Review: Smashbox Full Exposure eyeshadow palette

Kennismaken met nieuwe make-up merken blijft leuk! En gelukkig zijn er ontelbaar veel make-up merken om nog te proberen. Onlangs heb ik zelf mijn eerste Smashbox producten gekocht, twee oogschaduw palettes waar ik heel benieuwd naar was. Als eerst laat ik het Full Exposure palette zien, één van de bekendste Smashbox producten.

Het palette komt in een doosje, waarop de inhoud van het palette staat afgebeeld, je ziet de veertien oogschaduw kleuren en het kwastje. Het doosje ziet leuk uit, wel een beetje druk, vooral als je het vergelijkt met het palette zelf. Verder staat er nog veel informatie op, zoals een eeuwig lange ingrediëntenlijst. In het doosje zit ook nog een kaart met daarop een uitleg over hoe je de oogschaduws het best kan gebruiken, aan de hand van je oogvorm. Leuk! Een stuk handiger en behulpzamer dan een algemene uitleg voor alle vormen ogen.

Ik heb serieus nooit goed gelet op de buitenkant van dit palette, terwijl ik hem toch al op wat blogs en in video’s voorbij heb zien komen. De buitenkant is dan ook heel minimalistisch, een matzwart kartonnen doosje met de naam erop in glimmende letters. Ik vind ‘m mooi, maar opvallend bijzonder is ‘ie zeker niet. Het formaat is best oké, het is niet super compact en ook niet overdreven groot, hij past in bijna al mijn toilettasjes. De magnetische sluiting werkt prima, de deksel blijft wel een beetje wankel staan als je het palette opent.

Op de onderkant staan de korte codes voor de oogschaduws. Geen namen, maar eigenlijk is dit haast handiger voor een palette met veertien oogschaduws. De ‘S’ kleuren zijn de shimmers en de ‘M’ kleuren zijn mat. In totaal zit er veertien gram product in het palette, één gram per oogschaduw.

Er zit een stukje plastic over de oogschaduws. Bij mijn palette zat dat er, zodra ik het in gebruik heb vind ik zoiets maar onhandig.

In het palette zit een kwast die ik al een paar keer heb gebruikt! Dat is toch best zeldzaam voor kwasten die bij producten zitten, meestal werken die helemaal niet goed. Deze dubbele kwast heeft één kant voor matte oogschaduw, de langwerpige kant, en de korte kant is speciaal voor shimmer oogschaduws.

En dit vond ik me toch een partijtje apart! Een kwast met twee kleuren! Ik heb geen idee waarom, beide kanten lijken hetzelfde te werken. Het enige wat ik me kan bedenken is lichte oogschaduws met de donkere kant gebruiken en andersom, zodat je goed kunt zien hoeveel product je op de kwast hebt gepakt.

De oogschaduws zelf zijn toch het mooiste onderdeel van het hele palette. Ik vind het fantastisch dat er een rij met shimmer en een rij met matte oogschaduws in zit, daar is goed over nagedacht!

De shimmer oogschaduws zijn stuk voor stuk goed gepigmenteerd, daar kan ik eigenlijk heel kort over zijn. Ze zijn zacht en een beetje korrelig, kwasten goed aftikken dus.

De matte oogschaduws geven iets minder goed kleur af, vooral de lichtste kleuren. Gelukkig zijn ze wel goed op te bouwen! Ook een tikkeltje korrelig, maar minder dan de shimmer oogschaduws.

Als eerst maakte ik een lichte, alledaagse look. Met de matte oogschaduws M4, M5 en M6. En een piepklein beetje shimmer (S4) bij de binnenste ooghoek. De oogschaduws werken makkelijk en blenden goed met elkaar, toch vond ik het een beetje jammer dat de allerlichtste, M4, een paar lagen nodig had voor hij goed zichtbaar werd.

Erna maakte ik nog een iets donkerdere look met de shimmer oogschaduws, ik gebruikte S1, S3 en S4. Zoals bijna altijd werkten de shimmer oogschaduws nog iets beter dan de matte oogschaduws, ze blenden moeiteloos en geven gelijk genoeg kleur af.

Ik ben zeker tevreden over het Full Exposure palette van Smashbox, het enige minpunt vind de pigmentatie van de lichtste, matte oogschaduws. De rest werkt prima en ik vind de samenstelling van kleuren en de verdeling van mat en shimmer geniaal gedaan. Absoluut een nieuwe favoriet!

Smashbox is verkrijgbaar bij Douglas, het Full Exposure palette kost €49,90.

Liefs, Maud

21 Reacties op Review: Smashbox Full Exposure eyeshadow palette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.