Review: Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish

Ik was heel benieuwd naar de nieuwe lijn lipproducten van Catrice, de Made To Stay Smoothing Lip Polish. Want ja, wat is een lip polish? Gewoon een interessanter woord voor lipgloss of een spannend nieuw product? Ik las al dat veel mensen hoopten op iets wat lijkt op de Appocalips Lip Lacquers van Rimmel. Ik kon niet wachten om erachter te komen wat voor lipproduct het nou precies is!

De hulzen zien in elk geval best leuk uit. De opdruk heeft ongeveer dezelfde kleur als het product zelf, al zou ik het swatchen in de winkel niet overslaan. Er staat groot op de de Lip Polish zo’n 8 uur zou moeten blijven zitten, dat zou wel erg lang zijn voor een lipgloss-achtig product en dat maakte mij alleen maar nieuwsgieriger! Dit is wat Catrice er zelfde over zegt:

“Prachtige, heldere kleuren die tot wel 8 uur blijven zitten. Made To Stay Smoothing Lip Polish biedt drie voordelen in één lipproduct: de kleurintensiteit van lipstick, de lange houdbaarheid van een lipstain en de glans van een lipgloss. Dankzij de zachte flock applicator is nauwkeurig aanbrengen snel en gemakkelijk. Made To Stay Smoothing Lip Polish droogt lippen niet uit en laat geen plakkerig gevoel achter.”

In totaal zullen er zes kleuren in het schap verschijnen, de kleine display die ik tegenkwam bevatte er drie. 010 Rose-Wood If She Could, 020 Jen & Berry’s en 050 Megan Fuchsia. Catrice heeft weer eens leuke, bijpassende namen voor de kleuren bedacht.

De applicators zijn in elk geval hetzelfde als die van de Rimmel Apocalips Lip Lacquers. Ze staan schuin ten opzichte van de steel en er zit een inkeping in. Een soort reservoir waar het product in terecht komt. Ze bevallen mij heel goed!

010 Rose-Wood If She Could – 020 Jen & Berry’s – 050 Megan Fuchsia

Dan de swatches, het pigment ziet er helemaal niet verkeerd uit! Ze geven alle drie meer dan genoeg kleur af en de swatches snel eraf boenen zat er niet in. De twee fellere kleuren, Jen & Berry’s en 050 Megan Fuchsia, lieten een vlek achter op mijn huid die er heeft gezeten tot de volgende hete douche. De substantie is vrij dun, niet zo creamy als de Rimmel Apocalips Lip Lacquers.

010 Rose-Wood If She Could, alleen die naam vind ik al geweldig! De kleur zelf stelt me ook niet teleur. Het is een peachy-rozige kleurtje met gouden glitter. Die is heel subtiel en zie je van een afstand niet. Mooi en draagbaar! Vooral als de glans na een uurtje iets minder is geworden.

020 Jen & Berry’s, aan de hand van de huls had ik een donkerder en bruinig kleurtje verwacht. Ik ben maar wat blij met deze mooie rood-roze kleur! Hij trekt wel in mijn de lijntjes van mijn lippen, minpuntje.

050 Megan Fuchsia is fel en opvallend! De kleur is ook een beetje rood-roze en heeft iets weg van Jen & Berry’s, al is deze iets lichter en veel feller. Zowel de kleur als de glans vind ik prachtig, dit is mijn favoriet van deze drie!

Nog eens alle drie onder elkaar. Wat pigment betreft zijn ze allemaal top en de ze verdoezelen allemaal de velletjes en droge plekken op mijn lippen. De houdbaarheid verschilt wel. Ik merk dat de lichtste kleur minder op mijn lippen ‘vlekt’ en de beloofde acht uur dus niet haalt. De twee rood-roze tinten halen de acht uur met gemak en blijven nog wel iets langer hangen volgens mij. Als ik ze ‘s ochtends op doe heb ik in de avond nog steeds een rode of rozige gloed op mijn lippen, die helemaal niet meer afgeeft, ideaal!

Deze foto is gemaakt in de vroege avond, toen zat 050 Megan Fuchsia er al zo’n acht uur op. De glans is ver te zoeken en de kleur zit niet meer overal even egaal, maar hij zit er wel nog! Voor een soort combi van een lipgloss en lipstain vind ik het indrukwekkend. Want het is toch anders dan een lipstain, deze Smoothing Lip Polishes blijven het eerste uurtje heel glanzend en zijn niet zo dun en waterig qua substantie.

Ik ben onder de indruk! Ik had niet verwacht dit zo’n fijne producten te vinden. De laatste tijd ga ik liever voor gewone lipsticks of chubby sticks en laat ik al het gloss-achtige achterwege. Dat gaat met de komst van de Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polishes weer veranderen! Ik ben ook heel benieuwd naar de andere drie kleuren, in het vaste assortiment komen er nog twee roze en één rode kleur bij.

Het vernieuwde Catrice assortiment zal hier in februari verschijnen, momenteel zijn in Duitsland al limited edition displays met een aantal van de nieuwe producten te vinden. De Made To Stay Smoothing Lip Polishes kosten €4,99 per stuk.

Wat vind jij van dit soort lipproducten? Is het iets voor jou?

Liefs, Maud

47 Reacties op Review: Catrice Made To Stay Smoothing Lip Polish

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.