Beschadigd haar verzorgen 5 tips

Het is erg vervelend wanneer je beschadigd haar hebt. Je voelt je minder mooi en wil graag wat aan je haar doen maar wellicht heb je al veel geprobeerd wat niet werkt of het juist erger maakt. In dit artikel geven wij jou een aantal tips hoe jij beschadigd haar kan beschermen, verzorgen en behandelen. 

Wanneer is je haar beschadigd

Wanneer je haar niet in model wil komen hoeft dit niet direct te betekenen dat je beschadigd haar hebt. Wellicht moet je het op een andere manier in model proberen te krijgen. Dit is afhankelijk van je haartype. Je haar kan beschadigd zijn wanneer je haar droog en pluizig aanvoelt, je veel gespleten punten hebt, je haar niet elastisch is en snel breekt. Een bijkomend effect hierdoor is dat je wellicht onzeker voelt waardoor je misschien sneller stress ervaart. Ook dit helpt niet mee bij het herstellen van je haar. 

Voeding en stress

Voordat je allerlei middeltjes en speciale producten gebruikt is het verstandig om uit te gaan van jezelf. Wat kan jij nu veranderen om jezelf lekkerder in je vel te voelen. Start met je voeding. Goede voeding is verzorging van binnen uit. Drink voldoende water, probeer te minderen met suiker en eet voeding met voldoende ijzer. Een langdurig tekort aan ijzer kan haaruitval veroorzaken. Ervaar je veel stress op werk of in je thuissituatie? Probeer de stress te verminderen of meer tijd voor jezelf te nemen. Tijd voor jezelf zorgt voor een algehele stress verlaging. Wanneer de werkdruk te hoog is op je werk, ga in overleg met je baas of leidinggevende. Naast je haar is stress ook niet goed voor je hart en kunnen er veel ergere complicaties ontstaan door langdurige stress. 

Was je haar zo min mogelijk

Het klinkt tegenstrijdig, maar te vaak je haar wassen is niet goed voor je haar en hoofdhuid. Door minder je haar te wassen zal je haar beter verzorgd worden door de natuurlijke oliën van ons lichaam. Je haar zal hierdoor vetter worden maar na verloop van tijd zal je merken dat het steeds langer duurt dat je haar vet zal worden. Hier kan enkele weken of zelfs maanden overheen gaan. Dit betekend niet dat je voor zo’n lange periode je haar niet moet wassen. Was je 3x per dag je haar, bouw het af naar 1 en vervolgens om de dag naar wellicht om de 2 dagen. 

Verminder gebruik van hitte producten

Heb je vaak haast en gebruik je daarom een föhn? Door de hitte kunnen je haarzakjes minder goed sluiten waardoor de essentiële oliën verdwijnen in de haarzakjes. Ook het gebruik van een stijltang zorgt voor droog en beschadigd haar. Doe dit dus niet te vaak. Probeer anders eerder op te staan zodat je haar door de lucht kan drogen of was je haar de avond ervoor. 

Was met koud water

Het is niet het allerfijnste om te doen maar net als met de hitte producten is het beter om je haar te wassen met koud water. Hierdoor blijven de essentiële oliën beter intact. 

Haarverzorging

Verzorg je haar met speciale haar verzorgingsproducten. Door gebruik te maken van haar producten met weinig chemicaliën zul je jouw haar beter kunnen verzorgen. Gebruik haarproducten met gebalanceerde pH waarden zoals die van Redken. Hierdoor zal de hoofdhuid minder geïrriteerd raken en kun je beschadigd haar verzorgen.