Review: Lush Brazened Honey masker

Na het afrekenen tijdens mijn laatste bezoek aan een Lush winkel kreeg ik wel iets heel leuks mee. Een full-size vers gezichtsmasker! Ze hadden een aantal maskers die door de naderende verloopdatum niet meer verkocht konden worden. Er was een heel stapeltje waar ik uit kon kiezen. Na een praatje met de verkoper besloot ik te kiezen voor het Brazened Honey masker.

“Ben jij niet zo aardig geweest voor je huid de laatste tijd?” Nou.. ik doe mijn best voor mijn huid. Maar ik soms verwaarloos ik ’em ook wel een beetje. Dit masker zou mijn huid echt een oppepper geven. Volgens de verkoper moest ik wel met een aantal dingen rekening houden: Mijn gezicht zou rood kunnen worden erna, dus niet gebruiken als je nog de deur uit wilt. Met mijn kleding moest ik ook uitkijken, want dit masker zou kleur kunnen uitbijten. Verder wordt het nog warm op je gezicht en moet het potje in de koelkast worden bewaard. Ik vond het haast spannend om deze te gaan proberen!

Op de sticker staat wanneer het masker is gemaakt en wanneer het over de gebruiksdatum heen gaat. De verse maskers zijn maar zo’n 3-4 weken houdbaar, niet erg lang! De mijne was al twee weken oud toen ik ’em meekreeg. Inmiddels is ‘ie over de datum, maar gelukkig ook bijna leeg! Ik heb het masker zelf vier keer gebruikt en ook nog een keer op mijn vriend gesmeerd (bleek-effect? Check. Zijn stoppels waren spierwit na dit masker, haha!)

Het masker zelf heeft een stevige structuur, er zitten redelijk wat scrub-deeltjes in. De geur is vrij apart, ik ruik de honing heel goed. Ook nog iets anders, citroen volgens mij. De geur vind ik zelf best aangenaam, maar dat is natuurlijk heel persoonlijk.
Ik heb nog een prachtige foto van toen ik dit masker voor het eerst op had. De kleur was van gelig, naar chemisch groen-geel aan het veranderen en ik vond het maar wat spannend. Dat is mijn excuus voor de twijfelachtige blik! Inmiddels vind ik niets twijfelachtig meer aan dit masker.

Na een paar minuten wordt het masker inderdaad wat warm, erna nog een beetje hard. En dan is het alweer tijd om het af te spoelen. Het hoeft maar zo’n 5-10 minuten op je gezicht te zitten. Ik was gelukkig totaal niet rood geworden ervan, dat terwijl mijn huid juist vaak rode vlekken krijgt van het minste of geringste. Mijn vriend (met een vette huid) had hier ook geen last van.
Ik was zelf heel erg onder de indruk toen ik het masker net had afgespoeld. Mijn huid zag er echt beter uit. Onzuiverheden waren minder en ook mijn droge plekjes waren een stuk verbeterd, minder droog en rood. Mijn huid voelde zacht en ontspannen, heerlijk! Het effect op de huid van mijn vriend vond ik ook verbazingwekkend goed! Zelfs de dag erna viel me dat nog heel erg op, gewoon egaler en rustiger. Gezien hij verder niets gebruikt op zijn gezicht (en ik, eh, veel!) moet dat wel door dit masker komen.

Mocht het nog niet duidelijk zijn: ik ben fan van Brazened Honey! Dit masker geeft echt een oppepper aan de huid, ik heb zelden zo’n effectief masker geprobeerd. Het is jammer dat ze maar zo kort houdbaar zijn. Maar toch heb ik dan liever een masker wat veel voor mijn huid doet, dat maskers die amper iets doen en een jaar houdbaar zijn. Ik ga nog niet gelijk een nieuw potje kopen, maar ik weet zeker dat dat nog wel gaat gebeuren. Het Brazened Honey masker kost €10,95, voor een potje van 75 gram.

Liefs, Maud

30 Reacties op Review: Lush Brazened Honey masker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.