Review: Maybelline Dream Fresh BB Cream

BB Creams zijn ondertussen goed en wel overgewaaid vanuit Azië. Een heleboel merken beginnen zich te wagen aan het maken van BB Creams. In Londen zag ik er staan in het schap van Maybelline (erna ook al in Duitsland gezien!), er waren volgens mij drie of vier varianten. Ondanks dat ik een beetje sceptisch ben over de BB creams van westerse merken was ik toch best nieuwsgierig.

De Dream Fresh BB cream zit in een tube, dat is wel handig voor zo’n product. De kleur loopt over van wit naar beige en de letters zijn wit of roze. Ziet er best leuk! Volgens Maybelline zorgt de Dream Fresh BB cream voor een frisse uitstraling zonder er te opgemaakt uit te zien. Er staan ook nog 8 mooie punten op de achterkant. Het komt niet echt overeen met het originele concept van bb creams uit Azië, maar daar lijkt nog geen enkel westers merk zich iets van aan te trekken, dus dat vergeef ik ze wel.

De tube heeft een draaidopje en eronder zit een kleine opening. Nu vind ik het zelf heel prettig als tubes kunnen staan (of eigenlijk: ik vind het gruwelijk irritant als ze niet kunnen staan). Maar toch berg ik deze liggend op. Na de eerste keer proberen heeft ‘ie een nachtje rechtop gestaan, de volgende ochtend zat er een heleboel in de dop. Het was er gewoon uitgelopen! De substantie is heel vloeibaar, maar toch.. niet de bedoeling!

Help..?

Phew!

En toen ik de eerste keer de BB Cream uit de tube zag schrok ik me kapot. Dit is niet de kleur die ik in de winkels swatchte! Na een speurtocht op de tube kwam ik erachter dat ik ‘universal glow’ heb gekocht, in plaats van ‘medium’. Na een klein dotje uit te wrijven over mijn hele onderarm was die gelukkig niet oranje.

Links heb ik niets op mijn gezicht, rechts de Dream Fresh BB Cream. Ik ben niet zo blij met het resultaat. Ik heb nu gelukkig niet heel veel onzuiverheden op mijn huid, degene die er zitten worden redelijk weggewerkt. Al zag ik nog genoeg rode plekjes rond mijn neus. Het opbrengen is een beetje tricky. Ik stip meestal foundation of BB cream aan op mijn gezicht en effen het met een bufferkwast of beautyblender. Dat deed ik dus de eerte keer met deze ook.. oranje vlekjes, overal! Dus een beetje snel zijn met opbrengen.

De kleur ‘universal glow’ is helaas niet geschikt voor mijn huidskleur op het moment. Ik word er niet Jersey Shore-oranje van, maar ik vind het toch een opvallend verschil met mijn nek en borst. Een natuurlijk en niet te opgemaakt effect geeft hij wel en ik voel ’em totaal niet zitten. Hierdoor vind ik het wel jammer dat ik de verkeerde kleur kocht..

In Londen betaalde ik £7,99 voor de Dream Fresh BB cream van Maybelline. Omgerekend zo’n €10. En ik meen dat dat ook de prijs was die ik in Duitsland zag. Verder weet ik niet wanneer deze hier verkrijgbaar zal zijn (of al is?).

Liefs, Maud

42 Reacties op Review: Maybelline Dream Fresh BB Cream

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.