Review: Rimmel Provocalips 16hr Lip Colour

Rimmel heeft sinds kort een nieuwe lip lijn, de Provocalips Lip Colour. Een twee stappen product met ‘Wild without a trace’ als slogan, de Provocalips geven een intense kleur die nergens op afgeeft en zestien uur zou blijven zitten, helemaal kissproof dus. Dat zijn beloftes die mij erg nieuwsgierig maken!

De naam Prococalips vind ik leuk bedacht, een grappige spin-off op de Apocalips lijn. Deze twee-stappen lipgloss zou het heel erg lang volhouden op je lippen. De eerste stap is de felle kleur aanbrengen, de tweede stap is een transparant laagje wat een beetje glans geeft en ervoor zorgt dat de kleur tot wel zestien uur blijft zitten.

De hulzen vind ik alvast erg leuk uitzien. Niet bepaald chic of luxe, maar wel vrolijk en speels. Het kissproof thema komt leuk terug in de print op de ene kant van de huls, aan de andere kant kun je zien welke kleur het is.

De Provocalips Lip Colour lijn bestaat uit zes kleuren, zelf heb ik 110 Dare To Pink en 550 Play With Fire gekregen om te testen.

Ik ben altijd een beetje sceptisch over lip producten met twee-stappen. Ik heb er gehad die mijn lippen akelig erg verstijfden en alleen met bijna kokend water eraf gingen, en ik heb er gehad die geen haar beter waren dan lipproducten die niet beloofde longlasting te zijn. De tweede stap, die altijd over de kleur moet, wordt meestal al te smerig voor woorden na hem één keer te gebruiken. Ik kon niet wachten om te ondervinden of deze in één van die categorieën zou vallen, of me misschien positief zouden verassen.

De applicators zijn niets bijzonders. Geen aparte vormen, geen fancy functies. Ik vind ze prima werken!

De applicators van stap 2 zijn precies hetzelfde, gewoon een eenvoudige lipgloss-applicator.

De swatches, links 110 Dare To Pink en rechts 550 Play With Fire. Beide geven meer dan genoeg kleur af na slechts één veegje. Stap twee heb ik er ook nog naast gedaan, al is die gewoon transparant. De substantie van de kleuren lijkt hier vrij vloeibaar, dat is ‘ie eigenlijk ook, maar het loopt gelukkig niet uit. Stap twee is iets dikker, het lijkt meer een balm dan een gloss.

Stap 1 van 110 Dare To Pink

Stap 2 erover heen. Dit is in alle eerlijkheid een kleur die ik niet snel zelf zou kopen. Het staat me niet en close-up doet het ook niet veel goeds voor mijn lippen. Hij hoopt zich op in de lijntjes, stap twee maakt het een beetje egaler, maar nog net niet genoeg om het mooi te kunnen noemen zo.

Van een afstandje zie je de ophopingen en oneffenheden gelukkig niet. Al is dit toch niet bepaald een kleurtje voor mij..

550 Play With Fire daarentegen, ik ben gek op zulke dieprode kleuren! Ik vond het heel opvallend dat deze zonder moeite egaal uitzag op mijn lippen, zelfs zonder stap 2 erover te doen.

Hier had ik wel stap 2 op, het verschil in glans in niet zo groot, maar wat longlasting zijn betreft wel. Het wilde niet meer van mijn lippen af!

Ik heb flink geboend met mijn ‘gewone’ make-up remover, dat bracht wel wat schade aan, maar haalde de kleur echt niet van mijn lippen af.

Waterproof make-up remover lukte het wel, maar het werd een beetje een rommeltje..

Het eraf krijgen is niet onmogelijk, maar door eten, drinken en zoenen zal het niet gebeuren! Dat is precies wat Rimmel beloofde met de Provocalips Lip Colour!

Ik vind wel stap 1 van beide kleuren een beetje apart aanvoelen op mijn lippen, ze verstijven een klein beetje. Gelukkig maakt stap 2 ze weer een stuk zachter. Wat ik trouwens heel opvallend vond was hoe de applicators van stap 2 eruit zagen na ze een keer te hebben gebruikt: niet smerig! Er zat een piepklein beetje kleur op, maar ze waren niet compleet verkleurd. Ik ben echt onder de indruk!

De Provocalips Lip Colours kosten €11,99 per stuk.

Liefs, Maud

14 Reacties op Review: Rimmel Provocalips 16hr Lip Colour

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.