Review: Treacle Moon douchegels & bodylotions

Het Engelse merk Treacle Moon is sinds november in Nederland verkrijgbaar. Vrolijke doucheproducten in een aantal verschillende geurlijnen. Ik had ze al vaak in Duitsland in de DM gezien, de verpakkingen vallen behoorlijk op in het schap vind ik! In de DM vallen de prijzen ook op, Treacle Moon is betaalbaar, maar wel aan de prijzige kant. Toen ik de producten op een aantal blogs voorbij zag komen werd ik toch erg nieuwsgierig.

Ineens zag ik de felgekleurde flessen meer als Philosophy knock-offs, dan vallen de prijzen wel weer mee! Tja, zo simpel werkt dat nu eenmaal in mijn hoofd. De producten van Treacle Moon lijken zonder twijfel op Philosophy: de vorm van de flessen zelf, de vormgeving van de opdruk, de hele lap tekst – het komt allemaal overeen.

Ik kocht mijn Treacle Moon stash in Duitsland, ietsje goedkoper dan hier, maar dan moet je wel de Duitse tekst op de koop toenemen. Ik ben niet goed in Duits en het klinkt voor mij gewoon niet zo dromerig als in het Engels. Vooral niet als Kenny het met een Rammstein-stem begint voor te lezen.

De verhaaltjes op de achterkant: Duits. Jammer! Maar er staat niet veel bijzonders. De beloftes van Treacle Moon zijn ook niet overdreven geweldig, iets wat ik zelf wel kan waarderen. Met de verschillende geurlijnen wil Treacle Moon iedereen een heerlijke douche/bad ervaring bieden, simple as that. In de flessen douchegel en bodylotion zit maarliefst 500ml (het dubbele van de meeste verpakkingen), zo kun je heel vaak dat heerlijke moment herbeleven en het rechtvaardigt de prijzen!

De ingrediënten zijn niet bepaald geweldig. In elk product zit wel SLS, parfum, alcohol en/of parabenen. Deze kunnen je huid uitdrogen en irriteren. Zelf heb ik een vrij gevoelige huid, maar toch heb ik nergens last van. Er zijn zat zepen die mijn huid in de douche al kurkdroog weten te krijgen, maar dat doen deze gelukkig niet. Mijn huid wordt er niet beter op, ook niet slechter, wel schoner! Dat is wat ik persoonlijk van een douchegel verlang.

De substantie van de douchegels is gel-achtig, ondanks dat ze hierboven heeeel vloeibaar uitzien (het zijn ook geen makkelijke producten om te swatchen). Een soort flubber, best grappig spul! Ze schuimen flink en alle geuren zijn sterk aanwezig.

Warm Cinnamon Nights ruikt heel erg zoet. Toen ik in de winkel aan de fles rook kwam de kaneelgeur sterk over, maar in de douche ruik ik die helaas minder. Het ruikt naar die colafles snoepjes. Wel lekker, maar ik had iets meer kaneel en zachte zwoelheid verwacht.

The Raspberry Kiss is ook zoet, maar op een zachte en fruitige manier. Hij ruikt heerlijk naar frambozen!

One Ginger Morning is een aparter geurtje. Hij ruikt naar gember, kruidig maar ook zoet. Een echte winterse geur.

De geuren blijven niet lang op mijn huid hangen, na het douchen ruik ik ze nog maar heel even. Gelukkig heeft Treacle Moon ook nog bodylotions en body butters!

Het valt me nu pas op dat ik op deze foto twee keer The Raspberry Kiss heb staan, terwijl er eigenlijk een mini van One Ginger Morning bij had gemoeten. Ah well.. Daar heb ik dus ook een mini bodylotion van. De flessen hebben een handig pompje en de fullsize bevat net als de douchegels 500ml.

De bodylotions zijn zacht en romig, eigenlijk zoals bijna elke bodylotion is. Ze smeren makkelijk uit en de geuren blijven behoorlijk lang op mijn huid hangen. Soms ruik ik ze ‘s avonds nog als ik ze ‘s ochtends heb gebruikt. Ze verzorgen mijn huid niet echt geweldig, dat heb ik nu in de winter eigenlijk wel nodig. Deze laat ik nog even staan tot het voorjaar.

De Treacle Moon producten zijn geen geweldige huidverzorgers, maar eigenlijk maakt mij dat niet zoveel uit. Vooral wat douchegels betreft, de lekkere geuren maken het voor mij goed. De bodylotions vind ik ook prima, vooral voor in de zomer, wanneer mijn huid minder verzorging nodig heeft. Treacle Moon heeft nog een aantal andere geurlijnen en ook limited editions, zoals Cinnamon Nights. En scrubs en body butters! In Nederland zijn de producten alleen bij grote AH filialen verkrijgbaar. De douchegels kosten daar €4,95, ik weet niet zeker of de bodylotions er ook verkocht worden, de prijs kan ik in elk geval nergens vinden.

Heb jij al producten van Treacle Moon geprobeerd?

Liefs, Maud

26 Reacties op Review: Treacle Moon douchegels & bodylotions

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.