Gezond afvallen

Velen van ons zullen wel eens stilgestaan hebben bij ons lichaamsgewicht en toen hebben gedacht: goh, ben ik hier wel tevreden mee? En velen van ons zullen ook geconcludeerd hebben dat dat gewicht eigenlijk best wat omlaag zou kunnen. Maar de vraag is en blijft hoe je dat dan voor elkaar moet krijgen. Het moet eraf, en het moet er ook af blijven. Snel, maar niet ongezond snel. Hoe val je op een gezonde manier af?

Op dieet

Overgewicht is ongezond en daarom is het verstandig om daar zo snel mogelijk iets aan te doen als je ermee te maken hebt. Iedereen heeft een andere stofwisseling, dus voor de een zal dit probleem makkelijker te tackelen zijn dan voor de ander. Voor sommigen zal het genoeg zijn om te stoppen met snacken en wat te minderen met koolhydraten tijdens maaltijden. Maar helaas geldt dat niet voor iedereen. Op dieet gaan zal je in ieder geval wel helpen. Wil je eetpatroon een beetje aanpassen maar niet helpen, dan kun je denken aan koolhydraatarme maaltijdvervangers. Zo hoef je niet elke keer dat je gaat koken alle ingrediënten te checken en daar creatief mee te zijn. Wil je snel en effectief afvallen, dan zijn maaltijdvervangers een aanrader. 

Een leuke sport

Naast op dieet gaan is ook sporten niet weg te denken bij het onderhouden of verkrijgen van een gezond lichaamsgewicht. Ook hier geldt dat elk lichaam er anders op reageert. Waar het bij de een volstaat om dagelijks een extra blokje om te lopen en vaker de trap te nemen, zal het bij de ander veel meer tijd en inspanning gaan kosten. Waarschijnlijk zul je echt een sport moeten gaan beoefenen. Maar het leuke daaraan is dat er ontzettend veel verschillende sporten zijn! Er is voor ieder wat wils. En om sporten makkelijker vol te houden, is het een goed idee om goed onderzoek te doen naar wat er allemaal mogelijk is en wat jij leuk vindt. Want als je het leuk vindt om te doen, zal je het veel langer volhouden en ook met plezier doen. Voor de lange termijn is dat iets om mee te nemen in je beslissing. 

Heb je een combinatie gevonden tussen genoeg beweging en gezonder eten, dan zal je binnen de kortste keren je lichaam zien veranderen. En doe je dit afvallen op de juiste manier, dus pas je echt blijvende veranderingen toe, dan zal je waarschijnlijk permanent fitter zijn. En daar doe het uiteindelijk voor.  

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *