Review: Essence Longlasting Lipstick in 19 Black Gossip & Transparant Lipliner

Bij de laatste assortiment update van Essence zijn er twee lipproducten in het schap terecht gekomen waar ik heel nieuwsgierig naar was. De transparante lipliner en een zwarte lipstick! Lipliners vind ik fijne producten, maar het is een beetje onhandig om voor al je lipsticks een bijpassende lipliner te vinden, dat is met een transparante variant in één klap opgelost. Zwarte lipstick, tja, dat heb ik in de afgelopen acht jaar niet gedragen. Ik was benieuwd of ik er een beetje nostalgisch van zou worden.

De transparante lipliner lijkt op een wit potlood, gelukkig staat vrij duidelijk erop dat het om de ‘kleur’ 13 transparant gaat. Het potlood ziet er verder eenvoudig uit. Maar toch liep ik te stuiteren van enthousiasme voor ik deze ging proberen.

Het potlood bevat 1 gram product en is maarliefst drie jaar houdbaar. De punt heeft een wazige witte kleur, je kunt er haast aan zien dat het een transparant laagje gaat achterlaten op de huid. Ik twijfelde ook heel erg na het maken van de swatch op mijn arm, is dit zinnig om te laten zien? Ah ja, waarom niet?

In de ovale vorm zie je, als je heeeeel goed kijkt, een lichtere streep. Da’s de lipliner dus. Ik heb zelf echt (op de eerst vrij grote foto) moeten zoeken ernaar.

Hier heb ik de lipliner op. Op mijn bovenlip zie je het een beetje, de rand lijkt droog, maar dat is de waas van de lipliner. De conclusie volgt onderaan het artikel.

Dan de zwarte Longlasting lipstick. Ik was wel verbaasd toen ik deze voorbij zag komen op internet, nog voor het vernieuwde assortiment er was. Want ja, zo populair is zwarte lipstick niet. Zelf heb ik het als klein gothicje vroeger vaker gedragen. Ik weet nog goed dat zwarte lipstick een lastig product was om te vinden, vooral eentje die het een beetje goed deed.

De lipsticks van Essence vind ik meestal prima. Tegenwoordig zien ze ook erg leuk uit, met het logo in reliëf in de stick. De huls is verder gewoon matzwart. Er zit een ringetje bij de dop wat de kleur heeft van de lipstick zelf, in dit geval betekent dat meer zwart. In combi met de zwarte lipstick wordt het geheel erg zwart en beetje saai, maar hey, het gaat om het resultaat.

De swatch stelde me in elk geval niet teleur. Het is zwart, na één veegje niet overal even zwart, maar het is duidelijk dat de lipstick genoeg kleur afgeeft. De lipstick is vrij creamy en gleed heel makkelijk over de huid.

Black Gossip op mijn lippen, ik ben niet heel precies met een kwastje te werk gegaan. Nu ik resultaat zo zie was dat wellicht niet overbodig geweest. Langs de randen is de kleur wat waziger, daar had ik wat vaker overheen moeten gaan met de lipstick. Het midden van mijn lippen is wel goed zwart geworden.

Zwart is niet de meest flatteuze lipkleur, maar ik vind het er nog steeds gaaf en apart uitzien. Voor mij is het niets meer om in het dagelijks leven te dragen. Voor bijzondere (kostuum)looks is het wel handig om er een te hebben. Vooral met Halloween in het vooruitzicht!

De lipstick bleef in combinatie met de lipliner erg goed zitten. Na twee boterhammen en wat drinken zat hij nog prima op zijn plek. Na een halve dag werd de kleur vager en zag het hier en daar wat vlekkig uit. Als je die de hele dag wilt dragen moet hij wel tussendoor worden bijgewerkt. De randen zaten wel nog mooi (of in geval zoals ze zaten na het opbrengen) op hun plek, extra punten voor de lipliner!

De Longlasting lipsticks van Essence kosten €2,39 per stuk en de lipliner €0,99. Mooie prijsjes!

Liefs, Maud

29 Reacties op Review: Essence Longlasting Lipstick in 19 Black Gossip & Transparant Lipliner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.