Review: Urban Decay All Nighter Setting Spray

Er zijn van die producten waarvan ik jaren niet wist dat ze bestonden, maar waar ik na de eerste kennismaking al niet meer zonder kan. Setting spray is wel het mooiste voorbeeld! Een spray waardoor je make-up beter blijft zitten en je gezichtsmake-up natuurlijker uitziet. Je sprayt het over je gezicht als je klaar bent met je make-up, zoals een haarlak. Dat mijn favoriete merk een bekende en geliefde setting spray in het assortiment heeft haalde mij overstag. De All Nighter Long-lasting Make-up Setting Spray. Van Urbay Decay. Laten we het houden op All Nighter van UD.

De All Nighter zit inmiddels in een nieuwe verpakking. Aan de ene kant zou ik erom kunnen juichen, want het is een hele verbetering. Maar ik kan ook wel janken, omdat ik nog net deze versie te pakken had.

De vorm van de fles vind ik het allerlelijkst. Het oogt goedkoop, wat best jammer is als het product duur is. De sticker met een drukke print vind ik nog best oké, maar het past niet echt bij de rest van de fles. De vernieuwde fles ziet er gelukkig een stuk chiquer en strakker uit. Het doosje is volgens mij ook iets anders. Deze staat in elk geval vol informatie over de setting spray.

Een lang verhaaltje en de belofte dat het ervoor zal zorgen dat je make-up zestien uur lang perfect op zijn plek blijft. Voor gebruik moet je de fles flink schudden, ogen dicht en op zo’n twintig centimeter afstand twee tot vier keer sprayen.

Ingrediënten: Aqua (Water/Eau), Alcohol Denat, Polyhydroxystearic Acid, PVP, Methyl Perfluorobutyl Ether, Methyl Perflouroisobutyl Ether, Dimethicone PEG-7 Phosphate, PPG-3 Benzyl Ether Myristate, Caprylyl Gylcol, Menthyl Methacrylate Cross Polymer, Poloxamer 407, Sodium Hydroxide, Sodium Cocamidopropyl PG Dimonium Chloride Phosphate, Glycereth-5 Lactate, N,2,3-Trimethyl-2-Isopropyl Butamide, Ethylhexyl Isononanoate, Isononyl Isononanoate, Fragrance, Aloe Barbandensis Leaf Extract.

De ingrediëntenlijst ziet er voor mij uit als Chinees. Met een beetje gegoogle kwam ik er al snel achter dat de meeste ingrediënten niet verzorgend zijn voor je huid. Er zit wel heel wat in waardoor je make-up langer zou moeten blijven zitten. Mijn huid is vrij gevoelig maar kan de All Nighter prima hebben.

De spray is heel fijn, daarmee bedoel ik dat er geen waterstraal uitkomt en het ook niet zo heftig sprayt als een deo. Het is een lichte nevel, heel even werkt ‘ie lekker verkoelend, erna voel ik het helemaal niet meer zitten.

Gezichtsmake-up zonder de All Nighter.

En met de All Nighter!

Het verschil is niet gigantisch duidelijk op de foto. Zonder zie ik mijn foundation beter zitten en ziet mijn huid hier en daar droog uit (is ‘ie ook, maar dat hoeft niemand te zien). All Nighter zorgt ervoor dat het natuurlijker uitziet. Hierboven is mijn huid nog een beetje vochtig na het sprayen, boven mijn bovenlip, dat is binnen een paar minuten weggetrokken.

Ik moet het nu niet te erg de hemel in prijzen. Mijn make-up krijgt het alsnog voor elkaar om binnen die zestien uur van zijn plek te gaan. Het duurt even en het is minder erg dan zonder de All Nighter, maar het gebeurt alsnog. Dan heb ik het wel over eyeliner of andere oogmake-up die op het einde van de dag minder mooi zit. Mijn gezichtsmake-up blijft nu perfect zitten! Zoals ik al zei, het beetje wat uitloopt is een stuk minder dan zonder de setting spray. Daarbij vind ik het geweldig hoe het mijn huid natuurlijker en gezonder laat uitzien. Ik ben echt helemaal om! De All Nighter heeft een vast plekje in mijn routine gekregen, the last but definitely not least!

Urban Decay is helaas niet meer verkrijgbaar in Nederlandse winkels. Het is wel nog te bestellen via webshops als BeautyBay (€22,70) en als het goed is ook via de Franse webshop van Sephora (€24). De prijzen verschillen een beetje, maar de All Nighter is in elk geval niet goedkoop. Zelf vind ik het het geld waard en zou ik het zo opnieuw kopen!

Gebruik jij een setting spray?

Liefs, Maud

24 Reacties op Review: Urban Decay All Nighter Setting Spray

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.