Review: Kat Von D // The Star Studded Look kit

Voor Kerstmis mocht ik van mijn moeder een bestelling plaatsen op Sephora.com. Het beauty-walhalla op internet wat dankzij zijn extra kosten geen webshop is waar ik regelmatig iets zal bestellen, maar hé, zo blijft het wel bijzonder. Bijvoorbeeld voor Kerst! Als eerst ging ik bij de producten van Kat Von D kijken, waar ik deze mooie set tegenkwam, de Star Studded Look kit.

De set bestaat uit een mascara, eyeliner en lipstick. Ze zijn alle drie iets kleiner dan de full size varianten van deze producten, een soort luxe miniaturen. Ze komen in een mooi doosje, waar ook nog even duidelijk de prijs en ‘waarde’ op staat. De Star Studded Look kit kost $20, maar de waarde van de producten zou samen $27 zijn, altijd leuk om te weten!

De Immortal Lash mascara, de Tattoo Liner en een Studded Kiss lipstick. Je moet er van houden denk ik, maar ik vind ze alle drie gaaf uitzien. Het mooie rozenprintje is er weer, op de mascara en eyeliner en de lipstick vind ik ook heel leuk bedacht, écht eens iets anders!

Immortal Lash 24 hour mascara

Ik begin met de mascara, de Immortal Lash mascara is voor zo ver ik kan ontdekken de enige mascara in het assortiment van Kat Von D. Met beloftes zoals haast elke mascara; langere, vollere wimpers, die ook nog eens een heel etmaal mooi zouden blijven.

Toen ik het borsteltjes voor het eerst eruit haalde werd ik al heel vrolijk. Als eerst door de rode binnenkant, die trouwens na een weekje in gebruik te zijn nog steeds rood is en niet onder de zwarte mascara-smurrie zit. Ten tweede het borsteltjes!

Mijn voorkeur ligt altijd bij stekelige mascara borsteltjes, die separeren mijn wimpers het beste. De stekeltjes hebben verschillende lengtes en staan verschillende kanten uit, het borsteltje zelf is een beetje gebogen. Perfect borsteltje voor een mascara als je het mij vraagt, hij werkt erg makkelijk.

Helaas zijn mijn wimpers niet de mooiste om een mascara op te demonstreren. Al kun je toch duidelijk verschil zien. Links zijn mijn wimpers nauwelijks zichtbaar, rechts wel. Ik vind het een fijne mascara, maar een groots ‘wow’ effect zit er voor mijn sneue wimpertjes niet in. Hij separeert en verlengt redelijk goed, maar veel voller wordt het niet en echt goed op te bouwen is de mascara ook niet, daarvoor wordt ‘ie iets te snel hard. Wel blijft ‘ie als een rots in de branding zitten. Van mijn onderwimpers maakt ‘ie een zootje, maar dat ben ik gewend van veel mascara’s. Ik zal hem zeker blijven gebruiken, alleen al omdat het opbrengen lekker snel en makkelijk gaat, maar de beste mascara ooit gaat ‘ie niet worden.

Tattoo Liner

Over deze eyeliner heb ik al heel veel goeds gehoord, ik was er ook heel benieuwd naar. De Tattoo Liner is inmiddels een bekend product aan het worden, dankzij zijn aparte applicator.

Hoe apart de applicator precies is kreeg ik niet goed op de foto. Het is een eyelinerpen, maar niet de soort met een vilten applicator. Hij heeft een soort synthetische haartjes die strak in een scherpe punt staan. Die is een piepklein beetje flexibel, minder beweeglijk dan een vilten variant. De ‘haartjes’ springen tijdens het opbrengen niet alle kanten uit en de spitse punt is perfect om wings mee te maken.

Een bibberige  swatch, wel in één keer gemaakt, als in: de meeste eyeliner moet ik voor het derde wiebel-lijntje opnieuw in de huls dippen of even flink schudden. Dat was met de Tattoo Liner helemaal niet nodig. Het viel me wel gelijk op dat hij een beetje in de lijntjes in mijn huid uitloopt, iets wat hij hopelijk niet rond mijn ogen gaat doen.

Het opbrengen was nog best even wennen, de applicator is heel precies en de eyeliner geeft bij de kleinste aanraking al kleur af. Na een paar keer oefenen gaat het me inmiddels prima af, net als vele eyelinerpennen werkt hij makkelijk en snel. De eyeliner komt die ’24 hours’ niet helemaal na, na een lange dag moet je niet (zoals ik) per ongeluk in je ogen wrijven, dan zit ‘ie zo op je hele ooglid. Doe dat niet en vermijd water, dan komt het helemaal goed. Ik vind het een geweldige eyeliner!

The Studded Kiss lipstick

Misschien niet de mooiste of handigste lipstick hulzen, maar van mij mogen ze de originaliteitsprijs winnen. Een huls vol ‘studs’, helemaal zwart. Aan de buitenkant kun je alleen aan de onderkant zien om welke kleur het gaat. Er zijn er overigens 30(!) verkrijgbaar, waaronder erg aparte kleuren zoals verschillende paars tinten en zwart.

Dit is de kleur Underage Red, van alle kleuren die ze in deze kit hadden kunnen stoppen, vind ik dit één van de beste keuzes. De kleur wordt omschreven als ‘brandweerwagen rood’. Klnkt goed!

De stick zelf ziet in elk geval intens rood uit. Wel jammer: als je de huls opent steekt de lipstick een beetje boven de rand uit. Het is maar een ietsie-pietsie stukje, maar als je hem snel dicht maakt zonder op te letten kun je zo de mooie stick makkelijk ruïneren. Dat zou erg zonde zijn, onhandig als ik ben doe ik dit altijd uiterst voorzichtig.

De swatch, ik vond hem op mijn arm iets lichter uitvallen dan had verwacht, net niet even rood als de stick zelf. Het is een matte lipstick, super zacht en smooth is hij niet.

Op mijn lippen is de kleur na twee laagjes gelukkig wel echt rood. Heeeel rood! Ik vind het een prachtige kleur. Mijn favoriete lipstick-kleur is uiteindelijk toch rood en deze heeft zijn plekje al in mijn lipstick bakje veroverd. Het opbrengen gaat best oké, hier en daar een beetje stroef, wat een strakke rand krijgen lastiger maakt. Met een lipstick brush is dat zo gefixt. Hij blijft erg goed zitten, een dagdeel houdt hij best vol.

Ik ben over alle drie de producten heel tevreden en nog iets gekker geworden op de make-up lijn van Kat Von D. Helaas ontdekte ik net op Sephora.com dat deze specifieke kit niet meer verkrijgbaar is (boo!) Wel een vergelijkbare met een fullsize Immortal Lash mascara en Tattoo Liner voor $20 (de Immortal Lash & Line kit). Verder zijn alle producten los in fullsize varianten verkrijgbaar, de Immortal Lash mascara kost $20, de Tattoo Liner $18 en de Studded Kiss lipsticks kosten $21 per stuk.

Liefs, Maud

23 Reacties op Review: Kat Von D // The Star Studded Look kit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.