Review: Urban Decay The Vice Palette

Urban Decay palettes vind ik geweldig. Mijn favoriete make-up product en mijn favoriete merk, dat kan alleen maar pure liefde worden. Het ‘stel je eigen palette samen’ idee viel me tegen, dat doe ik liever bij Inglot. Gisteren stond ik eindelijk weer eens glunderend in Sephora met een nieuwe aanwinst: The Vice palette. Ik heb me hier maar anderhalve maand op kunnen verheugen, maar het was lang genoeg om er verliefd op te worden voor ik hem zelf had.

Het palette komt in een mooie, paarse doos. Voorop staat het logo en de naam in zilver en op de achterkant zie je alle kleuren (en de pijnlijke prijs). In dit palette zitten twintig nieuwe kleuren. Damn, dat is veel! Veel oogschaduws van Urban Decay komen in meerdere palettes voor, dat is bij deze niet het geval.

Het palette zelf ik erg mooi, zoals altijd. Het is van kunststof en voelt erg stevig. Het logo van nepdiamanten springt eruit, ik vind het prachtig! Het maakt het wel minder goed stapelbaar, maar dat vind ik geen probleem, voorlopig ligt deze bovenop in mijn stash! Het is verder vrij simpel en compact, al vind ik dat ook erg handig. Het is dun, licht en past in veel van mijn toilettasjes. En check de gigantische spiegel aan de binnenkant, dit is een perfect palette om mee te nemen.

De binnenkant.. ik heb er haast geen woorden voor. Ik vind de kleuren stuk voor stuk prachtig en ook prachtig samengesteld. Felle kleuren, natuurlijke kleuren, licht, donker, mat, shimmer, glitter. Van alles wat! Het duurde een halfuur voordat ik mijn ogen weer van de oogschaduws afkreeg, toen viel me de kwast op die ik spontaan vergeten was.

Het is een duo-kwast met aan een kant een platte oogschaduw kwast en aan de andere kant een kleine crease kwast. De haren zijn synthetisch en super zacht! Ik vind beide kanten prettig werken en ik vind het gewoon verdomde fijn dat er een kwast in zit waar je iets aan hebt. Geen spons applicator die ik nooit ga gebruiken of nog een zwart oogpotlood waar ik misschien op mijn dertigste aan toe kom. Dit vind ik echt een goede toevoeging aan het palette.

De swatches! Desperation is donkergrijs, Muse is donkerbuin met subtiele rode shimmer, Jagged is eh.. vooral glitterig en een beetje bruin-grijs. Deze viel me flink tegen, weinig pigment en heel korrelig. Blitz is een koele, geelgouden kleur en Penny Lane peachy met een gouden ondertoon. Beide hebben een metallic finish en super gepigmenteerd! Jagged vind ik heel jammer, die vond ik in het palette juist zo mooi.

Junkie is een donkere blauw-groene kleur met shimmer. Chaos is de opvallende, matte, knalblauw. Het pigment is een stuk minder, maar hij is wel goed op te bouwen. Occupy is donkergrijs met veel shimmer, Unhinged is lichtblauw met een metallic finish en Black Market is zwart met subtiele glans.

Provocateur is een lichte lila tint die op de foto meer champagne-peachy oogt, in het echt is hij paarser. Er zit erg grove glitter in. Rapture is een donkere lavendel tint. Vice is een prachtige paarse kleur met shimmer. Noise is knalroze met gouden glitter. Armor vind ik lastig te beschrijven, in de pan ziet hij grijs uit, maar op mijn huid lijkt hij groenig. Hij heeft een metallic finish en veel glitter.

De onderste rij bestaat uit lichtere kleuren. Nevermind is licht bruin en Echo Beach beige. Anonymous is een matte, creme wit. Freebird is lichtroze met zilveren glitters. Laced gaat helemaal in mijn huidskleur op, je ziet hem nauwelijks, maar hij is niet slecht gepigmenteerd. Hij is lichtbeige en ik vind hem nu ook huidskleurig.

Het palette na het swatchen. Jagged is de enige kleur die mij tegenviel. Dat Chaos niet na een veegje super knallend was vind ik niet erg. De rest heb ik al in mijn hart gesloten. Mijn favorieten zijn tot nu toe Anonymous (perfecte highlighter!), Desperation, Penny Lane, Vice en Noise. Ik krijg kriebels in mijn buik en vingertoppen als het Vice palette zie. Gisteren heb ik me er al mee uitgeleefd en vandaag staat hetzelfde op de planning, ooglooks komen er dus snel aan!

Het is vast duidelijk wat ik er tot nu toe van vind, super! De oogschaduws werken prettig en ik vind de kleuren heel mooi. De pans bevatten 0.8 gram oogschaduw, niet gek veel, maar ik vind het meer dan genoeg. Het Vice palette is een limited edition en nu bij Sephora verkrijgbaar. Dit jaar vervangt het Vice palette het Book of Shadows palette wat Urban Decay eerst jaarlijks uitbracht.

Het kost €45,80, maar dankzij de standaard 15% korting bij Sephora bleef daar €38,93 van over. Nog steeds duur, al vind ik Urban Decay palettes dat wel waard. Het komt neer op nog geen €2 per oogschaduw en er zit nog een fijne kwast bij. Zo bekijk ik het altijd graag, voelt beter dan denken aan het totaal bedrag en één product!

Wat vind jij van het Vice palette?

Liefs, Maud

42 Reacties op Review: Urban Decay The Vice Palette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.