Update #2 – Kenny’s Crash

Weer een update over Kenny’s toestand! En ik ben blij dat ik deze nu kan schrijven, want er zat lang weinig voortgang in. Die antibiotica kuur van twee weken duurt nu al drie weken. Er moest veel en lang getest worden om er zeker van te zijn dat de bacterie weg is. En dat is ‘ie! Hij is afgelopen woensdag geopereerd aan de laatste twee botbreuken, in zijn onderbeen. De operatie verliep prima en er kwam nog mooi nieuws achteraan. Maar een maand is lang genoeg om te leren dat je het beste nergens vanuit kunt gaan.

Iedereen ging er vanuit dat Kenny na die laatste operatie snel door zou kunnen naar de revalidatiekliniek. Nog even een nacht bijkomen, misschien wat röntgenfoto’s maken en wegwezen! Helaas niet. Tenminste, dat hoorde we zes dagen geleden. Hij moet de antibiotica kuur afmaken in het ziekenhuis en die duurt nog zo’n 3-4 weken. Na de laatste operatie werd weer iets heel anders verteld. Dat hij, wanneer het herstel helemaal goed gaat, over anderhalve week weg zou kunnen. De antibiotica kan eventueel doorgezet worden in de revalidatiekliniek. Niet via een gewoon infuus, maar via een ‘druppelaar’. Een buisje wat van zijn arm tot diep in zijn borst loopt. En die heeft hij al! Hij is al te vaak geprikt en ze kregen laatst geen gewoon infuus meer gezet. Maargoed, die anderhalve week nog, dat zou het mooiste scenario zijn, daar gaan we maar niet vanuit.

Het is me inmiddels duidelijk dat nergens veel zekerheid over is. Zo durfde ik deze update niet eens eerder te plaatsen met het ‘hij wordt woensdag geopereerd’ nieuws, want dat kon net zo goed niet doorgaan. Dat klinkt negatief, het is ook niet leuk of handig, maar wel begrijpelijk. Van al die patiënten zal het herstel niet op de dag of op het uur af te voorspellen zijn en spoedgevallen kun je niet plannen. Nog vier weken kwam daardoor al niet meer zo hard aan. Het anderhalve week nieuws is erg mooi, het is lastig om me daar niet op te verheugen, ik wil er niet op rekenen en dan weer teleurgesteld worden.

Kenny’s arm zit nog in het gips, zijn moeder had er oogjes op geplakt, haha! Dit gaat er over een week af, heel fijn, want hij is linkshandig en dan kan hij zijn ‘trigger finger’ (game term die ik heb onthouden!) weer gebruiken. Hij krijgt al een beetje fysiotherapie in het ziekenhuis. Zijn linkerbeen (degene die in de kreukels lag) gaat regelmatig op een apparaat wat vanzelf naar boven en beneden blijft bewegen. Goed voor van alles en nog wat om er beweging in te houden en het beweegt gelukkig ook allemaal soepel mee. Verder bestaan de oefeningen uit staan en twee meter tussen een loopbrug lopen. Hij kan zelf zijn knie niet buigen en zijn voet niet recht houden. Iets wat blijkbaar zorgwekkend is. Het zou kunnen dat de hamstring spier nog niet genoeg is aangegroeid, die groeit gelukkig vrij snel. Een kapotte zenuw kan ook de boosdoener zijn. In dat geval zou het zo’n drie jaar kunnen duren voordat hij weer zelfstandig kan lopen.

Dat kwam hard aan. Het is ook niet het einde van de wereld, zeker niet. Maar toch.. ik werd er even stil van. Nu vind ik eigenlijk dat zelfs te overzien. Al hopen we er niet op natuurlijk. Kenny heeft het er wel moeilijk mee, al is hij nog steeds vaak vrolijk en positief. Het is iets wat nog heel lang onzeker zal blijven. Tenzij hij snel opknapt, dan is wordt het vanzelf duidelijk. Ik hoop dat het aan die spier ligt, of iets anders wat snel herstelt en dat hij binnen nu en een halfjaar weer redelijk kan lopen en over één jaar volledig is hersteld. Dat was volgens mij de allereerste voorspelling die werd gedaan door de artsen. Het zou mooi zijn! Snel naar de revalidatiekliniek trouwens ook, ik probeer in kleine stapjes vooruit te denken en ik hoop dat de volgende update dan ook daarover zal gaan!

Liefs, Maud

36 Reacties op Update #2 – Kenny’s Crash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.