Review: Essence All About Matt! foundation

Essence doet ook mee met de matte gezichtsproducten trend! De All About Matt foundation is bij de laatste update toegevoegd aan het assortiment. Nu de winter in zicht komt heb ik niet meer veel behoefte aan matterende producten, glimmen doet mijn huid tijdens de koude seizoenen een stuk minder. Maar een fijne foundation is altijd welkom!

De All About Matt oil-free make-up zit in een tube. Mat, wit-beige met roze accenten. Ik vind ’em leuk uitzien! Niet chic, wel vrolijk. Er zijn drie tinten verkrijgbaar, da’s erg weinig. De beloftes klinken wel erg goed!

Essence: “Mat en perfect! De All about matt! olievrije make-up geeft je huid een mat effect zodat deze er egaal en zijdezacht uitziet. De longlasting formule blijft tot wel 12 uur zitten en de olievrije textuur verstopt je poriën niet. De foundation in de succesvolle All about matt! lijn is verkrijgbaar in een bijpassende matte verpakking.”

‘Mattifying -blabla- radiant finish’. Matterend en stralend? Que? Zoiets vind ik altijd maar raar, producten die zichzelf in de beloftes tegenspreken.

Een klein drupje was al genoeg voor mijn halve hand. De All About Matt foundation smeert makkelijk uit, hij is vrij vloeibaar, maar ook niet te. Ik heb trouwens de kleur 20 matt nude, op mijn hand iets te licht en op mijn gezicht iets te donker, haha! Ik gebruik wel liever foundation die matcht met mijn nek en borst, dus dat is niet zo heel erg.

Zonder make-up

Met de All About Matt foundation op

Mijn huid had zijn dag (of week..) niet, dat is duidelijk. Ik was erg verrast door het resultaat. Mijn huid ziet er veel egaler uit. Zelfs mijn paarsige wallen zijn iets minder opvallend, al kunnen die wel nog wat concealer gebruiken. Matterend? Tja, mijn huid glansde sowieso al niet omdat ‘ie kurkdroog was. Stralend? Het ziet er een stuk frisser uit, maar echt stralend vind ik mijn teint hier niet. Ik vind het zelf prima, heb ik tenminste een reden om highlighters te gebruiken! De foundation voelt licht aan en hij blijft best lang goed zitten.

Eigenlijk vind ik alleen dat de dekking net iets meer had gemogen, vooral voor deze tijd van het jaar. Verder ben ik heel tevreden! Voor €3,95 is het een erg fijne foundation.

Liefs, Maud

26 Reacties op Review: Essence All About Matt! foundation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.