Review: NYC Smooth Skin Mousse foundation

Foundation is zo’n product waar ik niet meer zonder zou willen. Ik heb een aantal favorieten, maar het kan natuurlijk altijd beter, mooier, egaler etc. Daardoor blijft het proberen van nieuwe foundation voor mij altijd leuk. De afgelopen dagen heb ik weer eens een mousse foundation getest. Mijn laatste mousse foundation was jaren geleden, dus ik was best benieuwd hoe het zou bevallen. De Smooth Skin Mousse foundation van New York Color it is!

De foundation zit in een plastic potje. Het ziet er prima uit, al is ‘t geen eyecandy. De kleur staat op een sticker aan de zijkant, 702 Natural Rose, een kleur die nog best wel eens goed bij mijn huidskleur zou kunnen passen! De sticker zit wel op een gekke plek, je moet hem eraf scheuren voordat je de foundation kunt openen. Handig zo lang ‘ie nog in de winkel ligt en zo ongeopend blijft, minder als hij na aanschaf onder de plakresten zit.

De foundation zou super licht aanvoelen, een natuurlijke egale tint geven en negen uur lang mooi blijven zitten. Klinkt allemaal goed!

Foundation met je vinger uit een potje halen is niet echt handig. Met wat langere nagels is het al helemaal vies en ook met een kwast erin gaan roeren vind ik niet hygiënisch. Onhandig! De substantie voelt inderdaad heel zacht en luchtig en het uitsmeren gaat heel smooth. Op mijn arm ziet de foundation er veel te donker uit, maar de binnenkant van mijn arm is een stuk lichter dan mijn gezicht.

Before & after. Ik heb de foundation hier aangebracht met mijn vingers. Hij oogt heel natuurlijk, maar dekt toch best goed. Goed genoeg voor een foundation in elk geval, mijn wallen wil ik wel meer verdoezelt hebben, maar dat kan met concealer. De foundation voel ik nauwelijks zitten, dat is een pluspunt. In eerste instantie vind ik het super uitzien!

Helaas, er is een ‘maar’. Na zo’n drie à vier uur (iets langer als ik het heb afgepoederd) ziet het er helemaal niet meer natuurlijk uit. De foundation begint te ‘lopen’, hij trekt in lijntjes en accentueert mijn droge plekjes heel erg. Vooral rond en op mijn neus (zoals hierboven te zien is) wordt de foundation zichtbaar. Heel jammer! Hij blijft te slecht zitten bij mij om hem nog te gebruiken.

De Smooth Skin Mousse foundation is in vier tinten verkrijgbaar en kost €3,99 per stuk.

Heb jij wel eens mousse foundation geprobeerd? Wat vind jij ervan?

Liefs, Maud

29 Reacties op Review: NYC Smooth Skin Mousse foundation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.