Gaming pc: zelf bouwen of kopen?

Azerty Gaming

Een echte gamer bouwt zijn eigen gaming pc. Althans, dat was jarenlang wat mensen vonden. Echte gamers sleutelden eindeloos aan hun apparatuur en verdiepen zich in de hardware en software. Dit deden ze allemaal met het idee dat wat je in de winkel koopt nooit goed genoeg kan zijn voor een gamer.

Azerty

Tijden zijn veranderd

Het is inmiddels 2020 en de wereld van gaming en pc’s is aanzienlijk veranderd. In de jaren 90 en de jaren 00 liepen gamers voor op de markt: ze hadden meer verstand van computers en wat een pc aan moet kunnen om de nieuwste games te draaien. Die gamers van vroeger zijn nu echter groot geworden.

Er zijn een aantal bedrijven die zich specialiseren in het samenstellen van gaming pc’s. Zij weten waar ze het over hebben omdat ze zelf ook gamers zijn. Het is namelijk een andere tijd en met de juiste kennis kan iemand anders prima een pc voor jou bouwen. Dat scheelt tijd en geld, en bovendien kun je dan die uren steken in het daadwerkelijk spelen van games.

Core i7-9700KF

Kant-en-klaar

Als je besluit een kant-en-klare gaming pc te kopen, zorg dan wel dat je een goed bedrijf vindt om je hierbij te helpen. Er zijn natuurlijk ook bedrijven die zeggen dat ze weten waar ze mee bezig zijn maar waarbij dit niet het geval is. Bekijk altijd eerst een website van een aanbieder en bekijk ook de specificaties van de pc voor je besluit op aankoop over te gaan.