Review: Catrice Absolute Rose eyeshadow palette

Dit voorjaar komt Catrice met de vierde variant van de lijn ‘Absolute’ palettes lijn, Absolute Rose. Op internet vond ik hem helemaal niet boeiend uitzien, niet eens interessant genoeg om in het echt goed te bekijken. Toch viel dit palette mij op in het vernieuwde schap. Ik vind hem veel mooier uitzien dan de andere twee palettes met neutrale kleuren, Absolute Nude en Absolute Matt. Van die laatste vind ik de kwaliteit niet zo top, het Nude palette vind ik wel oké. Ik was benieuwd of deze beter zou zijn dan de rest!

De vorm van het palette is hetzelfde als de rest van de Absolute palettes. Ik vind het een prettig formaat, de oogschaduws zijn per stuk 1 gram, wat niet veel is, maar ook niet weinig en er zitten toch zes kleuren in een vrij compact palette. De deksel heeft, heel toepasselijk, een rosé gouden opdruk.

De kleuren vind ik ook mooi uitzien, de eerste vier zijn wel erg licht en niet heel verschillend. De één is wel meer rozig en de ander meer beige, maar in een ooglook zien dit soort kleuren er vaak uit als één en dezelfde kleur. Er zitten twee matte oogschaduws in, de lichtste mat witte oogschaduw en de vijfde beige oogschaduw. Dat vind ik erg fijn, meerdere finishes in één palette.

De swatches spreken redelijk voor zich. Alle zes de oogschaduws geven genoeg kleur af, zowel de shimmer oogschaduws als de matte. Het pigment kon iets beter, verder kan ik er geen kritiek op hebben. De oogschaduws zijn zacht, maar niet heel korrelig en ook de fall out viel reuze mee.

Een alledaagse look, met een vleugje roze. Ik vind het heel mooi eigenlijk! Voor deze look heb de lichtste oogschaduw bij mijn binnenste ooghoek aangebracht, de derde beige shimmer op mijn bewegend ooglid, de matte beige in mijn crease en een beetje van de donkerste oogschaduw bij de buitenste ooghoek en langs de onderste wimperrand. Ik vond de donkerste oogschaduw een beetje tegenvallen tijdens het maken van de look, hij liet zich niet zo goed opbouwen en met het geringste beetje blenden werd hij al weer een stuk lichter. Beetje jammer, ik vind het altijd fijn als er één goed gepigmenteerde donkere oogschaduw in een palette zit, daarmee kun je een look veel meer diepte geven.

Toch ben ik zeker niet ontevreden. Ik vind de oogschaduws uit het Absolute Rose palette veel fijner werken dan die van het Absolute Matt palette. Dat werd hoe dan ook een beige vlek op mijn ooglid, hiermee kun je toch duidelijk verschillende kleuren in je ooglook verwerken. Voor €4,95 is niet verkeerd.

Liefs, Maud

20 Reacties op Review: Catrice Absolute Rose eyeshadow palette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.