Review: MUA mascara, eyeshadow & nail polish

Het zal vele van jullie niet zijn ontgaan dat het merk MUA sinds kort in Nederland verkrijgbaar is bij Kruidvat. Het is inmiddels al in een aantal filialen gespot en ik ben maar wat blij dat het ook naar Zuid Limburg komt. MUA, oftewel Make Up Academy, staat bekend om de budgetvriendelijke prijzen en fijne producten. Vandaag laat ik een lakje, mascara en oogschaduw zien.

Het eerste wat ik dacht bij het zien van de nagellak was ‘Essieeee!’. De flesjes lijken enorm veel op elkaar, al zijn de MUA lakjes een stuk kleiner, een flesje bevat 6,2 ml. Toch nog iets meer dan ik had gedacht.

Dit felroze kleurtje heet Strawberry Crush, al doet het mij niet denken aan aardbeien, eerder aan Barbie. Ik heb niet zoveel roze lakjes met een blauwe ondertoon, dus deze is meer dan welkom in mijn stash. Hij lakte fijn en dekte na twee lagen.

Nagellak van MUA kost €2,49.

De Mega Volume mascara had ik niet snel zelf uitgekozen. Ik ga er vanuit dat een dikke huls een dikke, lompe borstel betekent. En daar kan ik niks mee. Toch blijkt dat niet altijd zo te zijn, deze is in elk geval een uitzondering! Dat maakt de dikke, zalmroze huls een stuk leuker.

Het borsteltje is aan de grote kant, maar het is niet overdreven groot. De ‘haartjes’ zijn lange plastic stekels die in rechte rijen staan. Ik vind hem heel fijn in gebruik, hij separeert super! Maar voor mijn onderwimpers vind ik het borsteltje toch net te groot en de stekels iets te lang.

Zonder en met de Mega Volume mascara. Ik ben niet ontevreden over het resultaat, maar ook niet heel erg onder de indruk. Ik gebruik ‘m wel regelmatig, omdat het opbrengen lekker snel gaat en het resultaat wel bijna de hele dag mooi blijft. Voor mijn onderwimpers pak ik er een andere mascara bij, zoals je ziet was dat niet zo’n succes. Het volume wat de mascara geeft vind ik ook wel meevallen, verlengen, krullen en separeren doet ‘ie beter. Dat vind ik zelf ook belangrijker.

De Mega Volume mascara kost €4,99.

Naar de oogschaduw was ik heel nieuwsgierig, ik heb zoveel goeds gehoord over de palettes van MUA. Nu is dit geen palette maar een mono, het is wel een oogschaduw! In de kleur Pearl. Een peachy lichtbeige kleurtje wat makkelijk te verwerken is in een alledaagse look.

Wow, de pigmentatie stelde absoluut niet teleur! Nog beter dan verwacht zelfs, want eerlijk gezegd ben ik al blij met veel minder als het om zulke lichte kleuren gaat. Ik ben nog benieuwder naar de palettes geworden, maar gelukkig kan ik die binnenkort in de winkel gaan bewonderen!

Ik maakte nog een snelle look met de oogschaduw, die op deze foto veel roziger over komt. Verwar ‘m niet met de paarsige tint in mijn crease en bij mijn buitenste ooghoek, dat is een andere oogschaduw. Pearl heb ik hier bij mijn binnenste ooghoek en een stuk over het bewegend ooglid. Werkt prettig en blijft met een basis eronder de hele dag goed zitten.

De mono oogschaduws kosten €1,20 per stuk. Ik snap waarom MUA mede geliefd is om de prijzen! Super goedkoop!

Mijn eerste ervaring met MUA is niets dan positief! Het verbaasd me hoe fijn de kwaliteit is, voor zulke lage prijzen. Ik kan echt niet wachten tot ik een schap kan gaan bewonderen.

Ben jij MUA al tegengekomen bij Kruidvat?

Liefs, Maud

27 Reacties op Review: MUA mascara, eyeshadow & nail polish

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.