Wanna See: Europe


Bron

Ik vind het heerlijk om ver van huis te zijn, ver van alles uit het dagelijkse leven. Behalve dan één of meerdere dierbare personen. Met mijn vriend zou ik het liefst heel de wereld afreizen. Zijn vliegangst komt daar slecht bij uit, hij heeft het gelukkig wel al eens gedaan, dus hopelijk is het nu een kwestie van steeds iets verder vliegen. Gelukkig is er ontzettend veel moois in Europa te zien!

Zelf heb ik al heel wat van Europa gezien. Maar eigenlijk vind ik bijna alles voor herhaling vatbaar. Ik wil heel graag nog eens naar Rome, Venetië, Parijs, Barcelona, Wenen, Berlijn, Londen enz. En dat dan allemaal met Kenny graag! Rome staat hoog op het lijstje. Toch heb ik een drang plekken te bezoeken waar ik nog niet eerder ben geweest. Ik vind het heerlijk om op een nieuwe bestemming te komen en deze tijdens een vakantie te ontdekken. Het mapje op mijn computer puilt uit van prachtige foto’s van Europese bestemmingen. Ik heb er een aantal van op rij gezet, degene die ik het liefst zou bezoeken.


Bron


Bron

Malta

Malta is een eiland in de Middellandse Zee. De eilanden daar trekken mij sowieso dankzij de schitterende, heldere Middellandse Zee die ze omringt. Maar Malte lijkt me fantastisch. Het heeft een erg lange geschiedenis, er zijn zelfs prehistorische bouwwerken te vinden! De hoofdstad Valletta is een plaatje. Net als Marsaxlokk, het plaatsje waar veel traditionele, Maltese boten te bewonderen zijn.


Bron


Bron

Stonehenge

Een pre-historisch bouwwerk wat op het eerste gezicht misschien wat saai oogt. Er zit echter een enorme geschiedenis achter, waarvan nog lang niet al het fijne is ontdekt. Ik kan zelf ook niet goed uitleggen wat mij nou trekt aan deze cirkel van staande stenen, maar toch, het lijkt mij een bijzondere plek.


Bron


Bron

Thira, Santorini

Thira is de hoofdstad van het Griekse eiland Thera, wat deel uit maakt van het eilanden groepje Santorini. Dit stadje staat bekend om de witte huisjes, blauwe daken en prachtige zonsondergangen. Ik vind het magisch mooi uitzien, wat een romantische plek!


Gullfoss waterval, bron kan ik niet meer vinden


Bron

IJsland

Ik ben geen fan van kou, maar voor schitterende landschappen kan ik me daar overheen zetten. IJsland is zo’n land waar ik met liefde de kou zou trotseren om alle watervallen te zien, alle ijsrotsen, geisers, gletschers. Alles! Dit land vereist een rondreis. Ik zie mezelf al vermomd als Eskimo bibberend genieten van de uitzichten.


Bron


Bron

Cappadocië

Cappadocië ligt in het midden van Turkije. Een heel indrukwekkend landschap van aparte gesteente. De kegel-vormen zijn ontstaan door vulkaanuitbarstingen en erosie. Ze zijn zelfs bewoond geweest. Echt een perfecte locatie voor een ballonvaart, maar ook om gewoon lekker te wandelen.

 


Bron


Bron

Praag

Dit lijkt me een prachtige stad, te dichtbij om niet snel eens te bezoeken! Verder weet ik er nauwelijks iets van, behalve dat het er mooi uit ziet op foto’s en het vast wel veel geschiedenis heeft.


Bron


Bron

Algarve

Dit zuidelijke stuk van Portugal wil ik al heel lang eens bezoeken. De Algarve ligt langs de kust en om die kustlijn gaat het mij ook. Het is een oranje-rood rotslandschap. Ik heb sowieso een zwak voor apart gekleurd en gevormd gesteente, rotsformaties in het water vind ik nog indrukwekkender. En ik heel goed onder de indruk zijn terwijl ik daar op een strandhanddoek lig en de rotsen vanuit kikkerperspectief bewonder!


Bron


Bron

Edinburgh

Nog een oude en mooie stad, Edinburgh, de hoofdstad van Schotland. Het bekende kasteel en de tunnels onder de stad zou ik graag bezoeken.


Bron


Bron

Plitvice

Dit spreekt voor zich toch? Wauw! De watervallen bij de Plitvice meren in Kroatië zijn adembenemend mooi. Het is vast duidelijk dat ik vooral veel van natuur kan genieten. Watervallen en apart gesteente vind ik het gaafst. Deze indrukwekkende watervallen moet en zal ik ooit met eigen ogen bewonderen!

Wat wil jij nog graag van Europa zien?

Liefs, Maud

36 Reacties op Wanna See: Europe

 • Lifesplash schreef:

  Ik ben in Stonehenge geweest en kan je vertellen, zo bijzonder is het niet haha! Het is opzich wel erg mooi maar ik zal er zelf niet nog eens heen gaan of zo of zeggen van: ‘dat is gé-wel-dig’. IJsland lijkt mij wel erg mooi! Daar is mijn vader geweest en daar hoor je prachtige verhalen over alhoewel Plitvice mij de mooiste lijkt van dit rijtje. Al die watervallen, hoe zal het zijn als je er tussen of langs loopt? Wauw. Wauw.
  Wat ik nog wil zien… haha téveel. Ik weet het niet, ik wil in ieder geval nog een keer naar Londen! Niet om de stad te zien maar om te ‘proeven’. Love de sfeer die daar hangt <– haha ja, de sfeer proeven. :p

  • Maud schreef:

   Haha, ik kan me voorstellen dat Stonehenge geen plek is om elk jaar op vakantie te gaan bekijken. Maar voor een keer lijkt het me toch wel speciaal.
   Londen is zo’n stad waar ik ook graag nog vaker dan één keertje heen terug zou willen. En inderdaad, niet per se om alle bezienswaardigheden af te gaan, maar gewoon om lekker van de stad te genieten en te shoppen natuurlijk :)

  • Eva schreef:

   Stonehenge is inderdaad niet zo bijzonder als je er bent. En Londen is leuk, maar erg toeristisch geworden. Ik ben ook ook in Praag geweest en vond ik ook leuk. Er is ook één grote brug met allemaal kunstenaars erop, echt leuk. :)

   Ik wil altijd al een keer naar Ijsland, mooie watervallen (Niagara Waterfalls lijken me ook erg mooi) en naar Italiië waar ze allemaal van die leuke huisjes hebben op een berg maar dan verschillende kleurtjes haha :) En Thera ziet er ook mooi uit!

   Ben ik trouwens die enige bij wie het opvalt dat bij Algarve een steen staat in de vorm van een schoen? Hahaha Xx

 • Malou schreef:

  Van dit rijtje ben ik in Praag geweest en in de Algarve, beide zeker aanraders! : )
  Graag zou ik meer Scandinavische steden bezoeken en ook Spanje staat ook mijn lijstje, daar ben ik nog nooit geweest!

  • Maud schreef:

   Ah mooi! Nog nooit iets gehoord van iemand die in de Algarve was. Lijkt me prachtig! Van Spanje kan ik zeggen dat ik het erg mooi vind! Vooral Barcelona! Van Scandinavië wil ik ook nog heel wat zien :)

 • Lisa schreef:

  Ik ben bij plitvice geweest! Het is echt heel erg mooi, maar te touristisch. Je liep in 2 rijen en dan was het nog krap… Allemaal chinezen ook die er 384579287698 min overdeden om een foto te maken en waar jij vervolgens niet door kon en het ging regenen, maar het zo krap was dat je geen poncho aan kon trekken.

  Ik vond de krka watervallen leuker, daar mocht je gewoon vlakbij de waterval zwemmen :) x

 • Loes schreef:

  Ik ben vorig jaar een paar dagen naar Malta geweest in oktober. Het weer was aangenaam (zo’n 22 graden, Maltezen lopen rond met lange mouwen en broeken) in die periode. Wat het tripje echt speciaal maakte is dat ik een vriendin heb die Maltees is (toevallig komt ze uit Marsaxlokk). Dus zij heeft ons op sleeptouw genomen waardoor we vanalles hebben bezocht. Sommige waren echt hidden gems waar geen (britse) tourist te bekennen was. Ook leuk is dat we naar Gozo zijn geweest (opnameplekken van Game of Thrones gezien!), en ze wist ook alle leuke restaurantjes. Malta in de zomer is erg duur, maar in het najaar vallen de prijzen mee en zijn het vooral oudere Britten op het eiland om te overwinteren. Het is wel een beetje chaotisch, gezien haast iedere Maltees een auto heeft, en dat niet altijd vlot op zo’n klein eilandje.

 • Nynke schreef:

  Ik ben in Praag en Kroatië geweest, allebei erg mooi! Kroatië heeft ook veel geschiedenis. Je ziet de kogelgaten nog in de huizen van de oorlog, er staat een amfitheater, veel te zien!
  Praag is gewoon ronduit geweldig. Mijn vriend houdt totaal niet van steden, maar zelfs hij zou nog wel een keer naar Praag willen.

 • Kimberly schreef:

  Stonehenge, Ijsland en Praag zou ik ook heel graag een keer willen zien. Ik heb nog niet zoveel van de wereld gezien, en wil nog zoveel zien! Het lijkt me echt geweldig om veel te reizen en zoveel te zien.

 • Lies schreef:

  Ik kan me heel goed voorstellen dat je hier graag nog een keer heen wilt, want wat ziet het er allemaal mooi uit. Ik zou eigenlijk niet weten waar ik moest beginnen met waar ik allemaal nog heen zou willen gaan in Europa. Er is gewoon zoveel moois te zien en zeker als je zoals mij nog nooit in het buitenland bent geweest.

 • Josephine schreef:

  Wauw mooie plaatsen, ook mooi om te zien dat het niet de standaardplaatsen zijn. Ik ben naar Algarve geweest, dat is inderdaad heel mooi. Het is inderdaad lekker weer en er zijn héél véél toeristen!Plitvice ziet er heel mooi uit. Ik wil nog heel graag naar Polen, maar waar precies, weet ik niet.

 • Ilse schreef:

  Praag is echt een prachtige plaats, de anderen zien er ook super uit! Ik wil zeker nog een keer terug naar Parijs. (ook al kom ik daar 4 jaartjes lang elke voorjaarsvakantie. ;p) En verder zou ik eigenlijk alle hoofdsteden en eilanden wel willen bezoeken. :)

 • Stèphanie schreef:

  Praag is een hele mooie stad!! Je kan er echt dagen rondlopen, net als de Plitvicemeren. Dat is een supergroot natuurpark waar je meerdere dagen voor moet uittrekken.. maar wel de moeite waard. Je kan op sommige plekken zelfs zwemmen! Heb ik toendertijd niet gedaan.

 • Imke schreef:

  Ierland is ook keigaaf! Ben er een keer geweest. Zou best nog eens willen alleen dan een keer naar het westen ofzo. Glendalough was ook erg mooi. Dat is iets onder Dublin.

 • Sanne schreef:

  Ohhh ik heb er ook nog een aantal van dit lijstje waar ik heen zou willen! Edinburgh en Plitvice en Cappadocië! Algarve is een aanrader, ik heb daar 1 van de beste zomers van mn leven gehad :)

 • melanie schreef:

  Echt supermooie plekken! Zelf wil ik graag nog eens naar liverpool en praag. Ook ierland lijkt me helemaal geweldig! Zelf ga ik vaak naar Noorwegen. Het is daar echt zooo mooi! Vooral bergen is heel erg leuk. Doet me met de huisjes een beetje aan Amsterdam denken. Ooit ga ik nog eens naar de Noordkaap! Ik ga eigenlijk nooit ver op vakantie want heb vliegangst… Maar k wil wel ooit nog eens naar malta!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.