4 pluspunten van iemand met HSP

hoog sensitief kenmerken

Je kent de uitdrukking wel, elke medaille heeft een keerzijde. Niets is minder waar dan bij iemand die hoog sensitief is. Want iemand met HSP leeft in een voortdurend strijd om de balans te houden. Het ene moment voel je je totaal overprikkeld en ben je je snel geïrriteerd en is alles je teveel. Dit zijn een paar kenmerken van hoog sensitief zijn. Daarentegen is de andere kant dat je je verbonden voelt met alles wat leeft.

Hier zijn 4 leuke aspecten van een persoon met HSP:

  1. Heb je een hoog empathisch vermogen waarbij je de ander echte aandacht geeft. Hierdoor voelen mensen zich snel begrepen wanneer ze jou hun verhaal vertellen. Mensen voelen zich snel vertrouwd en geaccepteerd bij jou en dat maakt je aantrekkelijk voor je omgeving.
  2. Je bent dienstbaar en zachtaardig en draagt daarmee indirect ook bij aan het welzijn van elk individu. Je voelt je op natuurlijke wijze betrokken bij het lief en leed van anderen en wanneer iemand hulp nodig heeft dan ben jij er als eerste bij om deze hulp te geven.
  3. Je hebt een talent om van de kleinste dingen intens te genieten. Een muziekstuk kan jou vol emotie gieten, een mooie film tot tranen en een goed gesprek geboeid tot de zon opkomt. Wanneer je buiten bent kunt je volledig opgaan in de schoonheid van de natuur. Pas op! Jouw intens genieten kan zeer aanstekelijk werken voor je omgeving!
  4. Je zintuigen zijn sterk ontwikkeld en geuren, kleuren en emoties komen bij jou intenser binnen. Je weet van je observaties en fantasieën altijd wel feestelijke creatieve uitspattingen te maken!

Dus ben jij een iemand met een hoog sensitief karakter? Met alle bovengenoemde leuke eigenschappen van HSP hoef je je nooit meer ellendig te voelen!

Wil je meer weten hoe je je bewustzijn tot een hoger plan kunt brengen? Lees dan op de website over Access Consciousness.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *