Review: Catrice Velvet Finish foundation en concealer + Nude Illusion foundation

Catrice heeft sinds de laatste assortimentupdate twee nieuwe foundations. De Velvet Finish foundation, waar de Velvet Finish concealer hopelijk mooi op aansluit, en de Nude Illusion foundation. Beide beloven natuurlijk een mooie, egale teint. Ze zitten ook allebei in een even mooi, ‘bollig’ flesje. Genoeg reden om ze te proberen!

Ik begin gewoon gelijk met de swatches op mijn arm, die ik alle drie naast elkaar had gemaakt zonder na te denken over hoe onhandig dat zou zijn in een artikel als dit. Anyway, je ziet zo wel goed hoe verschillend de kleuren zijn! Ik kocht beide foundation in de 020 tint, de Nude Illusion heet Rose Vanilla en de kleur van de Velvet Finish heet Naturel Velvet. De kleuren van de Velvet Finish concealer vond ik ook wat apart, zo was 020 het donkerst en 030 het lichtst.. Ja, toen ging ik maar voor 010 Velvet Ivory.

De Nude Illusion foundation in 020 heeft duidelijk een meer gele ondertoon, de Velvet Finish is iets roziger en ook een stuk donkerder, vooral wanneer je ze uitgesmeerd bekijkt. De concealer is erg licht, maar dat vind ik prima, ik gebruik het bijna alleen onder mijn ogen en daar een iets lichtere huid hebben ziet niet zo vreemd uit. En toch, ik zou zweren dat de derde tint van de concealer nóg lichter was. Al twijfel ik ondertussen aan mezelf.

De Velvet Finish concealer komt in een lange, strakke huls. Ik vind hem leuk uitzien, met de roze opdruk en zwarte dop.

De concealer bevat ‘hyaluron’, wat volgens internet een lichaamseigenstof is die de kan helpen de huid jonger te houden. Klinkt goed! Ook zit er SPF 6 in, geen hoge factor, maar het helpt wel op die paar honderd dagen per jaar waarop ik zonnebrand vergeet.

De applicator is zo’n typische lipgloss applicator. Ik vind dit de fijnste manier om concealer op te brengen. Ik smeer het alsnog vaak uit met mijn vingers, maar toch, direct vanuit een potje of tube de concealer op mijn vingers doen is niet mijn ding.

De Velvet Finish concealer dekt prima. Mijn wallen, die op de dag van deze foto’s weer eens in alle glorie hielpen mij dit product te demonstreren, verdwenen er niet helemaal door. Dat doen ze meestal niet wanneer ze zo rood-paarsig zijn. Voor het alledaagse leven vind ik dat de concealer het goed genoeg verdoezeld. Als ik van dit naar een porseleinen poppenhuidje wil heb ik toch een beter dekkende concealer nodig. Als ik hem niet afpoeder gaat hij na een paar uur een beetje in de lijntjes onder mijn ogen ophopen, maar met wat fixing powder of spray blijft ‘ie de hele dag prima op zijn plek.

De Velvet Finish concealer kost €4,45. Niet zo budget vriendelijk als Catrice ooit was, maar voor een goede concealer vind ik het geen verkeerde prijs.

De Velvet Finish foundation zit in een super schattig flesje. Tenminste, ik heb zelden foundation in zo’n klein (qua lengte) en bol flesje gehad. Ik vind het enig! Al vraag ik me ook af of er niet veel product zal blijven zitten in die bolle zijkanten. De leuke vorm en het mooie, matte glas maken het in mijn ogen een erg mooi product!

Ook de Velvet Finish concealer bevat hyaluron en een aantal andere ingrediënten die goed zouden zijn voor de huid. Of dat ook werkelijk zo is kan ik na een paar dagen nog niet beoordelen. Wel bevat hij SPF 30, dat is het betere werk!

De plastic dop vind ik trouwens wel een beetje jammer aan de hele verpakking, maakt het een stuk minder chic. Onder die dop zit een eenvoudig pompje wat prima werkt.

Zonder make-up..

En met de Velvet Finish foundation op één helft van mijn gezicht (en de helft van m’n lippen..) Het viel me nog mee dat de kleur, die op mijn arm heel donker en roze overkwam, goed overeen komt met mijn huidskleur. Ik vind het resultaat erg mooi. Hij heeft een medium dekking, is semi mat en blijft heel lang goed zitten.

De Velvet Finish foundation kost €7,95. Wederom vind ik dit erg duur voor een Catrice product. Jammer dat de prijzen zo omhoog gaan. Het is wel een erg fijne foundation, dikke kans dat ik deze blijf gebruiken tot hij op is!

De Nude Illusion foundation lijkt qua flesje een beetje op de Velvet Finish. Ook een wat boller flesje, van mat glas. De opdruk is wel een stuk strakker en rustiger. Heel mooi!

De beschrijving op het flesje vind ik een beetje vreemd. ‘Lichte, smeltende foundation’, ik zou niet weten hoe ze dit anders bedoelen. Smelten?! Ik wil niet dat mijn foundation van m’n gezicht afsmelt. Dat gebeurde gelukkig ook niet! Verder bevat hij UVA/UVB filters en belooft Catrice dat je de foundation nauwelijks op de huid voelt.

Wederom een plastic dop die een beetje afdoet aan het mooie flesje, met daaronder een pompje wat doet wat ‘ie moet doen.

De nog foundation-loze kant..

De Nude Illusion foundation geeft een even mooi resultaat vind ik. Dekt goed, net niet té goed, voelt heel natuurlijk en blijft ook best aardig zitten. Iets minder goed dan de Velvet Finish heb ik het idee, maar alsnog zit het op het einde van de dag nog redelijk op zijn plek.

Qua resultaat vind ik beide foundations top, ik merk wel wat verschillen in het opbrengen. Zo werd de Velvet Finish heel streperig door mijn buffer kwast, hem opbrengen met mijn vingertoppen of een spons werkt veel fijner. De Nude Illusion werkt met alle drie de opties goed, waardoor ik lekker lui voor de buffer kwast kies. Al bij al vind ik de Velvet Finish de winnaar, het resultaat daarvan vind ik net wat mooier en het blijft ook iets beter zitten. De concealer is inderdaad een mooie aanvulling erop, die heeft dezelfde finish op de huid en dekt beter dan de foundation.

Velvet Finish concealer €4,45
Velvet Finish foundation €7,95
Nude Illusion foundation €7,65

De hierboven genoemde prijzen gelden in Duitsland, meestal zijn de producten in Nederland vier cent duurder. Al pin ik me daar niet op vast.

Catrice heeft sinds de laatste assortimentupdate in Müller parfumerieën een groter schap, hier vind je de Velvet Finish producten. Als ik de Catrice website goed begrijp zullen in Nederland ook enkele winkels een groter schap krijgen met een uitgebreider assortiment, ik denk dat dit de grotere Kruidvat filialen zullen zijn. De Nude Illusion foundation vind je in elk Catrice schap!

Liefs, Maud

34 Reacties op Review: Catrice Velvet Finish foundation en concealer + Nude Illusion foundation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.