Geen categorie

Haarspullen waar je niet zonder kan

Welke haarspullen kun je nu echt niet missen in je dagelijkse routine? Wat moet je echt in huis hebben om iedere dag weer tiptop voor de dag te komen?

Het ene haar is het andere niet

Het is nog niet zo makkelijk om de vraag wat nu de meest essentiële producten en tools voor je haar zijn te beantwoorden. Het is logisch dat deze per persoon behoorlijk kunnen verschillen. Een man met kort, of weinig, haar, heeft helemaal niks aan een krultang, terwijl dat voor dames met lang haar misschien hun meest onmisbare accessoire is.

Wat iedereen nodig heeft, is een goede shampoo. Het liefst eentje die perfect past bij je haartype, want dat kan nogal een verschil maken. Investeer er wat tijd in om de voor jou perfecte shampoo te ontdekken, en bespaar er niet op. Het wassen met een shampoo die totaal niet bij je haartype past, kan er namelijk voor zorgen dat je het onmogelijk in model gaat krijgen, en dat je haar op de lange termijn zelfs schade oploopt.

Heb je van nature bijvoorbeeld vrij droog haar, dan zoek je een shampoo die wat extra verzorging biedt. Eentje waar bijvoorbeeld olie aan is toegevoegd, om je haar zachter en gezonder te maken. Gebruik je in dat geval een shampoo die eigenlijk bedoeld is voor droog haar, dan zal deze alleen maar meer olie en vocht aan je haar onttrekken. Het gevolg is een bosje stro, waar je helemaal niks mee kan. Zonde!

Naast een goede shampoo, is ook een goede conditioner onmisbaar, zeker als je wat langer haar hebt. Breng deze vooral aan in de punten van je haar, die hebben de meeste verzorging nodig. Heb je snel vettig haar, sla dan het deel van je haar dat zich vlakbij je hoofdhuid bevindt liever over, anders zat dit snel gaan glimmen.

De juiste producten

Ook stylingproducten kun je het beste uitkiezen op basis van je haartype en je kapsel. Een harde gel is geen succes in lang haar, terwijl het bij een kort kapsel juist onmisbaar kan zijn. Kies dus de juiste producten uit, en pas deze aan wanneer je van kapsel wisselt of wanneer je merkt dat ze niet lekker meer werken. Soms verandert de behoefte van je haar in de loop der jaren, en moet je de producten erop aanpassen.


Een product dat voor iedereen handig is om in huis te hebben, is droogshampoo. Deze spray absorbeert overtollig vet. Handig als je haar vettig of futloos wordt, maar je nog geen tijd hebt om het te wassen. Ook goed geschikt om in de loop van de dag weer wat volume in je kapsel te sprayen.

Dit vind je misschien ook leuk...