Review: Carmex Moisturising Lip Balms

Het Amerikaanse merk Carmex staat bekend om zijn fantastische lipbalms. Ondanks dat het merk inmiddels allerlei verzorgingsproducten op de markt heeft gebracht blijft het bekend om zijn roots, de lipverzorging! Sinds kort is het ook in Nederland verkrijgbaar via The Make Up Spot. Precies in het seizoen waarin de meeste lippen barstjes en velletjes krijgen, komt Carmex nu to the rescue!

Het merk bestaat al sinds de jaren dertig. Het begon met de klassieke lipbalm in een potje, die nu nog steeds verkrijgbaar is. Er zijn door de jaren heen verschillende verpakkingen en producten bijgekomen. Het merk is erg herkenbaar door de opvallende felgele verpakkingen, het ziet vrolijk uit, maar het is blijft toch nog veilig in de unisex-zone. De lipproducten zijn stuk voor stuk gemaakt om de lippen te hydrateren, te beschermen en om ze zachter te laten aanvoelen.

Ik begin met dé beroemde klassieker van Carmex. De Moisturising Lip Balm Classic Jar, in een potje wat er al bijna tachtig jaar ongeveer hetzelfde uitziet, met zijn gele dop.

De lipbalm zelf heeft een wat gelige kleur, net als de deksel. De substantie is zacht en een beetje plakkerig. Er zit in 7,5 gram in het potje wat na opening één jaar houdbaar is. Het opbrengen gaat nu erg makkelijk, het potje is immers tot de rand gevuld en het product er op een vingertop uitkrijgen is geen probleem. Ik hoop dat dit ook goed blijft gaan als er wat meer product uit is.

De Carmex lipbalms geven allemaal een tintelend gevoel na het opbrengen. Ik heb één andere lipbalm die dit doet, en die tintelt mij iets te enthousiast. De Carmex-tintelingen zijn een stuk subtieler. Het wordt na een paar minuten al minder, maar ik blijf wel uren lang een zacht laagje op mijn lippen voelen. Zelf vind ik dat een prettig gevoel, het voelt alsof de lipbalm urenlang zijn werk blijft doen. Qua smaak en geur is de Classic Jar lipbalm neutraal, geen super zoete of chemische luchtjes. Ik vind hem erg fijn! Na een paar dagen hem regelmatig te gebruiken zijn mijn lippen een stuk zachter geworden, ook zijn er geen velletjes of barstjes meer te bekennen!

De Carmex formule is ook verkrijgbaar in stick vorm. Persoonlijk vind ik lipbalm sticks, met name onderweg, een stuk handiger in gebruik. De Carmex Moisturising Lip Balm Classic Stick. Uiteraard in een felgeel jasje mét SPF 15!

Wederom heeft de lipbalm zelf ook een geel kleurtje. De stick is makkelijk aan de onderkant omhoog te klikken, één of twee keer draaien is meer dan genoeg. De substantie is zacht, maar iets minder plakkerig dan de lipbalm in het potje. Aan de ene kant vind ik dat iets prettiger aanvoelen, maar de stick geeft wel iets minder glans aan mijn lippen. Al gaat het natuurlijk meer om de verzorging dan de looks als het op deze producten aankomt. De stick bevat 4,25 gram product en is één jaar na opening houdbaar.

Van deze vier producten heb ik het idee dat de stick net iets minder heftig tintelt dan de rest. Al kan het ook zo zijn dat ik hiermee net iets minder royaal te werk ben gegaan. Net als de Classic Jar variant is deze lipbalm ook geur en smaak neutraal en blijft er urenlang een zacht laagje achter op mijn lippen. Deze heb ik naast de Classic Jar het meest gebruikt de afgelopen dagen, een stick vind ik gewoon de makkelijkste vorm voor een lipbalm, waardoor ik hier het snelst naar grijp.

Carmex heeft ook lipbalms in tubes. O.a. deze Classic variant, maar ook een Cherry variant (onderaan dit artikel). Tubes vind ik net als stick makkelijker om mee te nemen en onderweg te gebruiken. Het hangt wel een beetje van de tube en het product af of dit ook in de praktijk handiger uitpakt..

Ik vond het al mooi om te zien dat de opening van tube niet gigantisch gat is. Dat scheelt sowieso. Ook mooi dat het geen schuin vlak is, daar ben ik zelf niet zo’n fan van. De substantie is gelukkig niet te dun, de lip balm is zo prima te doseren. Het smeert makkelijk uit als je je lippen even over elkaar wrijft, vervolgens beginnen die gelijk weer te tintelen. Net als de vorige twee lip balms heeft deze variant niet echt een geur of smaak, mocht je dat juist wel fijn vinden, dan is de volgende iets voor jou!

De Cherry variant in tube! Zelf houd ik wel van een lipbalm met een lekkere geur of smaak en kersen vind ik toevallig heel lekker. De tube is hetzelfde als de Classic variant, beide bevatten 10 gram product (één jaar houdbaar) en hebben dezelfde opening en substantie. Alleen een andere opdruk, en natuurlijk een ander smaakje. De Cherry variant is heel zoet, ik vind het best lekker, maar ik kan me goed voorstellen dat mensen die niet van zoete, fruitige geuren en smaken houden dit iets té vinden. Deze variant bevat trouwens ook SPF 15!

Niet zo super smakelijk, maar zo zie je wel de substantie van de lipbalms in tubes. Een beetje dik en plakkerig, wat best makkelijk is om even snel op te doen. De tubes heb ik iets minder gebruikt, maar gezien de ingrediënten van deze vier producten grotendeels overeenkomen ga ik ervan uit dat de werking ook ongeveer hetzelfde is. Super fijn en verzorgend, met een grappig tintelend gevoel.

Ik ben erg enthousiast over de Carmex Moisturising Lip Balms! Ze werken echt verzorgend en dat is waar het bij een lipbalm om gaat. Ze kosten bij The Make Up Spot allemaal €3,50 per stuk, een mooi prijsje voor zulke fijne lipbalms!

Heb jij al ervaring met Carmex?

Liefs, Maud

12 Reacties op Review: Carmex Moisturising Lip Balms

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>


Hey en welkom op Beauty Before Breakfast! Leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog. Mijn naam is Maud en ik vul deze site met make-up reviews, looks, nail-art enz. Veel plezier! Liefs, Maud
bloglovin
Archief
Categorieën

Copyright © 2010 Beauty Before Breakfast. All Rights Reserved.