Review: The Body Shop Shea producten

Voor kerstmis kreeg ik van mijn vriend een mooie giftbox van The Body Shop, van de Shea productlijn. Ik ben gek op deze geur! Dat terwijl ik er nog maar één product van had gehad. Ik wist bijna zeker dat de rest, puur dankzij de geur, ook goed zou bevallen.

De inhoud van de giftbox. Helemaal links zit de douchecreme, mijn 4e of 5e fles! Ernaast de zeep, body butter en body scrub. Drie producten die ik nog niet eerder had. Ik was vooral heel benieuwd naar de body butter en scrub, die wou ik al zo lang proberen! Van het zeepje had ik geen hoge verwachtingen. Leuk dat het erbij zit, net als die douchepuf.

De douchecreme waar ik nu al ruim een jaar verzot op ben. Het is een bestseller van The Body Shop, wat ik heel goed begrijp. De shea geur vind ik verrukkelijk. Het is een vrij subtiele geur. Ergens ook wel zeepachtig, maar heel zacht. Met woorden als zoet, fruitig, kruidig, bloemig, houtig enz. is de geur niet te beschrijven. Ik denk dat veel mensen hem wel kunnen waarderen doordat hij niet zo zwaar is.

De douchecreme heeft een normale, dunne substantie. Als je hem begint op de schuimen wordt het een dikke laag. Niet heel schuimend, maar dik en romig. Heerlijk! En echt ideaal om als scheerschuim te gebruiken trouwens. Sheaboter staat als negende op de ingrediëntenlijst, na SLS en parfum. Dat is minder mooi. Ik merk het niet aan mijn huid, die is heerlijk zacht na het wassen met deze douchecreme. Hij kost €6,50.

Ingrediënten: Aqua (water), Helianthus annuus (zonnebloemolie), Sodium Laureth Sulfate, PEG-5 Cocamide, Coco-Glucoside, Cocamidopropyl Betaine, Parfum, Acrylates/C10-30 Alkyl Acrylate Crosspolymer, Butyrospermum parkii (sheaboter), Sesamum indicum (sesamolie), Phenoxyethanol, Sodium Benzoate, Sodium Hydroxide, Disodium EDTA, Linalool, Tocopherol (vitamine E), Coumarin, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene, Butylphenyl Methylpropional, Citronellol, Citral, Geraniol, Eugenol, kleurstoffen: Caramel, CI 15985.

Ik ben gek op de body butters van The Body Shop! De Shea variant stond het hoogst op mijn wishlist. Ook een bestseller trouwens. De verpakkingen hebben vorig jaar een make-over gehad. Ik vind ze mooi, een stuk rustiger dan de oude stijl. Deze body butter heeft precies dezelfde heerlijke shea geur als de douchecreme.

De substantie van de body butter is lekker dik, zoals ik gewend ben van The Body Shop. Echt een boter, hij smeert goed uit en het duurt even voordat ‘ie is ingetrokken. Shea boter staat als tweede op de ingrediëntenlijst, dat is een stuk beter dan bij de douchecreme! De geur blijft nog lang hangen, soms ruik ik hem ‘s avonds nog. Mijn huid wordt er heel zacht van. Eigenlijk had ik niet anders verwacht, maar toch ben ik erg blij met deze nieuwe favoriet! De Shea body butter kost €16.

Ingrediënten: Aqua (water), Butyrospermum parkii (sheaboter), Cyclomethicone, Theobroma cacao (cacaoboter), Glycerin (glycerine), Glyceryl Stearate, PEG-100 Stearate, Cetearyl Alcohol, Cera Alba (bijenwas), Orbignya oleifera (babassu-olie), Lanolin Alcohol (lanoline-alcohol), Phenoxyethanol, Parfum, Methylparaben, Propylparaben, Xanthan Gum, Benzyl Alcohol, Disodium EDTA, Linalool, Coumarin, Alpha-Isomethyl Ionone), Limonene (limoen), Butylphenyl Methylpropional, Sodium Hydroxide, Citronellol, Citral, Geraniol, Eugenol, Caramel (kleurstof), CI 19140 (kleurstof).

De body scrubs van The Body Shop kunnen nog wel eens verschillen, soms vind ik ze super en soms helemaal niks. De Shea scrub bevat heel veel kleine scrub-deeltjes, de variant die ik meestal fijn vind. De geur is wederom goed aanwezig!

De scrub is vrij mild. De scrub-deeltjes zijn van zout en suiker. Scrubt goed, maar niet te hard. Dat vind ik wel prettig voor mijn droge huid. Die, wederom, poepiezacht wordt na het gebruik. De Shea body scrub kost €15.

Ingrediënten: Octyl Palmitate, Sodium Chloride (zout), Helianthus annuus (zonnebloemolie), Sucrose (suiker), Silica, Glycine soja (soja-olie), Butyrospermum parkii (sheaboter), Parfum, Phenoxyethanol, Ricinus communis (wonderolie), Tocopherol (vitamine E), Linalool, Coumarin, Alpha-Isomethyl Ionone, Limonene (limoen), Butylphenyl Methylpropional, Propylparaben, Rosmarinus officinalis (rozemarijnextract), Citronellol, Citral, Geraniol, Eugenol, kleurstof: CI 77891.

Als laatst het zeepje. Er ligt standaard een vaste zeep in douche, maar ik gebruik veel vaker douchegels/cremes. Nou, dit zeepje heeft mij goed verrast! De geur is vrij sterk aanwezig, veel meer dan ik had verwacht. Hij laat een zelfde soort dikke, romige laag achter als de douchecreme. Ik vind hem dus ook even fijn als de douchecreme, wat al erg lang een grote favoriet is. Ik denk dat deze dat ook wordt! De Shea zeepjes kosten €3,50, vergeleken met de rest vind ik dat best weinig. Ik heb het in elk geval wel over voor een erg fijne zeep.

Ik ben gek op de Shea lijn, dat staat vast! De body butter en zeep kan ik binnenkort al opnieuw kopen, nou ja, deze kocht ik niet zelf. De body mist en lip butter staan nu nog op mijn wishlist, maar vast niet meer voor lang..

Wat is jouw favoriete lijn van The Body Shop?

Liefs, Maud

31 Reacties op Review: The Body Shop Shea producten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.