Review: Catrice Cake Eyeliner & Calligraph Waterproof Eyeliner Pen

Vandaag laat ik twee eyeliners uit het vernieuwde Catrice assortiment zien. De Cake Eyeliner en de Calligraph Waterproof Eyeliner Pen, volgens mij zijn beiden alleen verkrijgbaar in het extra grote schap, of via de Kruidvat webshop. De Cake Eyeliner vond ik het interessants, zo’n product heb ik nog nooit gehad, al hoopte ik wel dat het niet gewoon op zwarte oogschaduw neer zou komen. De Calligraph Eyeliner Pen bestond al, deze heeft een super smalle applicator, net als deze waterproof versie, die hopelijk fijner werkt dan zijn voorganger!

De gewone variant van de Calligraph Eyeliner Pen heb ik ook, de smalle applicator vind ik fantastisch, maar helaas gaf die niet genoeg kleur af na één veegje. De pen zelf ziet er hetzelfde uit, alleen is de opdruk en de dop van de waterproof variant blauw. Ik vind het best leuk uitzien.

Wederom een ultra smalle applicator en dit keer extra longlasting, dat is altijd mooi!

Op de foto hierboven zie je boven de oude Calligraph Eyeliner Pen en onder de waterproof. De applicator is bij deze iets korter, nog iets smaller en minder flexibel. Deze vind ik fijner werken dan de applicator van de gewone variant.

De swatches, zoals je ziet is zelfs het smalle streepje mooi zwart. Bij het golvende lijntje begon ‘ie minder goed af te geven. Dat vind ik vaak vervelend aan eyeliner pennen, als ze minder beginnen af te geven na een paar lijntjes. Is m’n ene oog gitzwart omlijnt en de ander met donkergrijs.. Maar goed, hij geeft zeker beter af dan de oude versie. Onderaan dit artikel staan de on eye foto’s.

Eerst nog even de Cake Eyeliner, hier was ik zo benieuwd naar! Het mooie doosje was al genoeg reden om hem te willen proberen. Het is vrij dik, net als de doorzichtige deksel. De opdruk vind ik ook leuk.

Een poeder eyeliner, die je zowel droog als nat kunt gebruiken. Dan kun je er op rekenen dat hij met een beetje water aan het kwastje intenser uit zal zien en droog een subtieler effect heeft.

Ik gebruikte een dun en best flexibel eyeliner kwastje, toch was dat al genoeg om de Cake Eyeliner flink te laten kruimelen.

Droog en nat. Ik weet niet meer welke waar zat, maar let’s face it: wat een bagger product! Het gaf echt nauwelijks kleur af met een kwastje. En tja, hoe ga ik anders hiermee eyeliner op doen? Ik snapte er niks van. Zelfs met een doorweekt kwastje kwam er niets meer dan een grijzige kleur vanaf.

Hier heb de de Calligraph Waterproof Eyeliner Pen op het bovenste ooglid gebruikt en de Cake Eyeliner langs mijn onderste wimperrand. Het verschil tussen pikzwart en donkergrijs valt nogal op en maakt een simpele look als dit er niet mooier op. Wel vond ik de Calligraph Eyeliner Pen heel prettig werken, het resultaat zag er in eerste instantie goed uit.

Tot we een paar uur verder waren. Even voor alle duidelijkheid: Catrice noemt het utlra waterproof en extra longlasting. Ik heb niets actiefs gedaan, ik heb niet gehuild, ik heb niet door de regen gelopen, ik heb droge oogleden, ik heb de eyeliner aangebracht rond elf uur ‘s ochtends en ik heb de laatste foto gemaakt om drie uur ‘s middags. What the… Ermh, wat ben ik blij dat ik die tijd thuis heb doorgebracht en niet in het openbaar!

Beide producten zijn absoluut afraders. Als je een effect wilt zoals de cake eyeliner kun je net zo goed een donkergrijze of slecht gepigmenteerde zwarte oogschaduw gebruiken. Als je een effect wilt zoals de Calligraph Waterproof Eyeliner dan.. oh nee, dat wilt niemand. Ik vind het heel jammer dat beide producten zo tegenvallen.

De Catrice Calligraph Waterproof Eyeliner Pen kost €3,39 en de Cake Eyeliner kost €3,89. Ze zijn verkrijgbaar in de grote Catrice schappen en op de webshop van Kruidvat.

Liefs, Maud

28 Reacties op Review: Catrice Cake Eyeliner & Calligraph Waterproof Eyeliner Pen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.