Review: Essence Twilight Breaking Dawn pigments

De Twilight Breaking Dawn collectie is dé Essence collectie van dit jaar die mij het meest aanspreekt. Dat terwijl Twilight mij vrij weinig zegt. Puur dankzij de mooie producten vind ik het een super leuke collectie. De pigments hebben het hoogst op mijn wishlist gestaan en ik ben blij dat ik die al heb weten te scoren. Diepe, donkere kleuren voor vampy eyes!

De pigments zitten in dezelfde potjes als de pigments uit het vaste assortiment, alleen staat hier de naam van de Le op. Ik vind het erg praktische potjes. De draaideksels sluiten goed, de zeefjes laten precies genoeg product door, ze zijn klein, maar er zit genoeg in! De hoeveelheden in grammen verschillen per kleur, zoals je hieronder ziet. Edward’s  Love is het zwaarst, zou dat door de glitters komen?

De collectie bevat vier pigments, ik kocht zelf de donkere kleuren. 01 Jacob’s Protection, 02 Alice Had A Vision- Again en 04 Edward’s Love. De eerste twee zijn heel fijne poeders, Edward’s Love is iets grover door de glitters de erin zitten.

Zonder basis

Met basis

Links zonder basis, rechts met basis.

Ze geven super veel kleur af, zelfs zonder basis zijn het intense kleuren! De basis die ik hier voor de swatches (en hieronder voor de ooglook) gebruikte is de Colour Arts Eye Base van Essence. Jacob’s Protection is donkergrijs, over de basis wordt de metallic finish veel heftiger, niet iets wat ik mooier vind. Bij Alice Had A Vision – Again gebeurt dit ook, maar in mindere mate. Ik vind dit een schitterende paarse kleur, wauw!
Edward’s Love heeft een donkergrijze basis en heel veel multi-color glitter, love it! De glitters doen me denken aan het Essence lakje Circus Confetti. Op de basis blijven de glitters veel beter op hun plek en kun je ze beter opbouwen.

Voor deze ooglook gebruikte ik de drie pigments. Alice Had A Vision – Again heb ik op mijn bewegend ooglid, Jacob’s Protection in de crease en onder mijn oog, Edward’s Love langs mijn bovenste wimperlijn. Ik vind de pigments best fijn werken, ze zijn wat tricky doordat ze na één veeg een hoop kleur afgeven en heel wat fall-out kunnen veroorzaken. Maar je hoeft de kleuren niet op te bouwen om een intens resultaat te krijgen en ze blenden beter dan ik had verwacht.

Close-up van de look. Ah, al die glitter en shimmer! Ik vind de paarse shimmer in Alice Had A Vison – Again zo mooi, haast nog mooier dan al die glitters van Edward’s Love.

Voor de ooglook gebruikte ik ook de Essence Colour Arts Eye Base. Ik vind hem erg apart, vergeleken met andere oogschaduw primers die ik heb geprobeerd. Ik voelt heel sticky aan, dat is ideaal om glitter op te plakken, maar oogschaduw mooi opbrengen erover was iets lastiger. Voortaan gebruik ik daarvoor liever andere primers en pak ik de Colour Arts Eye Base alleen voor glitter.

Ik vind de drie donkere pigments van de Essence Twilight Breaking Dawn collectie erg mooi. Alice Had A Vision – Again is mijn favoriet tot nu toe, die paarse tint en die shimmer.. pure liefde! De Twilight Breaking Dawn collectie is op het moment verkrijgbaar in Nederland, de pigments kosten €2,59 per stuk.

Wat vind jij van deze pigments? Heb jij al iets gekocht van de Twilight Breaking Dawn LE?

Liefs, Maud

59 Reacties op Review: Essence Twilight Breaking Dawn pigments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.