Review: Urban Decay Naked Basics

Mijn tiende Urban Decay palette is een feit! Dat is het Naked Basics palette geworden. De derde van de Naked serie, een palette waar ik in eerste instantie helemaal niet geïnteresseerd in was. Het zien van swatches en reviews overtuigde me net niet helemaal. Alle Sephora’s in Nederland gaan weg?! Meteen kopen en hebben!

Als je de Naked palettes van Urban Decay naast elkaar legt past deze het minst bij het clubje. Het Naked Basics palette is een stuk kleiner en er zitten maar zes oogschaduws in, in plaats van twaalf. Very basic! Het komt wel net als de andere palettes in een doosje, met op de achterkant de oogschaduws die erin zitten.

De Naked palettes zijn allemaal strak zonder poespas. Het Naked Basics lijkt nog iets eenvoudiger, het is erg compact en er zitten geen extra’s bij. Maar de kwaliteit is top en het is er niet minder mooi om geworden! De naam staat in reliëf op de deksel, strak en chique! Jammer van die kras op mijn exemplaar. De deksel kan helemaal plat liggen maar ook op eigen kracht omhoog staan, aan de binnenkant zit een mooie, grote spiegel. Handig!

Meestal kan ik mijn geluk niet op als een nieuw Urban Decay palette wordt aangekondigd. Daar had ik bij deze maanden geleden geen last van, ik vond de kleurkeuze niks. De eerste drie lijken zoveel op elkaar! Ze zijn niet exact hetzelfde, toch had ik liever nog een andere ‘midden kleur’ gezien. Op Venus na, de lichtste kleur helemaal links, zijn alle oogschaduws mat. Daar houd ik wel van!


Zonlicht


Schaduw


Venus, Foxy, WOS, Naked 2, Faint, Crave

De oogschaduws zijn stuk voor stuk super gepigmenteerd! Zelfs de lichte kleuren, die een beetje opgaan in mijn huidskleur. Venus is wit en bevat een beetje shimmer, in de schaduw lijkt deze ook bijna mat. Foxy en WOS vind ik typische huidskleuren, Foxy met een gele ondertoon en WOS met een roze ondertoon. Beide mooie kleuren, maar ik vind ze te veel op elkaar lijken, voor één van deze had ik liever een midden-tint in het palette gezien.
Naked 2 is een midden beige tint, deze vind ik in het palette iets grijziger uitzien. Faint vind ik precies tussen een midden en donkere tint inzitten. Hij is net donker genoeg om mijn wenkbrauwen mee te doen! Crave is pikzwart, een kleur die ik zelf altijd graag in palettes zie!

Een draagbare look, het kan nog veel naakter met het Naked Basics! Ik heb hier dan ook alle kleuren gebruikt, als je Faint en Crave skipt blijft het een stuk subtieler. Ik vind de oogschaduws perfect voor deze looks. Ze werken zo fijn! Vooral voor matte oogschaduws blenden ze erg goed.

Een donkere, smokey look. Zelf vind ik deze niet zo geslaagd, maar het laat alsnog de kleuren in actie zien! Ook de donkere kleuren werken fijn. Je moet wel oppassen voor fall-out. De oogschaduws zijn heel zacht, daardoor blenden ze heerlijk, maar zijn ze ook wat korrelig.

Ik denk dat dit palette ondanks mijn onenthousiaste eerste indruk een groot favoriet kan worden! De kleuren hadden net iets anders gemogen, maar dat is dan ook het enige wat ik er op kan aanmerken. De kwaliteit is top, de kleuren zijn draagbaar en ze zitten in een compact palette – in mijn stash in UD primeur! Hierdoor zal ik dit palette erg veel gaan gebruiken. De prijs vind ik redelijk, vergeleken met andere Urban Decay palettes that is. Voor een oogschaduw palette van dit formaat is hij best prijzig. Bij Sephora kost hij, met de standaard 10% korting €23,36.

Liefs, Maud

41 Reacties op Review: Urban Decay Naked Basics

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.