Review: Essence Hello Autumn Eyeshadow palettes

De Hello Autumn LE van Essence is inmiddels al in veel winkels aangewaaid. Zelf ben ik heel enthousiast over deze collectie, sinds een lange tijd weer eens een Essence limited edition waarvan ik bijna elk product wilde hebben. Ik dacht eerst ook maar voor één van de twee mooie oogschaduwpalettes te gaan, maar uiteindelijk kon ik toch niet kiezen.

De palettes hebben een simpele verpakking, waarin je alle oogschaduws gelijk ziet. Beide bevatten zes mooie kleuren die er heel herfstig uitzien. De esdoornbladeren vind ik ook schattig. Verder is er weinig spannends aan, gewoon fijne en compacte palettes!

Op de achterkant staat nog wat info en uitleg over hoe je de oogschaduw kunt opbrengen. Het duurde even voor ik doorhad dat de hoeveelheid product op de voorkant stond. Zes gram in totaal, één gram per oogschaduw.

Als je met name op de kleuren links in de palettes let lijken ze erg veel op elkaar. Ik had in eerste instantie niet eens door dat beide varianten nog in de display stonden! De rechter kant is duidelijk wel verschillend. 02 keep calm & go for a walk bevat twee groene oogschaduws en 01 walk in the park blijft meer bij de bruintinten.

Dit is 01 walk in the park. Eerlijk gezegd viel de pigmentatie van dit palette mij een beetje tegen. Ze komen wel goed overeen met de kleuren in de pans zelf, maar toch, het had iets intenser gemogen. Vooral de donkerste kleur helemaal rechts.

Een eenvoudige look, waarbij ik toch bijna alle oogschaduws uit het palette heb gebruikt. Op de rozige oogschaduw na. Ik merkte bij het maken van deze look nog beter dat ik de donkergrijze oogschaduw niet donker genoeg vind. Ik heb er een flinke laag van in mijn crease gedaan, maar dat valt nauwelijks op.

De pigmentatie van 02 keep calm & go for a walk is een stuk beter. Al vind het wel jammer dat de twee groene oogschaduws zoveel op elkaar lijken. Maar over gebrek aan pigment bij de donkere oogschaduws kan ik niets zeggen. Dat geldt trouwens net zo goed voor de twee lichte oogschaduws, die zien ook prima uit.

Een look met dit palette kon niet anders dan groen worden. Ik vind gebruikte beide groene oogschaduws, maar volgens mij is het vooral de linker die goed opvalt. Verder zitten ook alle andere oogschaduws uit het palette erin verwerkt. Ze werkten allemaal prettig en blenden erg makkelijk.

Ik vind beide palettes leuk, maar 02 keep calm & go for a walk spreekt mij toch meer aan. Je kunt er net wat meer kanten mee op en de pigmentatie is iets beter. De oogschaduwspalettes van de Essence Hello Autumn LE kosten €3,89 per stuk. De limited edition is momenteel al in een aantal winkels gespot en ook zijn er een paar producten te koop via de Kruidvat webshop.

Heb jij al iets van deze collectie gekocht, of staat er nog iets van op je wishlist?

Liefs, Maud

27 Reacties op Review: Essence Hello Autumn Eyeshadow palettes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.