Strakke wenkbrauwen met Sleek

Mijn wenkbrauwen moet ik bijtekenen, daar ben ik al jaren aan gewend. Blonde wenkbrauwen naast zwart geverfd haar ziet namelijk niet uit. Dus ja, het is niet eens echt ‘bij’tekenen, ik vul ze elke ochtend helemaal. Dat vreet oogschaduw en de enige twee geschikte in mijn stash zijn beide bijna op. Ik besloot eens voor een wax en poeder combi te gaan, dat werd de Sleek Brow Kit!

De Sleek Brow Kit komt in een doosje. Hierop staat een hoop informatie, die ook op de achterkant van het palletje zelf te vinden is.

De ingrediënten.

Het doosje is vrij klein, eenvoudig en strak. Zoals we van Sleek gewend zijn! Ik vind het een ideale vormgeving, vooral voor een product als een wenkbrauw kit. Deze ga ik vast vaker met me meeslepen! De Brow Kit bestaat uit een wax, een poeder en een drietal tools. Een wenkbrauw wax heb ik nog nooit geprobeerd, ik was er enorm benieuwd naar. Zou ik hiermee mijn wenkbrauwen strakker krijgen? En donkerder? Het bijtekenen met poeder heeft namelijk die twee nadelen voor mij. Het resultaat is niet super strak en in feite kleurt de huid onder mijn wenkbrauwen meer dan de haartjes zelf. Op het einde van de dag begin ik dit vaak te zien.

De Brow Kit is in vier kleuren verkrijgbaar: light, dark, extra dark en black. Dat klinkt alsof er weinig te kiezen als je geen donkere wenkbrauwen hebt of wilt. Volgens mij is de kleur ‘dark’ niet zo heel donker. Ik heb zelf extra dark gekozen. Black durfde ik toch net niet aan en op vele swatches leek dark mij iets te bruin. Ik was maar wat blij toen ik extra dark zag!

De binnenkant. Als eerst viel de kleur mij op, die niet bepaald donker uitziet, laat staan extra donker. Verder zit er een grote spiegel in en drie mini tools! Ze zien er nog best bruikbaar uit, dus dat is een aardige toevoeging. Er zit 3.8 gram product in, dat is best veel. Ik heb tot nu toe ook het idee dat zowel de wax als de poeder heel zuinig in gebruik zijn.

Onderin zitten deze drie leukerds, ik vind ze zo schattig uitzien! Een mini pincet, een plat kwastje en een schuin afgesneden plat kwastje. De pincet plukt wel goed  en de kwastjes zijn ook niet verkeerd. Ik zal ze thuis niet snel gebruiken, want echt lekker werken zulke formaten niet. Size does matter! Wat beauty tools betreft dan.

Links de wax, rechts de poeder en helemaal rechts de wax met de poeder eroverheen. Dat laatste is dan ook de bedoeling van dit product: eerst inkleuren met de wax, dan setten met de poeder. Het verschil in pigment verbaasde me wel! De wax geeft heel veel kleur af en de poeder nauwelijks. Ergens vind ik dat wel jammer, want de poeder is dus niet bruikbaar op zich zelf. En de wax is dat eigenlijk ook niet, want die glijdt zonder de poeder zo van zijn plaats.

Mijn kale wenkbrauw. Onzichtbaar voor het blote oog vanaf tien meter afstand, het geeft een Frankenstein-effect aan mijn voorhoofd. Dus, hier moet elke dag iets aangedaan worden! En dat vind ik trouwens prima, wenkbrauwen verven lijkt me niets voor mij.

Hier heb ik alleen de wax aangebracht. Zo zie je gelijk goed welke haartjes nodig weg moeten worden geplukt! Ook wordt niet alleen de huid onder mijn wenkbrauw ingekleurd, maar kleurt de wax de haartjes zelf ook. Yay!

Met een paar wenkbrauwenharen minder en de poeder eroverheen. Deze is toch wel onmisbaar, het maakt het resultaat een stuk natuurlijker en hiermee kan ik wel zo’n ‘vage’ aanzet maken. Met de wax moet je wel voor een soort vorm gaan. Ik wil geen vierkante aanzet en ook geen ronde. Ik wil iets vaags ertussenin en dat lijkt enkel met poederproducten te lukken.

Ik vind het een ideale combinatie voor van die perfecte, strakke wenkbrauwen! Die hoef ik niet per se dagelijks, maar het is leuk als het kan. De wax en poeder aanbrengen duurt niet echt veel langer dan alleen een poeder gebruiken. De wax is zo goed gepigmenteerd, met één veegje over het product zit genoeg op de kwast voor een hele wenkbrauw! Dit resultaat ga ik niet snel met enkel een poederproduct bereiken. Dat vind ik jammer, want de wax heeft toch wel één groot nadeel. Het is niet waterproof. Gewoon niet, ook niet met een primer eronder en een setting spray eroverheen. En wenkbrauwen die tijdens een stortbui naar je ogen zakken? Dat wilt niemand. Er is dus ook smudge-gevaar. Je moet opletten als je zweet van je voorhoofd wilt wrijven, je neemt zo een wenkbrauw mee je haargrens in.

Mijn gevoelens zijn een beetje gemengd. Er zijn genoeg dagen waarop ik weet dat ik ten alle tijden kan schuilen voor regen en geen spatje zweet zal verliezen. In dat geval: geweldig fijn product. Maar op die twijfeldagen is dit ook wel een twijfelachtig product. Dat het niet waterproof is zal ik jammer blijven vinden, maar toch denk ik dat ik het regelmatig zal gebruiken. Het resultaat vind ik toch erg mooi!

De Brow Kit kost op de meeste webshops €9 à €10. Sleek is o.a. te koop bij: Alice & Jo, The Make Up Spot, Boozyshop en Enchantra.

Wat voor product gebruik jij het liefst voor het bijtekenen van je wenkbrauwen?

Liefs, Maud

37 Reacties op Strakke wenkbrauwen met Sleek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.