Review: Catrice Absolute Matt eyeshadow palette

Sinds de vorige assortiment update heeft Catrice er een nieuw palette bij, het Absolute Matt palette. Verkrijgbaar in de extra grote Catrice schappen, naast het Absolute Nude en Absolute Bright palette. Die voorgangers vond ik niet zo’n succes, waardoor dit palette me in eerste instantie niet zo nieuwsgierig maakte. Daarbij was het ook nog eens altijd uitverkocht de afgelopen weken. Toen ik hem vorige week eindelijk eens tegenkwam in het schap werd ik toch wel benieuwd, zou ‘ie beter zijn dan de andere twee?

Het palette zelf ziet er prima uit. Het is vrij compact en er zit verder geen poespas aan. Een spiegeltje was misschien handig geweest, maar direct de oogschaduws zien zitten is ook best handig, vooral als je de andere twee varianten ook hebt.

De oogschaduws bestaan uit neutrale kleuren, ze zijn wat koeler dan de oogschaduws uit het Absolute Nude palette. En deze zijn natuurlijk mat! Zelf vind ik de kleursamenstelling van dit palette een stuk mooier.

Door de swatches werd ik echt verrast! Vooral voor matte oogschaduws zijn ze erg goed gepigmenteerd. De twee lichtste kleuren zijn zelf vrij duidelijk verschillend, dat had ik niet verwacht! Ook was ik blij te zien dat de donkerste kleur ook écht een stuk donkerder is dan de rest.

Een mooie look ermee kunnen maken is uiteindelijk het belangrijkst, op dat punt begon het palette me helaas tegen te vallen. Voor de look hierboven had ik zo’n beetje alle oogschaduws gebruikt, maar wanneer ik ze begon te blenden verdwenen veel kleuren als het ware, en werd het één bruin vlak. De donkerste kleur in de crease was alleen echt donker als ik hem net wat vlekkiger op had gedaan, na een beetje blenden was ‘ie weer weg. Het lichte vlak op mijn bewegend ooglid was een stuk lichter toen ik begon met de look, de oogschaduw die ik later in mijn crease aanbracht heeft daar op afgegeven. Dat vond ik wel erg jammer!

Toen dacht ik een donkere look te maken, maar wederom gebeurde hetzelfde, de oogschaduws blenden haast ‘te goed’ waardoor het één kleur wordt. Dat vind ik nogal teleurstellend, zo hadden er net zo goed maar drie of vier oogschaduws in kunnen zitten. Verder kun je er zeker zowel lichte alledaagse looks mee maken, als donkere smokey eyes, maar veel kleurverschil zal niet opvallen jammer genoeg.

Na de veelbelovende swatches vind ik dit palette best tegenvallen, net nadat mijn verwachtingen omhoog waren geschoten bleek dat de oogschaduws niet zo fijn werken. Ook niet compleet verschrikkelijk, maar als je meerdere koele, neutrale kleuren in één palette zoekt, dan zou ik verder zoeken. Het Absolute Matt palette kost €4,99 en is verkrijgbaar in de grotere Catrice schappen.

Liefs, Maud

10 Reacties op Review: Catrice Absolute Matt eyeshadow palette

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.