Review: Catrice Check & Tweed // Quattro Baked Eyeshadow & Eyebrow Fixing Gel

Catrice heeft dit najaar een erg mooie en classy collectie uitgebracht. Check & Tweed, een collectie met vrij zachte najaarskleuren en leuke printjes op de verpakkingen. Pretty British! Zelf was ik heel benieuwd naar de oogschaduw quattro’s, met van die leuke bolle ‘baked’ oogschaduws. De Eyebrow Fixing Gel leek me ook wel het proberen waard!

Ik begin met de Eyebrow Fixing Gel. Ik had deze LE nog niet zo goed bekeken op internet, ik zag in eerste instantie alleen het dikgedrukte ‘eyebrow’ staan en dacht even dat het een potlood zou zijn. Nope, maar eigenlijk vind ik een fixing gel iets interessanter. Ik heb er nog niet veel geprobeerd. De huls vind ik erg mooi uitzien, je kunt alleen niet aan de verpakking zien wanneer de fixing gel is veranderd in een bruinige smurrie, wat ze meestal bij mij doen na een paar maanden.

Op de huls staat ook dat de fixing gel panthenol bevat. Dat ingrediënt klonk me een beetje bekend en ik zocht het even op op Wikipedia. Daar stond dat dit veel voorkomt in haarverzorgingsproducten en dat het het haar gladder en beter door te kammen. Eh, dat klinkt super voor een shampoo, maar niet voor een fixing gel. Er zit 6ml product in en het is twaalf maanden na opening houdbaar.

De Eyebrow Fixing Gel heeft een applicator die lijkt op die van een mascara. De haartjes steken wel maar aan één kant uit. Ik vond het een gek gezicht, maar in gebruik werkt hij erg prettig.

Op de huls stond trouwens ook nog ‘in neutrally brown’. Op mijn huid kwam hij toch echt als transparant over. Ik heb de ‘swatch’ expres op de bovenkant van mijn arm gedaan, waar meer haartjes zitten. Na een halfuurtjes was het geen plakkerig vlekje meer, de haartjes leken echter niet strakker in vorm te staan of iets, alsof er nooit iets op gesmeerd was eigenlijk.

Wenkbrauw zonder de fixing gel.

En met de fixing gel net opgebracht. Hij maakt m’n wenkbrauwen wel een beetje shiny, maar dat verdwijnt vrij snel. Ik merk nauwelijks verschil tussen wel of geen fixing gel. Gelukkig blijven mijn wenkbrauwen meestal best goed in vorm, helaas doen ze dat met deze fixing gel niet nog beter.

De Quattro Baked Eyeshadow palettes zijn wat mij betreft de mooiste producten uit deze collectie. Ik vind de verpakking zo leuk uitzien! Ik moest er op zijn minst één hebben. De twee varianten lijken niet op elkaar, maar ze hebben wel allebei (bijna) dezelfde roze oogschaduw erin. Niet heel erg, maar voor mij wel een reden om ze niet allebei te kopen. Ik ging voor 02 Town of Crown.

Misschien ben ik wel heel erg blind, maar ik kon nergens op de verpakking de hoeveelheid product vinden.. edit: En jawel hoor, ik ben heel erg blind. Dankzij lieve lezeressen die dat niet zijn blijkt het er toch op te staan. Er zit in totaal 4 gram product in.

Over de oogschaduws zit een stukje plastic ter bescherming. Ik zie nu ook dat ik de binnenkant van de deksel nergens goed op de foto heb, maar die was ook absoluut niet interessant. Ik had toch iets van een spiegel of siersel verwacht in zo’n doosje, het is gewoon zwart, met niks.

Oogschaduws die zo bol boven de pans uitsteken vind ik erg leuk uitzien, helaas wordt het meestal snel een rommeltje eromheen.

De pigmentatie is niet verkeerd, al kan het veel beter natuurlijk! Het zijn gebakken oogschaduws, dus ze zullen door een nat kwastje te gebruiken intenser overkomen. Of door een goede primer!

Voor deze look gebruikte ik de de lichte oogschaduw (linksboven in de quattro) in de binnenste ooghoek, de donkere turquoise over het bewegend ooglid. De turquoise gemengd met de donkerbuine oogschaduw in de crease en de donkerbruine solo langs de onderste wimperrand. Eerlijk gezegd vind ik alleen de turquoise oogschaduw echt gaaf. De donkerbuine viel me toch best tegen tijdens het maken van de look en ook vind ik het een beetje jammer dat beide lichte kleuren zoveel shimmer bevatten.

Wederom ben ik een beetje teleurgesteld in Catrice, al zijn dit geen vreselijk slechte producten. Echt fijn zijn ze echter ook niet. De quattro’s zijn misschien leuk als je nog niet zoveel oogschaduw hebt, maar ander vind ik ze de prijs van €4,59 niet waard. De Eyebrow Fixing Gel kost €3,99. Ook best prijzig en helaas ook geen top product.

Heb jij al iets van de Check & Tweed LE gekocht?

Liefs, Maud

20 Reacties op Review: Catrice Check & Tweed // Quattro Baked Eyeshadow & Eyebrow Fixing Gel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.