Hoe een dakraam de waarde van je huis vergroot

Dakraam

We willen natuurlijk allemaal fijn wonen. Hoe je dat doet, is een persoonlijke keuze. Echter weten we allemaal dat een woning met veel lichtinval gewenst is. Dat komt door de zon en de gezonde werking hiervan. Een zolder met een dakraam is dus populairder dan een zolder zonder ramen. Mensen verlangen nu eenmaal naar licht in een ruimte.

Waarom hebben mensen zon nodig?

Dakraam

De behoefte van de mensheid naar de zon is gebaseerd op verschillende positieve gezondheidseffecten van de zon:

  • je maakt meer vitamine D aan als je in de zon bent
  • je bent met veel licht en zon minder vatbaar voor depressies
  • je biologische klok werkt beter met veel licht in huis

Een dakraam plaatsen

Als je dit zo leest, dan weet je dus dat mensen een voorkeur zullen hebben voor een woning met veel zon. Het is daarom belangrijk dat de woning genoeg ramen bevat. Met name de zolder is vaak donkerder dan men wil, en toch is het een ruimte die je wil benutten. In dat geval kun je een dakraam plaatsen om meer licht te krijgen in de ruimte. Dit verhoogt dus tevens de waarde van je woning omdat mensen nu eenmaal liever een zonnige zolder hebben. 

Dakraam

Hoe plaats je een dakraam

Je kunt een professional inhuren om een dakraam te plaatsen. Sterker nog, dat gebeurt best vaak. Maar als je een beetje handig bent, kun je het misschien ook zelf. Vraag wel altijd advies als je deze klus voor het eerst zelf oppakt.