Diverse redenen om geld te lenen

hoeveel kunnen wij lenen

Geen spaargeld?

Niet iedereen heeft het vermogen om te kunnen sparen. Soms heb je geen spaargeld of lukt het niet dit op te bouwen. Een grote aankoop ineens uit je zak kloppen is dan meestal onmogelijk. Je kunt gelukkig geld lenen. Dit kan in de vorm van een officieel krediet of in de vorm van een lening bij familie of vrienden. Veel mensen kunnen geld lenen als zij daarvoor ook draagkracht hebben. Hoeveel kunnen wij lenen? Kredietverstrekkers checken of iemand zich kan houden aan een maandelijkse aflossing. Dit wordt bij het BKR getoetst. Ook wordt de draagkracht voor een lening berekend aan de hand van het inkomen, arbeidscontract, geld uit onderneming en vaste uitgaven. De balans tussen inkomen en uitgaven dient evenwichtig te zijn. Je kunt afhankelijk van jouw inkomen dus een x bedrag lenen om iets te financieren. Je kunt meestal tussen de 5000 – 75.000 euro lenen. Met een hypotheek kun je meer lenen.

Huis kopen of verbouwen

Een woning kost al snel een paar ton. Dit vermogen heeft niet iedereen op zijn spaarrekening. Door middel van een hypotheek kun je een koopwoning makkelijk financieren. Hoe goedkoper de woning, hoe lager het af te lossen maandbedrag. Een hypotheek heeft vaak een zeer lange looptijd met een gunstige rente. Het is goed om te overwegen of je elke maand het af te lossen bedrag kunt missen. De hypotheekverstrekker leent jou de marktwaarde van de woning tot 100%. Extra kosten zoals notariskosten moeten uit eigen zak worden betaald. Dit worden ook wel de kosten koper genoemd. Ook moet een bod uit eigen zak worden betaald als deze hoger is dan de marktwaarde. Soms kun je een lening voor starters afsluiten op de huizenmarkt als je zelf geen geld in kunt leggen. Dit kan onder andere een persoonlijk krediet zijn. Voor een verbouwing kun je ook geld lenen. Denk aan een doorlopend krediet of persoonlijke lening. Dit kan al snel tientallen duizenden euro’s kosten tot een ton.

hoeveel kunnen wij lenen

Een vakantie of dure aankoop zoals een fiets, tv, computer, scooter of smartphone

Voor een vakantie kun je een doorlopend krediet afsluiten. Dit kan een creditcard zijn. Alle kosten voor vluchten en hotels betaal je achteraf terug. De creditcard maatschappij schiet de bedragen voor en die betaal je later terug. Vaak betaal je een maandbedrag voor een creditcard ter aflossing met rente. Verder is een creditcard ideaal als je maandelijkse meerdere (grote) aankopen wilt doen. Een smartphone kun je op afbetaling kopen bij de provider. Je betaald dan maandelijks een bedrag om het krediet af te lossen naast je maandelijkse abonnementskosten.

Auto lease

Een auto kun je leasen. Je hebt een zakelijke variant van leasen en particulier (prive) leasen. Zakelijk leasen is handig voor voertuigen van de zaak. Je betaald een maandelijks aflossing aan de leasemaatschappij en kunt direct in het voertuig rijden. Particulieren kunnen in de meest nieuwe luxe auto’s rijden door deze te huren voor een bepaald bedrag in de maand. Deze zijn inclusief verzekeringen, belasting, bijtelling en extra’s die je aanschaft bij je auto. Voor een all inn prijs kun je de auto direct meekrijgen. Benzine, diesel of stroom betaal je zelf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *