Wanna See: Middle East

Het Midden Oosten is een gebied waarbij ik vroeger dacht aan Aladdin en de sprookjes van Duizend en één Nacht. Magisch en mysterieus. Helaas heb ik het zelf ook een lange tijd beschouwd als een plek waar ik niet snel naartoe zou gaan. De onrust maakt het er niet veiliger op en wat is er nou eigenlijk? Well, a lot! En het is lang niet overal onveilig. Zelf ga ik heel binnenkort naar Jordanië, waar weinig spanningen zijn en heel veel te zien is. Maar er is nog zoveel meer moois in het Midden Oosten!

Het precieze Midden Oosten, ik dacht wel ongeveer te weten welke landen erbij horen maar besloot het toch even te googlen. Blijkbaar is het niet iets wat heel duidelijk is, internet geeft in elk geval veel verschillende antwoorden. Op het ene kaartje wordt heel noordelijk Afrika meegeteld, op andere staat niet eens Egypte erbij. Op sommige horen de ‘-stan landen’ er allemaal bij, op andere kaarten weer geen één.. Dus, ik ben gegaan voor een soort combi. Geen Noord Afrikaanse landen, op Egypte na, wel de -stan landen.

Witte Woestijn, Egypte

Om maar gelijk in Egypte te beginnen, de Witte Woestijn! Ik ben gek op woestijn landschappen en dit wonderlijke landschap bewijst maar weer eens hoe divers die kunnen zijn. Het hoort zeker bij de Sahara, maar gele zandduinen zijn er niet. Het landschap lijkt bedekt met sneeuw en er staan grote, aparte krijtsteen formaties.

Petra, Jordanië

Deze kan ik binnenkort van mijn bucketlist strapen! Petra is één van de nieuwe zeven wereldwonderen. De ‘roze stad’ zou rond 312 v. Chr. zijn gebouwd, of eerder: uitgekapt. De ligging is even indrukwekkend als het bouwwerk zelf, in een gigantische kloof. Ik kan niet wachten om dit wonder met eigen ogen te zien!

Dubai

Dubai lijkt mij geweldig! Als een stad uit de toekomst. Toen ik er foto’s van zocht kon ik bij de helft niet bepalen of het nou een echte foto was, of zo’n hyperrealistisch bouwplan. De Burj Khalifa staat er sowieso, het hoogste gebouw ter wereld. Daar moet ik in! Het duurste hotel ter wereld bewonder ik liever op afstand, haha!

Citadel of Arbil, Irak

Van modern terug naar de oudheid. De Citadel of Arbil is een soort stadje in een stad, gelegen in Erbil in Irak. De oudste vondsten hier dateren van het vijfde millenium voor Christus, zevenduizend jaar oud! En het zou heel goed kunnen dat hier al eerder mensen hebben gewoond. Ik heb iets met dingen die zo ontzettend oud zijn, het idee dat in deze gebieden één van de eerste beschavingen is ontstaan trekt me enorm. Helaas is weinig goed bewaard gebleven, de Citadel of Arbil is nog goed in tact, ondanks de onrust, dat is mede te danken aan het 32 meter hoge plateau waarop de stad staat.

Band-E Amir, Afghanistan

Het Band-E Amir national park bestaat uit zes diepe, blauwe meren. Het is net niet helemaal kaal, maar ziet er enorm desolaat uit. Het is vast duidelijk dat ik kale landschappen wel kan waarderen, er is werkelijk niets te doen dan van de uitzichten te genieten en dat doe ik het liefst in alle rust, perfecte plek!

Sana’a, Jemen

Het is niet dat ik niet tegen druk kan. Een krioelende stad als Sana’a, de hoofdstad van Jemen, lijkt mij ook fantastisch om te ervaren. Ik kan nauwelijks beschrijven hoe mooi ik deze stad vind uitzien op foto’s.. al die versierde gebouwen en dan zo’n schitterende, verlichte moskee, prachtig! Dit moet ik gewoon een keer in het echt zien.

Socotra, Jemen

Nog steeds Jemen, maar niet meer ‘in’ Jemen. Socotra ligt een eind van de kust, dichter bij Somalië dan bij Jemen zelf. Het heeft de bijnaam ‘Galapagos van de Indische Oceaan’. Op de echte Galapagos zit een hoop zeldzame flora en fauna, hier ook. Dat de drie foto’s hierboven op hetzelfde eilandje zijn genomen vind ik wonderlijk.

Geok Tepe, Turkmenistan

De Geok Tepe moskee heeft vroeger als fort gediend en heel wat geschiedenis. Het lijkt een turquoise Taj Mahal, erg mooi! Ik ben niet gelovig maar kan enorm genieten van de architectuur van heiligdommen. Trouwens ook vaak van mensen die vol overgave zijn aan het bidden. Mooi hoe mensen er kracht en steun uit halen, al is het niet voor mij.

Masada, Israel

Nog een voormalig fort, minder mooi maar qua ligging enorm indrukwekkend. Masada ligt bovenop een bergplateau en het kijkt uit over de Dode Zee. Wederom een plek met veel geschiedenis, al weet ik er niets van. Heen gaan en ontdekken dus!

Wadi Shab, Oman

Woestijnen vind ik prachtig, maar zo’n echte oases? Met fel groen water? Oh man, hier zou je me maanden kunnen achterlaten. In Oman zijn meerdere van deze prachtige plekken te vinden.

Al-Masjid al-Nabawī, Saoedi-Arabië

Al-Masjid al-Nabawī, de Moskee van de Profeet. Wauw, wat een indrukwekkend gebouw. Die torens die er mijlenver, tussen haakjes, boven uitsteken. De binnenkant is trouwens ook schitterend!

Eerlijk is eerlijk, er zijn landen waar ik liever een tijd mee wacht tot ik ze zou bezoeken, tot het wat rustiger is. Toch trekt het Midden Oosten mij heel erg. Ik kan niet wachten om Jordanië te bewonderen en stiekem hebben mijn moeder en ik ook al plannen voor het voorjaar van 2014, ook richting het Midden Oosten.

Zou jij op reis gaan naar het Midden Oosten? Welke landen trekken jou?

Liefs, Maud

Bronnen: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15

33 Reacties op Wanna See: Middle East

 • Helen schreef:

  Hoi Maud, ik volg je blog al heel lang en zo heel af en toe plaats ik een berichtje. Maar nu kan ik het niet laten; mooi artikel en de citadel in Arbil, Irak ben ik zelf geweest en ben ook in die plaats geboren. Het is heel erg mooi, vooral als je denkt hoe lang het er eigenlijk al staat :)
  En de Petra in Jordanie had ik nog nooit gezien, dat ziet er ook echt schitterend uit.
  Liefs,
  Helen

  • Maud schreef:

   Hey Helen! Ik ben blij dat je nu een berichtje achterlaat, super gaaf om te horen dat jij uit Arbil komt! En dat het ook werkelijk zo mooi is, het lijkt mij echt magisch om door rond te lopen.

 • Tessa schreef:

  Heerlijk zulke posts, en het Midden-Oosten is echt prachtig mooi! Ik ben zelf in Turkije, Irak, Egypte en Dubai geweest maar kan niet wachten om ook de andere landen aan mijn lijstje toe te voegen. Vooral Oman en Jordanië staan hoog op mijn lijstje :)

  • Maud schreef:

   Thanks Tessa, ik ga denk ik weer vaker zulke artikelen maken. Wat heb je er al veel gezien zeg! Al die landen lijken me geweldig. Oman en Jordanië ook absoluut, gelukkig kan ik die laatste binnenkort als eerste van mijn wanna-see Midden Oosten lijstje strepen :)

 • Sanne S schreef:

  Wat gaaf zeg, zo’n blogpost. Mag je zeker vaker doen rondom vakantietijden! Scheelt mij weer wat zoeken en zo leest het ook wat makkelijker ^^ Tja… Als ik even eerlijk mag zijn he. :P

  Het midden-oosten reken ik niet meteen als een goede vakantiebestemming, precies om die reden die jij noemde. Onrustigheid, het beeld van de mensen…
  Jammer dat je het geloof als iets wat niet voor jou ziet. Zelf ben ik Rooms-Katholiek en ik merk altijd dat ik het contact met God en met de geloofsgemeenschap als heel fijn ervaar!

  • Maud schreef:

   Ben ik zeker van plan! Ik wil sowieso van alle continenten en groepen landen wel iets zien :) En ik begrijp het helemaal hoor, de onrust opzoeken is ook niet mijn ding. Al lijkt het me voor de rest prachtig, juist ook de cultuur en mensen!

 • Iris schreef:

  Waauw gaaf! Ik ga in september een half jaar stage lopen in Marokko, niet helemaal het Midden-Oosten, maar geeft mij wel het 1001 nachten gevoel ;-)

 • Kim schreef:

  Ik ben zelf geboren in Israël, heb er tot mijn 7e gewoond en ben ook een paar keer teruggeweest (helaas zijn vliegtickets enorm duur vaak). Het is echt een prachtig land! Ook de Dode Zee en Masada zijn super, maar 1 tip: Ga op een niet te warme dag! Wij gingen toen toevallig op de warmste dag van die zomer (wisten we niet, we vertrokken heel vroeg omdat het ver rijden was) en terwijl het overal in Israël zo’n 40 graden was, was het daar gewoon boven de 50 graden. Vooral als je door Masada loopt is dat echt geen pretje. Veel water drinken dus ook!

  • Maud schreef:

   Dan heb je er vast al veel moois gezien! Israel lijkt mij ook zo mooi. Ik geloof graag dat het er ontzettend heet kan worden, jeetje boven de 50! Dan wordt zelfs sightseeing vermoeiend, zeker als je bovenop een berg gaat lopen.

 • Joke schreef:

  Ik vertrek over een week voor de tweede keer naar Dubai. Het is echt een paradijs en soms lijkt het echt to good to be true! Ik had nooit gedacht dat ik er zou geraken, maar mijn zus woont en werkt daar voor een paar jaar, dus nu kan ik haar af en toe gaan bezoeken.

  De andere plaatsen zien er ook wel de moeite uit. Toch wel iets heel anders dan ons belgië.

  x

  • Maud schreef:

   Ah Dubai, te gek zeg! Veel plezier alvast! En ook grappig hoe dingen kunnen lopen hè, zo denk je er nooit of misschien ooit eens te komen, zo kom je er heel wat keren. Lijkt me super om daar je zus te kunnen bezoeken :)

 • Nina schreef:

  Wauw, wat een prachtige plaatsen! Ik wil ook graag naar het Midden-Oosten, maar dan vooral naar Iran omdat mijn vader daar vandaan komt. Helaas mag hij het land niet meer in (lang verhaal) en is Iran geen geweldige plek voor een jong meisje dat geen Farsi spreekt en 1000 familieleden daar heeft die geen Engels spreken, dus zal dat reisje waarschijnlijk nog even moeten wachten. Maar die andere landen van jouw lijstje zien er ook echt prachtig uit, ik zou ze graag willen bezoeken..

  • Maud schreef:

   Je roots opzoeken lijkt me geweldig! Helaas kan ik daarvoor zelf hier in Limburg op m’n kont blijven zitten, haha! Iran komt op mij ook over als een ‘moeilijk’ land, zo zou ik daar liever niet alleen met mijn moeder heen gaan. Rot ook dat je vader er niet meer heen mag. Ik hoop voor je dat je er toch eens heen kan!

 • Evelien schreef:

  Jordanië en israel staan bovenaan mijn wishlist!
  Ik ben echt jaloers nu.
  Wilde eigenlijk deze winter met een vriendin gaan maar toch maar thailand met de man deze zomer :p
  Volgend jaar wil ik echt jordanië en israel of peru!

  • Maud schreef:

   Thailand lijkt me anders ook super gaaf! En met m’n vriend gaan zou ook wel weer eens leuk zijn, haha! Peru trekt me trouwens ook enorm, maar Zuid Amerika is zo verschrikkelijk duur..

 • Anne schreef:

  Een beetje een late reactie, maar wat een leuke post!! Zelf ga ik in het najaar naar Jordanië (jahoo, eindelijk na lang sparen!), en ik zou graag nog de rest van het midden-oosten willen ontdekken. Maar hiermee wacht ik nog tot de situatie in deze landen wat gemoedelijker is. De Arabische sfeer, duizend-in-een-nacht, trekt me ook aan, naast de vele cultuur- & natuurschatten.
  Het blijft jammer dat veel van deze landen toch onstabiel zijn, maar ik heb nog een leven lang voor me om ze te ontdekken in betere tijden.

 • Stephanie schreef:

  Waaaauw, wat een mooie plaatsen! Vooral Wadi Shab is preachtig!

  Ik zou graag eens naar Bali willen, nog een keer naar Australië, naar Brazilië en de Galapagos Eilanden. Maar Bali staat op nr #1 en dat is sowieso mijn droom. Daar wil ik eerst naartoe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.