Review // KIKO eyeliners, bronzing powder & eyebrow kit

Het merk KIKO is nog spiksplinternieuw voor mij. Ik maakte een paar weken geleden kennis met de nagellak en heb ondertussen vier make-up producten geprobeerd. Ik kon alleen maar hopen dat de make-up even fijn zou zijn als de nagellak. Ik mocht zelf wat producten uitkiezen en ben gegaan voor twee eyeliners met een apart kleurtje, een bronzing powder en een eyebrow kit.

Alle make-up producten van KIKO komen in zwarte doosjes. Dat ziet er mooi en chic uit, erop staat een hoop informatie over de producten, inclusief de ingrediënten. In de twee doosjes hierboven zaten de Super Colour Eyeliners!

De Super Colour Eyeliners van KIKO zijn vloeibare eyeliners met een apart kleurtje. Ze zitten in een mooie, lange huls die ongeveer dezelfde kleur heeft als de eyeliners zelf. Wie mijn blog al een tijd volgt weet van mijn missie; zoveel mogelijk vloeibare eyeliners met aparte kleuren verzamelen. De Super Colour Eyeliners zijn in maar liefst 14 kleuren verkrijgbaar, meer dan genoeg keuze! Ik wist ook niet gelijk welke kleuren ik moest kiezen.

Uiteindelijk werden het 105 Jade Green en 108 Pearly Frivolous Pink.

De applicator is een smal uitlopend vilten stiftje. Erg makkelijk in gebruik!

Toen ik de swatches op mijn hand maakte was ik verbaasd over 105 Jade Green. De kleur is veel lichter en meer lime-kleurig, dan de verpakking. En het pigment laat veel te wensen over, wat jammer! 108 Pearly Frivolous Pink is precies wat ik ervan hoopte, goed gepigmenteerd en knalroze.

Ik gebruikte beide eyeliners in een eenvoudige look. Hierbij viel het me op dat de groene eyeliner ook een dunnere substantie heeft, minder snel droogt en zo dus sneller afgeeft op de rest van je ooglid. De roze werkt veel beter mee! Ik ben blij dat het niet andersom is, want knalroze eyeliners zijn nog net iets zeldzamer dan groen. Al is deze lime kleur ook best apart.

De Super Colour Eyeliners kosten €6,90 per stuk. De roze (108) is momenteel zelfs afgeprijsd naar €3,90!

Een bronzer vinden die echt goed bij mijn huid past blijft ook lastig. Gelukkig heeft KIKO ook daar een mooi assortiment van! Deze Bronzing Powder is in zes kleuren verkrijgbaar. Ik vond het heel lastig een kleur te kiezen, gelukkig zijn er al genoeg swatches van te vinden op internet! Ik koos 104 Cinnamon. De Bronzing Powders zitten in mooie, matzwarte doosjes met binnenin een vrij groot spiegeltje.

Er zit een stukje plastic als beschermlaag over de bronzer. KIKO staat er in reliëf in, mooi! De kleur ziet eruit zoals ik had gehoopt, geen shimmer of glitter en niet té oranje-bruin.

Oké, nu lijkt ‘ie wel een beetje oranje-bruin op mijn onderarm, maar die huid ook veel lichter dan de huid van mijn gezicht. Hij is in elk geval erg goed gepigmenteerd! Zacht, niet al te korrelig en blend makkelijk.

Zonder bronzer..

En met de Bronzing Powder. Het verschil is best duidelijk (ik ben voor de foto ook iets enthousiaster geweest met het opbrengen dan ik normaal zou doen). Ik ben tevreden met het resultaat! Al vind ik het geen geschikte kleur om mee te contouren, hij is wel erg mooi voor de sunkissed look.

De KIKO Bronzing Powder kost €9,90.

De Eyebrow Expert Styling Kit zit net als de bronzer in een strak, zwart doosje. Vierkant met afgeronde hoekjes. Ik moet zeggen dat ik de verpakking erg mooi vind!

De Eyebrow Kit is in twee varianten verkrijgbaar, 01 Deep Brunettes and Blackhaired en 02 Brunettes, Redhaired and Blondes. Zelf ben ik voor de eerste gegaan. In de Eyebrow Kit zitten drie producten voor je wenkbrauwen en drie mini tools.

Een wax, een lichte poeder en een donkerdere poeder. Het is de bedoeling dat je eerst je wenkbrauwen invult met de wax en erna met de poeder. Je zou de lichte poeder bij de aanzet van je wenkbrauwen kunnen gebruiken, om zo een natuurlijke kleurverloop te creëren.

De mini tools, ik blijf het schattig vinden. Een pincet, een angled brush en een spooley. Handig! De kwaliteit is van alle drie prima, al bewaar ik ze fijn in de Eyebrow Kit voor onderweg. Ze zijn super schattig, maar heel makkelijk liggen ze niet in de hand.

De swatches vind ik goed uitzien. De wax had ik iets donkerder verwacht, al vind ik het niet erg dat ‘ie dat niet is. De twee poeders hebben erg geschikte kleuren voor mijn wenkbrauwen. De donkerste is precies dé kleur waar ik altijd naar op zoek ben. Donker grijsbruin. Hieronder zien jullie mijn compleet kale wenkbrauw, gevold door de wax (wat niet veel verschil maakt) en als laatst met de poeders erover.

Het resultaat van de Eyebrow Kit vind super! Het ziet natuurlijk uit en blijft erg goed zitten. Dat is het idee van de wax eronder, zodra het wordt afgepoederd blijft het geweldig lang zitten. Helaas was dat bij de Eyebrow Kit van Sleek het tegenovergestelde, die wax plus een druppel zweet en ik kon zomaar mijn wenkbrauwen mijn haargrens in wrijven. Dat is met deze gelukkig geen risico. De wax lijkt ook veel droger en stugger.

De Eyebrow Expert Styling Kit kost €13,90.

KIKO heeft mij niet teleurgesteld, ik ging al uit van goede kwaliteit en dat is het ook. De Super Colour Eyeliner in 105 Jade Green vind ik geen aanrader, maar de rest zeker wel. Ik ben vooral heel blij met de Eyebrow Kit en knalroze eyeliner, twee mooie toevoegingen aan mijn stash.

Wil je zelf iets gaan bestellen bij KIKO? Met de code BREAKFAST14 krijg je bij het afrekenen 15% korting op je bestelling, deze code is nog geldig tot het einde van deze maand!

Heb jij ervaring met KIKO? Wat vind jij ervan?

Liefs, Maud

31 Reacties op Review // KIKO eyeliners, bronzing powder & eyebrow kit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.