle operatie begint bij een betrouwbare plastisch chirurg. Daarom is het van groot belang dat je tijd en energie investeert in het vinden van de juiste arts voor je facelift. Kies niet voor de eerste de beste. Maar, waar moet je eigenlijk op letten als je op zoek gaat naar een kliniek? 

Doe een facelift bij een ervaren plastisch chirurg

Ondanks dat een lift een veel voorkomende ingreep is in Nederland, blijft het een ingrijpende operatie. Je moet vaak lang herstellen van een facelift. Dit is deels omdat je tijdens een klassieke lift onder narcose gaat, wat zwaar is voor je lichaam. Omdat zo’n hele operatie nog best eng kan zijn, wil je ervan verzekerd zijn dat je in de juiste handen bent. Kies daarom altijd een ervaren plastisch chirurg uit. Je wilt tijdens een operatie als deze, absoluut geen proefkonijn zijn! Vraag daarom altijd tijdens het consultgesprek naar de ervaring van de betreffende plastisch chirurg die jou gaat behandelen.

Let goed op: heeft de kliniek de juiste keurmerken voor een facelift?

Naast de ervaring van de chirurg, moet je ook altijd goed erop letten dat jouw kliniek beschikt over de juiste gecertificeerde keurmerken voor het uitvoeren van een facelift. Keurmerken zijn ontzettend belangrijk in de medische branche. Je kunt aan keurmerken expertise en betrouwbaarheid ontlenen. Hier kun je naar informeren tijdens je consult gesprek. Check altijd welk instituut het keurmerk heeft gegeven aan de kliniek, en of het iets zegt over de operatie die jij wilt laten uitvoeren. Het gebeurt af en toe dat klinieken hun eigen keurmerk hebben, en zelf een logo ervoor ontwerpen. Dit is natuurlijk misleidend, en zegt niks over of een kliniek erkend wordt in de medische wereld. 

Reviews 

Een kliniek gevonden met ervaren chirurgen en de juiste keurmerken? Lees dan als laatste nog de reviews. Je kunt tijdens het onderzoek doen naar reviews flink wat klinieken met elkaar vergelijken. Deze kun je vinden op Google of speciaal daarvoor bestemde websites. Lees je negatieve reacties over een kliniek of een bepaalde plastisch chirurg? Kies dan voor een ander. Je kunt hier bekijken of het personeel met je meedenkt, goede nazorg verleent en de wet naleeft. Als iets niet duidelijk is, kun je altijd contact opnemen met de kliniek zelf. 

De prijs van een facelift 

De prijs van een lift is afhankelijk van de soort behandeling die je kiest. Voor een klassieke facelift betaal je al snel zo’n 3500 euro. Als je kiest voor een kleinere ingreep betaal je aanzienlijk minder. Helaas kun je voor de meeste cosmetische ingrepen geen vergoeding krijgen. Dit is anders wanneer je een cosmetische ingreep nodig hebt omdat je brandwonden of letsel hebt opgelopen. Ben je benieuwd naar de precieze prijs van de ingreep die je overweegt? Neem dan snel contact op met een kliniek zoals Skin+Surgery. Deze kan je meer informatie geven over de prijzen en kan met je meedenken over hoe de ingreep eruit gaat zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *