Webprint fotoboek // Negen reizen in één album

Vandaag laat ik iets zien wat ik jaren heb lopen uitstellen. Ik heb eindelijk eens een fotoboek gemaakt, via Webprint. Digitale fotografie is super handig, maar helaas zijn al mijn foto’s van de afgelopen jaren niet meer geworden dan digitale bestanden. Die al regelmatig van de ene laptop naar de volgende zijn verhuisd. Ik kijk niet zo vaak in die mappen, de hoeveelheid foto’s is wat veel van het goede. Een selectie maken voor een fotoboek was dan ook niet makkelijk, maar het is gelukt! Negen reizen in één album, dat is een stuk toegankelijker om doorheen te bladeren.

Een fotoboek maken met Webprint

Webprint heeft een online programma waarin je een fotoboek (en ook andere producten) kunt samenstellen. Zelf vind ik dat een groot voordeel, geen extra programma’s op mijn laptop en je kunt op elke computer eraan werken als je op de website inlogt. Het in elkaar zetten van een album is heel eenvoudig. Je kiest eerst op de website de vorm en het formaat van het album. Je kunt kiezen uit staand, liggend of vierkant in verschillende formaten. Het programma geeft wanneer je voor het eerst begint een aantal tips en wijst de basis tools aan.

Er zijn talloze opties voor achtergronden, foto indelingen, teksten etc. Je kunt zelfs de binnenkanten van de kaft bewerken. En de buitenkant natuurlijk ook! Een minpuntje vond ik dat je niet in het programma zelf een collage op de kaft kunt maken, dat wilde ik namelijk per se. Geen probleem als je andere programma’s kent/hebt om dit in te doen, anders wel een nadeel.

Ik heb op heel wat pagina’s collage’s gemaakt met negen, twaalf of zestien foto’s. Helaas zit er geen standaard indeling in het programma hiervoor, dat had ik een mooie toevoeging gevonden. Gelukkig kun je wel makkelijk de foto- en tekstkaders verkleinen en vergroten, verslepen, kopiëren, plakken en slepen tot je collage compleet is. Er verschijnen tijdens het slepen hulplijnen zodat je de kaders mooi parallel kunt zetten, groot pluspunt!

Foto’s importeren is lekker snel en simpel. Je kunt er een heleboel tegelijk uploaden, ze zijn binnen no time geladen en klaar om in een kader te worden gezet. Ze worden vanzelf aangepast aan het formaat van het kader. Je kunt verschillende mappen maken om ze te ordenen en als je een foto niet wilt vergeten kun je hem naast het album ‘pinnen’. Het programma vertelt je ook wanneer de kwaliteit van een foto te slecht is voor het formaat van het kader. Gelukkig maar, anders waren vele foto’s uit mijn pre-systeemcamera tijd te korrelig in het album terecht gekomen!

Aan de rechterkant kun je kiezen welke soort kaft en papier je wilt. Je hebt keuze uit basis papier, mat fotopapier en hoogglans fotopapier. Ik heb zelf voor de laatste gekozen. Je kunt bij kleinere albums kiezen voor een zachte kaft, bij deze XL variant kon ik kiezen uit een harde kaft of een foam kaft. Ik koos een harde kaft. Het fotoboek maken heeft me in totaal ongeveer drie uur gekost, waarvan op zijn minst één uur bestond uit alles nog eens tien keer nakijken.

De inhoud

Van 2009 tot en met 2013 zijn mijn moeder en ik negen keer op vakantie geweest. Telkens zeiden we weer dat we wat met de foto’s gingen doen, maar dat was er nog nooit van gekomen. Eigenlijk vinden we het nu allebei heel erg leuk dat we geen losse albums hebben, maar één album met heel veel foto’s van verschillende vakanties.

Ik ben een beetje allergisch voor digitale teksten in albums, negen van de tien keer vind ik het niet mooi. Gelukkig had Webprint genoeg leuke lettertypes! Ik heb het zelf heel minimaal gehouden, alleen op pagina’s waar foto’s van een andere reis beginnen, het is natuurlijk toch leuk om erbij te zetten waar en wanneer het was.

Met de gedachte ‘toch leuk om erbij te zetten waar en wanneer het was’ wilde ik op de binnenkant van de kaft een lijstje maken van de vakanties en de jaartallen erbij. Maar dat leek me alweer te veel tekst. Een wereldkaart met daarop de reizen aangegeven vond ik best een goede oplossing, dit vind ik tien keer leuker uitzien dan een lijstje. Op deze foto komt het niet zo goed over, maar de kaart en teksten zijn haarscherp afgebeeld.

De kwaliteit

Ik ben erg onder de indruk van de kwaliteit van het fotoboek. De kaft voelt heel stevig, glanst mooi en de foto’s erop zijn heel scherp. Precies hetzelfde geldt voor het hoogglans fotopapier, het is erg dik en de foto’s zien prachtig uit. Zelfs de wat oudere foto’s, genomen met compact camera’s en een videocamera, zien er goed uit. Ook van de foto’s die complete pagina’s bedekken ben ik erg onder de indruk!

Je kunt op de voorkant en de rug van het fotoboek ook nog tekst zetten als je dat wilt. Doordat mijn collage doorloopt op de rug leek me dat niet nodig, als het al tussen andere boeken terecht komt is het herkenbaar genoeg.

Op de achterkant kun je ook nog foto’s en tekst zetten, dus dat deed ik!

Hierboven heb ik één pagina omhoog gehouden, super dik papier!

Alle foto’s in deze collage zijn eigenlijk van mindere kwaliteit. Ze zijn allemaal genomen met een videocamera, omdat mijn gewone camera kapot was gegaan aan het begin van deze reis. Gelukkig zie je daar niets van in het album, op dit formaat zijn de foto’s mooi scherp afgebeeld.

De foto’s die hele pagina’s bedekken vind ik echt prachtig, het liefst zou ik ze allemaal laten zien. Sowieso zou ik het liefst elke pagina willen laten zien, maar dat zijn er wel erg veel!

Een collage met de oudste foto’s in dit album, uit 2009. Ze zien er op dit formaat prima uit!

New York in 2010.

Toen ik naar Indonesië ging had ik voor het eerst een goede camera mee, daardoor had ik ook gelijk een paar honderd foto’s meer.

Na het registreren op de website ontving ik een mailtje met daarin een actiecode voor vijftig losse foto’s. Daar heb ik ook dankbaar gebruik van gemaakt! Hiervan is de kwaliteit ook super. Mooi scherp en kleurrijk!

Prijs en verzendtijd

Een XL liggend fotoboek heeft normaal gesproken een vanaf prijs van €19,95, momenteel is het afgeprijsd naar €15,96. Deze prijs geldt voor een album met een harde kaft en 24 pagina’s basispapier. Mijn fotoboek kost €56,75, dat is flink wat meer. Dit komt doordat ik heb gekozen voor hoogglans fotopapier en 52 pagina’s vol heb gekregen. Kijk, ineens klinkt de prijs heel redelijk. In verhouding met kwaliteit vind ik het al helemaal top!

Webprint geeft zelf aan een fotoboek uiterlijk één week na je bestelling te verzenden. Zelf heb ik mijn bestelling op een dinsdagavond geplaatst, de daaropvolgende zaterdagochtend ontving ik mijn fotoboek en vijftig losse foto’s in een stevige verpakking. Dat was een stuk sneller dan ik had verwacht!

Ik ben enorm tevreden over de kwaliteit van het fotoboek en de losse foto’s. Ook wat de snelle verzending en het makkelijke programma betreft vind ik Webprint.nl echt een aanrader!

Liefs, Maud

13 Reacties op Webprint fotoboek // Negen reizen in één album

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.