Review: Kruidvat Make-up kwasten & reiniger

Sinds halverwege deze maand, net dus, heeft Kruidvat make-up kwasten van het huismerk in het assortiment! Daarbij hoort natuurlijk ook nog een kwastenreiniger. Kwasten zijn absoluut mijn favoriete make-up tools, ik zou niet zonder ze kunnen en kan er nooit genoeg hebben. De afgelopen tijd heb ik die van Kruidvat geprobeerd en de bijhorende reiniger.

Ik begin gelijk even met de Make-up Kwastenreiniger. Die komt in een mooi, zwart doosje. De fles zelf vind ik ook mooi uitzien. Het doet me een beetje denken aan MAC Brush Cleanser, het roze product erin en de zwarte dop. Ik vind het behoorlijk luxe uitzien allemaal!

Ik heb helaas geen foto’s van de werking, maar kan wel vertellen dat hij het prima doet. Ik heb redelijk wat verschillende kwastenreinigers gebruikt en ik vind ze allemaal vrijwel hetzelfde werken. Deze van Kruidvat doet niet onder voor de rest, maar is ook niet geweldig veel beter. Als ik er een witte kwast met een donkere oogschaduw erop hiermee reinig, blijft er een waas van de donkere kleur op de kwast zitten. De kwast geeft geen kleur meer af en je kunt er zo een lichtere poeder mee gebruiken. Dat vind ik zelf goed genoeg voor een snelle touch-up. Kwasten waar creamy producten op hebben gezeten, zoals een concealer of foundation, zijn er moeilijk mee schoon te krijgen.

De Kruidvat Make-up Kwastenreiniger vind ik een fijn product, hij doet gewoon wat hij moet doen en kost maar €2,99.

Dan de kwasten! Het zijn er in totaal zeven, drie grote gezichtskwasten, een klein concealer kwastje en drie oogmake-up kwasten. De handvatten zijn van hout en de stelen zijn helemaal matzwart en ook de haren van de kwasten zijn donker. Sommige zijn van dierlijk haar en andere van synthetisch haar. Ze zijn stuk voor stuk erg lang, dat vind ik een stuk fijner dan kwasten met een korte steel, deze liggen erg prettig in hand.

De poederkwast is erg groot en van dierlijke haren, die heel dicht op elkaar staan. De haren pakken poeder producten heel goed op! Enerzijds positief, maar mijn huid is niet zo geschikt voor een dikke laag poeder. Ik gebruik deze kwast zelf om (doorzichtige) translucent powder mee op te brengen. Voor een bronzer geeft deze kwast een te dekkend resultaat naar mijn smaak. De haren van deze kwast voelen redelijk zacht, hij verloor er wel een paar voor de eerste grondige wasbeurt, sinds dien niet meer gelukkig.

De blusherkwast is een slag kleiner dan de poederkwast, schuin afgesneden en van dierlijk haar wat dicht dicht op elkaar staat.Pakt product goed op en werkt fijn voor blushes die niet zo goed gepigmenteerd zijn. Hij is fluffy waardoor je de kleuren mooi kan uitblenden. Helaas prikt deze wel erg vaak, daardoor zal ik hem niet meer zo vaak gebruiken. Jammer dat de haartjes van deze niet iets zachter zijn!

Dit is de foundationkwast. Een platte kwast, van stugge, synthetische haren. De haartjes zijn niet keihard en prikken ook niet, maar ze zijn niet heel flexibel. Zulke kwasten gebruik ik zelf nooit om mijn foundation mee op te brengen, ik vind het effect te streperig. Dat resultaat had ik met deze ook. Maar dan is de kwast gelukkig niet gelijk onbruikbaar, ik vind deze erg fijn om een gezichtsbasis mee op te brengen, hij zou ook voor het opdoen van maskertjes handig kunnen zijn.

De vier kleinere kwasten, van links naar rechts: eyelinerkwast, twee oogschaduwkwasten en de concealerkwast. Deze zijn allemaal van synthetisch haar.

Van links boven met de klok mee: eyelinerkwast, concealerkwast en de twee oogschaduwkwasten.

De eyelinerkwast is plat, schuin afgesneden en erg groot. Ik kan zelf helemaal geen eyeliner opbrengen hiermee, daarvoor gebruik ik liever minuscule, ronde kwastjes. Ik vind deze wel erg fijn om mijn wenkbrauwen mee in te vullen of oogschaduw aan te brengen langs mijn wimperranden. Hiervoor is het formaat wel handig, lekker groot en lekker snel gedaan!

De concealerkwast is klein, plat en vrij hard. Concealer ermee opdoen werkt heel goed, niets op aan te merken!

De twee oogschaduwkwasten vind ik allebei erg fijn. De ronde is ideaal om kleuren mee in de crease aan te brengen, het formaat is precies goed (voor mijn ogen in elk geval) en je kunt kleuren er mooi mee blenden. De brede, fluffy kwast vind ik nog fijner! Hij is erg groot, zacht en fluffy. Deze gebruik ik voor het aanbrengen van highlighters onder mijn wenkbrauwen, donkere kleuren in de crease of op de buitenste helft van het ooglid. Hij pakt producten goed op en kan ook blenden als de beste. Dit is een nieuwe favoriet!

De prijzen:
Kwastenreiniger € 2,99
Poederkwast € 6,99
Blusherkwast € 5,99
Foundationkwast € 4,99
Oogschaduwkwasten (per stuk) € 2,99
Concealerkwast € 2,99
Eyelinerkwast € 2,99

De oogschaduwkwasten, eyelinerkwast en concealerkwast bevallen mij erg goed. Deze gebruik ik, sinds ik ze heb, voor bijna elke ooglook die ik maak. De gezichtskwasten vind ik iets minder, de blusherkwast prikt en met een foundationkwast doe ik gewoon niet zoveel. Gezien de prijzen vind ik het geen verkeerde kwasten, vooral de oogmake-up kwasten hebben mij erg verrast!

Liefs, Maud

41 Reacties op Review: Kruidvat Make-up kwasten & reiniger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.