Review: Kruidvat BB Cream

BB creams zijn ondertussen alom bekend. Veel westerse merken hebben een variant gemaakt die je zo bij de dichtstbijzijnde drogist kan kopen. Kruidvat heeft de bestorming van de schappen gemerkt en brengt binnenkort zelf ook een BB Cream uit. Ik vind het een interessant producten en ben altijd wel benieuwd wat westerse merken ervan maken.

De BB Cream komt in een doosje waarop veel informatie over het producten staat. Zo belooft het vijf dingen: het verbergen van lijntjes, het egaliseren van de huid, het laten stralen van de huid, te hydrateren en te beschermen tegen UV met SPF 15. Mooi lijstje. Van de akelig lange ingrediëntenlijst word ik iets minder blij.

De BB Cream zit in een handige tube met een dop die je open klikt. Praktisch en hygiënisch. De wit-roze tube ziet er best leuk uit, maar is verder niet heel bijzonder.

De substantie van de BB cream is heel zacht, een romige crème. Hij smeert goed uit en met een klein dotje bb cream kan ik de helft van mijn gezicht doen. Zuinig in gebruik dus! Hij heeft ook een typisch crème-geurtje, maar die is niet vervelend overheersend. Ik heb zelf de kleur ‘light’, ik weet niet welke en hoeveel andere kleuren er zal. Al vermoed ik dat er ook een ‘medium’ en ‘dark’ variant zullen zijn. Zelf ben ik niet eens zo heel licht (MAC NW20, bij de meeste foundations de tweede of derde tint) maar deze is prima voor mij, als er een ‘medium’ is, is die waarschijnlijk te donker voor mij.

Links niets op, rechts met de BB cream

De BB Cream heeft een heel lichtdekkend effect. Zelf vind ik iets meer dekking fijner, vooral voor mijn wallen. De rode onzuiverheden rond mijn neus zijn iets minder opvallend, maar ook die zie ik nog beter dan ik zou willen. Het egaliseert de huid waar niets mis mee is wel mooi. Die ziet er gladder en stralender uit. Helaas heb ik altijd wel ergens onzuiverheden en word ik altijd wakker met wallen, die ik toch iets beter weg wil werken dan deze BB Cream doet. Hem in combinatie met concealer gebruiken is natuurlijk niet moeilijk en lost dat probleem op.

De BB Cream voelt prettig aan op mijn huid, heel licht en zacht. Hij blijft de hele dag goed op zijn plek zitten, al houdt de stralende glans het maar een paar uurtjes uit op mijn droge huid. Da’s wel jammer, al gebruik ik graag nog een highlighter. De BB Cream van Kruidvat vind ik toch een beetje ‘getinte dagcrème-achtig’. Van producten met de naam BB Cream verwacht ik iets meer dekking, zoals een foundation. Dat is ook de dekking waar ik het liefst voor ga. Als je lichte dekking voldoende vindt is dit zeker een producten voor jou! Zelf ga ik heb bewaren tot volgende zomer, wanneer ik minder make-up draag. Met het droge plekjes seizoen in aantocht ga ik voorlopig voor foundations en concealers.

De Kruidvat BB Cream is vanaf volgende week verkrijgbaar en gaat €4,99 kosten. Dat vind ik een mooie prijs, het is geen product waar ik stapelgek op zal worden, maar dat komt door persoonlijke voorkeuren. Op de zeldzame dagen waarop ik minder dekking op mijn gezicht wil is de Kruidvat BB Cream prima.

Liefs, Maud

37 Reacties op Review: Kruidvat BB Cream

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.